וריקוצלה

• פותח הנושא eoda
  • פורסם בתאריך

eoda

New member
וריקוצלה

היי בנות, אני פה בפורום ליד... לקראת הריון וקבלתי עצה שאולי אתן תוכלו לעזור לי... לבעלי יש וריקולציה והוא עשה בדיקת זרע (אין תוצאות עדיין) ואני לא מקבלת מחזור סדיר 0פעם בחודש...עד חודשיים)... אני מעוניינת לקבל עוד פרטים על הוריקולציה: מה זה אומר? האם זה חד משמעי מקשה על ההריון? איך אפשר לטפל וכו'... אשמח לכמה שיותר מידע!!! תודה ואתן נפלאות בתמיכה שלכן פירגון אחת לשנייה!!!

סנונית 1

New member
וירקוצלה

וירקוצלה אלו ורידים שנמצאים באשכים לפעמים יותר מדיי ורידים מן הנדרש לפעמים ורידים מורחבים בכל אופן הם פוגעים במורפולוגיה כלומר בצורת הזרע. ניתוח פשוט מאוד יכול לפתור את הבעייה. בהצלחה.

פאקא

New member
../images/Emo4.gif לפתור?

ממה שאני יודעת, אצל חלק יש שיפור בזרע אחרי הניתוח ואצל חלק אין ואין תמימות דעים בין הרופאים לגבי השיפור המיידי לאחר הניתוח היתרון היותר מבוסס של הניתוח הוא דווקא בטווח האורך, כך שאין ירידה נוספת באיכות הזרע (אתם יודעות - לילד שלישי ורביעי שלנו...) בכל מקרה ורקוצלה בלבד, אומר מעט מאד - השאלה היא מה רמתה ובעיקר מה תוצאות בדיקת הזרע. אבל... לא חסרים בחורים עם ורקוצלה שנכנסו להריון טבעי ואפשר כמובן לבדוק את העניין יותר לעומק (כמו שנראה שאתם עושים) בהצלחה חברת מועדון ה- 5 פאקא

בוליקי

New member
בקשר למחזור הלא סדיר

זה מעיד על ביוץ לא סדיר, כך שכדאי לך לבקש מהרופא שלך מעקב זקיקים בכל מקרה. אני לא רוצה להפחיד אותך, אבל גם אנחנו עם ביוץ לא סדיר וזרע לא להיט וזה הקפיץ אותנו מהר מאד לטיפולים. מקווה שלך זה יבוא יותר בקלות.
בהצלחה!

mosh100o

New member
זרע - הפרייה

למשהיא יש מושג אם בבדיקת זרע שנייה, (כשבדיקת זרע קודמת טובה יותר) מורפולוגיה 3 וריכוז של 10 מיליון. ובתנועה 35% זה מצריך מיד הפריה. יש טעם ללחוץ על הרופא? הרופא של קופ"ח רוצה טיפולי פיריון קודם. האם זה נסיון של חיסכון אצל הקופ"ח? האם יש הבדל באיבחון של רופא פרטי להפריה ולבין רופאי קופ"ח שרוצים לחסוך? תודה על ההתיחסות

I N K A

New member
את מתכוונת שהוא רוצה הזרעות קודם?

עד כמה שידוע לי קופת חולים לא תאשר הפריות אם אין כמה הזרעות שנכשלו קודם. גם פה הבירוקרטיה חוגגת :( התנועתיות שלכם נמוכה, והערכים נשמעים מתאימים להפריות. לדעתי שווה ללחוץ, לא ממש יודעת אם ילך לך. אבל כמו בעינייני פיריון, הכל יכול לקרות!!! גם הזרעות זו התקדמות לעומת ביזבוז של חודשים שלמים על לא לעשות כלום. מה שלא תעשי, תתחילי בלי לבזבז רגע ושיהיה המון המון בהצלחה :)

סנונית 1

New member
לפעמים מקפיצים כיתה ישר

יש מיקרים שהקופה מאשרת הפרייה ללא ביצוע 4 הזרעות כך שצריך לבדוק בקופה ועם הרופא וגם להתייעץ עם עוד רופא כי אם יש סיכוי בהזרעות הייתי הולכת על זה ולא רצה ישר להפרייה כי לי זה היה ממש לא פיקניק. בהצלחה.

רחל5

New member
עם נתונים גרועים יותר

נכנסתי להריון ספונטאני פעמיים, ועוד פעם אחת מהזרעה שניה על מחזור טבעי (כלומר - בלי שקיבלתי הורמונים לגרוי השחלות ליצירת יותר מזקיק אחד). המורפולוגיה אצלינו גרועה יותר, הריכוז דומה או נמוך יותר, והתנועתיות דומה או נמוכה יותר (יש תנודות חזקות בין בדיקות זרע שונות).

שויו

New member
אנחנו באותה סירה

לבעלי וריקוצלה באשך אחד ובדיקת זרע בינונית. הופננו להשבחה והזרעה. בראשונה נקלטתי אך היה הריון כימי. עכשיו אנחנו אחרי השניה. חכו לתוצאות בדיקת זרע ולכו ליעוץ בהצלחה.....

pilpela

New member
מה זה אומר "טיפולי השבחה"???

גם בעלי עבר ניתוח וריקוצלה, עוד בתיכון. מיוזמתו הוא עשה בדיקת זרע לפני כשנה+ שממנה עלה כי איות הזרע שלו אינה מקסימלית (השחיינים לא משהו...). נאמר לי כי לאחר טיפולי השבחה, הזרע אמור להיות בסדר גמור. מה זה אומר "טיפולי השבחה", האם זה אומר שלא ניתן להכנס להריון באופן טבעי וצריך לעבור איזשהם טיפולי הפריה? בנוסף, לפני שהתחלתי לקחת גלולות (לפני כ-10 שנים) המחזור שלי לא היה סדיר והגיע כל 35-40 יום. זהו החודש הראשון שלי ללא גלולות ולכן אינני יודעת אם המחזור יהפוך באורח פלאי לסדיר (מה שלא נראה לי...). כדאי לי לבקש כבר הפניה למרפאת פוריות? מה אתן אומרות?...

רחל5

New member
לא חד משמעי

רק אצל אחד מארבעה גברים הסובלים מוריקוצלה יש פגיעה באיכות הזרע. אני נכנסתי להריון ספונטאני כתשעה חודשים לאחר ניתוח וריקוצלה, למרות שהמספרים היו ונשארו נמוכים.

למעלה