ורוח על פני תהום

חתולית

New member
ורוח על פני תהום

אתם מאמינים באלוהים? לפי דעתי זאת שטות בערך כמו שקספר זה שטות. אתם מאמינים ברוחות רפאים? ברור שלא. אבל אתם מאמינים באלוהים? חלק כן וחלק לא, אבל אני פונה לאלה שכן. אלוהים הוא רוח רפאים. איך אתם מסוגלים להאמין? אני יודעת שיהיו לי עכשיו וויכוחים אין סופיים ובלתי פתורים עם ימניים/דתיים/חרדים אבל אני באמת מנסה להסביר לכם. איך אתם יכולים להאמין בדבר שאין לו הוכחה? התנ``ך הוא לא הוכחה. התנ``ך, לעניות דעתי, הוא אוסף של סיפורים בשפה קשה שעברו מפה לאוזן עד שמישהו החליט לכתוב אותם. גם אני לא יכולה להביא לכם הוכחה, דתיים יקרים, אני רק מנסה להסביר לכם שכשאין הוכחה לאף כיוון, הצד ההגיוני מנצח. והצג ההגיוני, לפחות אצלי, אומר לי שאין רוחות רפאים. איש באמונתו יחיה.

AshkA_

New member
ויהי אור

חתולתי היקרה, את מפספסת את הפואנטה בכל עניין האמונה את לא חושבת שהדתיים יודעים שיש המון ספקות וטענות נגד האמונה במשהו שהוא לא הגיוני? בטח שהם כן. פעם שמעתי משהו שאומר שאלוהים ניזון מאמונה. ברגע שיוכיחו שהוא קיים, האמונה תעלם, לכן קיומו של אלוהים לעולם לא יהיה מוכח, כי בעצם זה מה שיביא לכלייתו. חוץ מזה, אני חושבת שהוא המצאה אדירה. זה לא משנה אם מאמינים בו או לא, אם לא היתה אמונה באלוהים היו צריכים להמציא אותה. מישהו שאפשר לדבר אליו בזמנים הקשים שלכם, לשמוח איתו כשטוב לכם, לבכות איתו כשרע לכם. לא יודעת מה איתכם, אבל זו באמת המצאה גאונית. התהייה הבלתי פוסקת בלא נודע, השאלה האם יש חוקיות כלשהי או שבאמת יש דבר שמקרה צירופי מקרים, הטרחה בלחשוב למה לעזאזל קורים לי דברים כאלה, מה כבר עשיתי רע. אלוהים פותר את כל זה. ובכלל, עדיף להאמין בו בלי מסגרת דתית כל שהיא, הן בד``כ שתם מעוותות את הרעיון העיקרי. אשקה דוגלת באמונה חופשית.

חתולית

New member
ויהי ערב ויהיה בוקר יום שני

אשקה, הארת את מוחי. אף פעם לא חשבתי על זה, שאפשר לחשוב עליו כהמצאה אבל אחת טובה. לא אחת בענייני דת, סתם המצאה שפפותרת את כל הבעיות. אני עדיין לא מאמינה, אבל תודה.

חתולית

New member
ויהי ערב ויהי בוקר יום שלישי

אמרתי שזה אסור? אני בסך הכול אמרתי שאני לא מאמינה. אולי זה חבל. מי יודע? לפחות אני יודעת שלהיות דתיה זה לא טוב. סוגדים לרוח רפאים, נגיד אלוהים. הורגים חיות למען מישהו שלא יודעים אם הוא קיים. גם לחיות יש נפש!

להיות דתיה זה חרא

בלי קשר לאלוהים בלה בלה בלה המעמד של האישה בעולם החרדי, זה חרא של דבר.

themeandi83

New member
סתם תגובה

אחרי שקראתי את כל הההודעות של התשובה: 1) אם ה` ניזון מאמונה ,ברגע שיוכיחו את קיומו יותר אנשים יאמינו בו ,יותר כוח שיהיה לו 2) מותר לכם להאמין או לא ולא דרושה שום הוחכה!!! 3) אני אישית חושב שה` פישל בגדול הרבה יותר מפעם אחת ,ולא רק זה אלא שאם הוא באמת קיים אז הפכו אותו למשהו הרבה יותר גדול ממה שהוא באמת... אבל סתם...

N0

New member
חשבתם אולי

קודם כל N0 רוצה להבהיר שהוא לא מאמין באלוהים ואם הוא מאמין בוא הוא כועס עליו על זה שהוא נותן לכלכך הרבה סבל לבתקיים בעולם. אבל עכשיו N0 רוצה להרחיב משהו שאשקה אמרה שאלוהים שידיעת קיומו של אלוהים תביא להכחדתו. חשבתם באמת שאם יש אלוהים הוא ירצה להתגלות בבירור לבני האדם כאילו תחשבו על זה כל הדתות מבוססות על זה שלבני אדם יש בחירה חופשית ושהם יכולים לבחור אם לחטוא או לא אז איפה בדיוק תהיה בחירה חופשית לאדם שיודע בבירור שאלוהים קיים הוא יבצע הכל כמו רובוט לא תהיה בוא אמונה אלה ידיעה הכל יהיה סטטי ויבש. והתנ``ך אם יש אלוהים לדעת N0 הוא אוסף הוראות שמלמדות איך לחיות בלי כל קשר אם הן מדברות על אירועים שקרו באמת. רק מה שקרה שעם השנים הם התעוותו ונהיו בהם כל מיני אי דיוקים שאנשים הוסיפו ואולי הוכנסו בכוונה גם כדי שאנשים לא יפעלו כרובוטים. ובקשר להרג של בעלי חיים לפי התנ``ך האדם היה אמור להיות צמחוני והיה אסור לו להרוג בעלי חיים רק אחרי המבול אלוהים הרשה לאנשים להרוג חיות במקום שיהרגו בני אדם. N0

חתולית

New member
בראשית פרק א`

לא NO, בקשר להריגת חיות: בבראשית בפרק א` שמתוארת הבריאה כתוב שהאדם נולד כדי לרדות בכל העולם. אני לא זוכרת את הפסוק המדויק אבל זה במפורש פסוק שמתאר את זה שהאדם נוצר ועכשיו עליו להיות שליט כל העולם (כל היצורים), מהבהמה ועד הרמס או משהו כזה. תבדוק בעצמך.

חתולית

New member
אישה ושאר ירקות

האישה בתנ``ך ובכלל בעולם הדתי - חרדי היא זבל/חפץ/פרוצה/אמא/מבשלת/שפחה/עקרת בית וכו`. היהדות נוראית בקטע הזה, ובכלל בקטעים אחרים של בעלי חיים וכו`. האמונה עוד תהרוג את כולנו, בזה אני מאמינה. האמונה היא חרא של דבר. תאמינו בדברים הגיוניים וסבירים! תאמינו בדברים שיעזרו לכם או יעשו לכם טוב, היהדות היא המצאה מטופשת. לא, לא גאונית. ככל שחשבתי על זה עוד ועוד אלוהים הוא המצאה שהורסת אותנו. היא לא גורמת לנו לנסות לחקור, להפך. היא מדכאת את הסקרנות. היא גורמת לנו להאמין שהסיבה היא אלוהים, במקום לנסות באמת לברר מה הסיבה. בולשיט. איש באמונתו יחיה.

MajoR_ToM

New member
אהההה . את ללא רואה מה את אומרת ? H-(

במקום לישאול `` מה עשיתי לא נכון ? `` , לומר ``זה מאלוהים`` !?! אז מה ? במקום לנסות לתקן את שגיאותינו פשוט אפשר לומר - `` טוב זה מאלוהים , אני אתפלל לי או משהו `` ? האמונה היא הדבר הכי רע שהמציא האדם ונובע ישירות מחולשתיו הגדולות ביותר . אנשים תמיד מגזימים - האמונה דיכאה את האדם ועיקבה אותו . ובהרבה . במקום לחפש תשובה שם למעלה תחפשו פה למטה . זה יותר קשה אבל זה הרבה יותר מישתלם .

AshkA_

New member
misunderstanding

לא הבנת אותי נכון אני לא עודדתי את האמונה. אני פשוט ניסיתי להסיבר מה נמצא מאחורי רעיון האמונה

התנ``ך

קובץ ספרים של ספרות מדהימה, שמדגימה את הסטורית העם היהודי. השאלה היא האם הניסים שקרו בה, תופעות האל-ניניו, או תופעות אל מסויים אחר?

MajoR_ToM

New member
אוי נו .

הדיוק של ההיסטורי בתנ``ך הוא כל כך כללי . אבל כל כך כללי . אולי מכל סיפור היסטורי את יכולה לקחת כ2 משפטים כללים שמתארים בערך מה באמת קרה. יציאת מיצריים -כניראה באמת קרתה כמתואר - אבל לא `` ים סוף נחצה `` ולא ``10 מכות משמיים `` זה בולשיט .

אל-ניניו

ולא שום אל אחר... לך תדע, אומרים שעוד 100 שנה ניו יורק תהיה לכבשן לוהט, יכול להיות שים סוף נחצה ל2, היו מקרים מעולם.

חתולית

New member
אשכולית

סוף סוף מישהו להסכים איתו.... בחיי, איך אפשר להאמין בדבר הזה? איך אפשר להאמים ב``ניסים ונפלאות`` שעל פי חוקי הטבע לא יכולים לקרות? כמו שכבר אמרתי, איש באמונתו יחיה. שטויות במיץ אשכוליות.

את לא יכולה להביא הוכחה כמו שהם לא יכולים

אלוהים הוא האדם רק האדם יכול להשפיע על מהלך הדברים ביקום, ולא אלוהים. האדם המציא את אלוהים שיהיה לו במה ולהאמין... בסוף זה הפך לכת של אנשים מסתוריים.

צודק, חלקית.

כת של אנשים מסתוריים? ג`יז... זה כמו להגיד שהצופים זה כת פולחנים שטניסטים (שד``א ההנחה עדיין לא הופרכה)

MajoR_ToM

New member
אוי נו , אתם אני מניח כבר מכירים אותי

אני כתבתי על זה כבר הודעה של איזה 5 עמודים באמת אני בוגר קרבות אינסופיים בתחום אין אלוהים אבל זה הסבר יותר רחב ממה שאת הבאת

למעלה