ורמוקס - Vermox

shshahar

New member
ורמוקס - Vermox

מישהו יודע מהו טווח המינון שיש לתת? החומר הפעיל הוא Mebendazole (לא Panacur - Fenbendazole) מצאתי רק מקור אחד באינטרנט שנותן מינון והייתי רוצה לודא לפני שאני נותן טיפול. שחר

היי שחר

גם אני נתתי וורמוקס לשני נחשים.דיברתי עם ווטרינרית שנתנה לי מינונים זהים לאלה של הפנקור. שזה 25-50 מ"ג לקילו פעם ב 7 ימים.למשל 2-3 טיפולים. אתה נותן את התרופה לאחר בדיקת צואה או כי נראה שיש לנחש טפילים? או כצעד מונע על בסיס שגרתי?

shshahar

New member
היי אסף

מכיוון שאין לי זמן לעשות בדיקות צואה לפיתונים הירוקים החדשים, החלטתי לתת להם פלאג'יל וורמוקס, כטיפול מונע. לגבי המינונים, אני בד"כ מטפל בנחשים שלי ע"פ ספר שרכשתי לפני כמה שנים (כשהתחלתי לגדל נחשים) -" What's wrong whith my snake ", אבל בספר הנ"ל מופיע המינון של הפנקור. ד"א המינון שמופיע לפנקור גבוהה יותר - 50-100 מ"ג לקילו, לשני טיפולים בהפרש של שבועיים. בד"כ אני נותן כטיפול מונע רק את הפלאג'יל. ד"א, לנחשים בהם טיפלת בורמוקס היו תולעים בודאות? ואם כן מאיזה סוג? שטוחות, וו, עגולות? והאם הטיפול הוכתר בהצלחה ודאית? תודה שחר

Itamar Levy12

New member
גם אני

טיפלתי בפלאג'יל ובוורמוקס,וזה עזר אבל במקרה מאוד קל. במקרה קשה שהיה לי רק ה pancur עזר. בהצלחה בכל מקרה.

שלום שחר

אני טיפלתי בתולעים עגולות בצפעים בעזרת ורמוקס, ולמרות שלא עשיתי בדיקות צואה אחרי הטיפול במשך שבועיים היו להם ביציאות תולעים מתות ואחרי זה זה נפסק. מבחינתי הבעיה טופלה, לא אומר שהם נקיים אבל הם לא במצב בעייתי בשום צורה. ורמוקס עובד על נמטודות ודרונצית (פרזיקוונטל) עובד על טרימטודות (תולעים שטוחות).

Itamar Levy12

New member
אלהן יונתן

האם נמטודות ודרונצית (פרזיקוונטל) הן אמבות מסוגים שונים? בספר שאני מחזיק"the corn snake manual" מצויין שורמוקס מיועד לאמבות.

דרונצית זה השם המסחרי של פרזיקוונטל

שזה חומר שמיועד להרוג תולעים שטוחות. ורמוקס הוא חומר נגד תולעים עגולות ולא נגד אמבות.

למעלה