וריקוצלה

vivi1

New member
וריקוצלה

שלום , אני חדשה ומקווה שהגעתי למקום הנכון. השבוע נודע לנו (לבעלי ולי) שבעלי סובל "מריקוצלה" האם מישהי יכולה לפרט מנסיונה מה זה?מה הם הנתונים החשובים בבדיקת זרע אשר מעידים על חולשה? יש לי עוד לא מעט שאלות שהייתי שמחה אם תאמרו לי שאני במקום הנכון ויש לכן נסיון בזה. תודה, VIVI

קורלי

New member
ניסיון אישי

גם לבעלי התגלתה וריקוצלה בדרגה קשה.אם אתחיל מהסוף ניתן לאמר היום שהתגברנו עליה. לאחר מחקר יסודי על ידי מצאנו שהטיפול האולטימטיבי לפתרונה הוא טיפול שנעשה עי צינטור. ראשית פירושה של התופעה הינה שהדם הזורם בכלי הדם המובילים מהכליות לאשכים זורם בצורה חופשית ואף בכיוון הפוך[במקום מהאשכים למעלה לכליות הוא זורם מלמעלה למעטה וזאת בשל הרם השסתומים האחראים על וויסות הדם. כאשר הדם זורם בלי בקרה מגיעים לאשכים גם הרעלים שמפרישות הכליות ובכך מרעילות את הזרעים מה שפוגע באיכותם ובהדרגה בכמותם. בטיפול מיוחד מחדירים בעזרת צנטר חומר אשר מנטרל את אותם ורידים פגומים. ואז כעבור 3 חודשים.עם המחזור הבא של הזרעים ניתן כבר להבחין בשיפור מצב הזרע.[במקרה שלנו כעבר 6 חודשים כאשר הגענו לטיפול IVF נאמר לנו שתנועת הזרע היתה תקינה לוא היה צורך לעשות מיקרומניפולציה [הזרקת הזרע לתוך הביצית]הזרע כבר הפרה את הביצית בכוחות עצמו. ישנם שני סוגי טיפול מקובלים.1בשיטת ניתוח שבו ההחלמה יותר ממושכת וחשים בכאבים 2 הצינטור שנעשה ב3 שעות הגבר ער ומשוחרר הביתה למנוחה קלה. יש לבדוק הקופה אם מטפלים בשיטה השניה .אנו בכללית והתור היה מאוד ארוך ועשינו זאת פרטי. אם תהיי מעונינת אמסור לך את שם המנתח. מקווה שעזרתי לך. לי לקח המון זמן עד שסופק לי מידע זה.

vivi1

New member
תודה על המידע

הרופא דיבר על ניתוח ולא על צינטור.מה הם הקרטריונים לניתוח או צינטור? האם ניתן לנסות הפריה ללא הניתוח או הצינטור? אנו לא רוצים להתמהמה יותר מדי מכיוון שאנו לא צעירים ורוצים כמה שיותר מהר. אודה לתשובתך

vivi1

New member
בדיקת זרע

האם בבדיקת הזרע ניתן ללמוד ולדעת על קריטריונים אלה

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

תמיד שמחות שעוד חותרת מצטרפת אלינו, ועוד יותר שמחות כשאנחנו מצליחות להעביר אותה הלאה לפורום הריון. בלינק המצורף תוכלי למצוא את לינקים בנושא פרויות הגבר . רציתי להפנות אותך לפורום של דר´ האוזר, אבל ראיתי שכבר שאלת
בכל מקרה, נקווה שתקבלי כאן תשובות נוספות. ותמיד כדאי לפנות לרופא נוסף לשם קבלת חוות דעת נוספת. שבוע טוב נועם

וריקוצלה- גם אנחנו במועדון.

לבעלי יש וריקוצלה, (וקורלי הסבירה מצויין מה זה, אז לא אחזור שנית). שמענו על הצינתור אבל לבעלי עשו ניתוח-בהמלצת הרופא המטפל. אין לי מושג מהם בדיוק הקריוטריונים לכל סוג טיפול ואני לא רוצה להטעות, אבל במקרה שלנו זה לא התאים. הניתוח אכן פחות סימפטי, יש כאבים אח"כ שעוברים, וצלקת שלא עוברת, אבל אם זה מה שמתאים לכם- זה יכול לשפר את המצב. לגבי הפריה-תלוי מה בדיוק המצב. גם כדי לעשות IVF עם מיקרומניפולציה צריך כמות מינימלית של זרע. בנוסף לבדיקת זרע יש בדיקה נוספת- אולטרסאונד דופלר, בעלך עשה? ובדיקות הורמונליות לבעלך? כדאי לבדוק מראש את כל האלמנטים לפני שרצים לניתוח (כדי לא לגלות אח"כ שהניתוח הצליח אבל יש למשל בעיה הורמונלית חמורה שלא טופלה). אצלנו הניתוח יחסית הצליח, והיה שיפור בכמות ובגורמים נוספים, אבל לא מספיק כדי "לצאת" מ-IVF (כנראה דרוש עוד ניתוח באזור אחר, אבל נוותר על התענוג). הגעת למקום הנכון! הרבה הצלחה ותשאלי מה שאת רוצה, כמובן. (לא ציינת באיזו קופה, מאיזה אזור וכו´- וזה יכול לעזור לך לקבל המלצות, אם בא לכם לשמוע דעה נוספת) שבוע טוב!

קורלי

New member
תגובה

הקריטריונים הינם אותם קריטריונים .שתי השיטות מטפלות האותה בעיה. האחת יותר מתקדמת מהשניה [כמו לעזור ניתוח בלייזר לעומת ניתוח עם סכין שהיה מקובל בעבר] ההבדל הינו בזמן ההחלמה.צלקת .כאבים ולפי הרופאים של השיטה השניה סיכוי ההצלחה רבים יותר. ניתן לעשות הפריות תוך כדי.אנו עשינו השבחות בזמנו וכשהגענו להפריה היה זה החודש הראשון שחל שיפור בזרע. הרופא המנתח המליץ לנו להמתין 3 חודשים ולא למהר להתחיל טיפולים שלדעתו הזרעים בעלי מטען גנטי לא תקין ושכדאי לחכות ליצירת ובר חזק יותר מבחינת הזרע. אך זה בגדר המלצה בלבד. גם אנו לא צעירים.בחודש הבא ימלאו לי35 ולבעלי 33 ובכל מקרה אם הינך מגיבה טוב לטיפול ההורמונלי פיתרון בייעת הזרע הינה שולית.

VIVI היי גם בעלי סובל מוריקוצלה 2-3

שפוגעת מאוד בצורתיות ובאיכות של הזרע אך היום השיטות רבות והפריות יכולות לעבור את מחסום הוריקוצלה ע"י החדרת זרעון לביצית [שניקרה מיקרומניפולציה] וכמובן לפני הכל יש הזרעות שהאחוזים שם יותר נמוכים אך יש זוגות שהצליחו בזה ... במידה ותירצי עוד לדעת לגבי הוריקוצלה אני כבר ממש ד"ר לזה את מוזמנת לשאול רק אספר לך שבעלי עבר ניתוח וריקוצלה אך הניתוח לא הצליח מבחינת איכות הזרע נישאר כפי שהוא הניתוח מצליח ב50% לפה ו50% לשם .. שיהיה בהצלחה בכל יונית החיננית

למעלה