ורדית המושיעה!

sporTV

New member
ורדית המושיעה!

אני צריך להתחיל לקבל ברזל (אי פלו.....או משהו כזה) קראתי את השרשורים בהם דנתן על הנושא. לא הוזכרה נקודה אחת - רשום בעלון לצרכן שאין ליטול התרופה עם חלב וכן עם אנטיביוטיקה... התחלתי לקבל אוגמנטין ואני נוטל אותו 3 פעמים ביום כאשר רק בצהריים הארוחה היא בשרית... מה הפתרון לסדר הנטילה? תודה ואחלה ערב!!! מקווה שלא תהיה לך סיבהלהיות ערה באמצע הלילה ולענות על שאלתי.

chakiv

New member
ברזל, חלב, אוגמנטין ומה שבינהם...

כמעט כל תוספי הברזל (למעט פריפל טיפות וטבליות) מומלץ לקחתם בנפרד ממוצרי חלב ותוספים המכילים סידן - וזה בגלל שברזל וסידן נקשרים במערכת העיכול וגם מתחרים על אותם אתרי קישור במעי - כך יוצא שבבליעה בו זמנית של ברזל וסידן (אם מהחלב או אם מתוספים) שניהם יוצאים החוצה ואף אחד לא נספג.... ההפרדה היא בטווח של שעתיים, בד"כ. לגבי אוגמנטין, אין בעיה בנטילת ברזל ואוגמנטין ביחד. אם היית אומר לי שאתה לוקח ציפרו - כאן הברזל בהחלט מפריע לספיגת האנטיביוטיקה. ולכן, בארוחת הצהריים שהיא בשרית הוא מצוין. ורדית נ.ב: למה אתה לוקח אוגמנטין 3 פעמים ביום?

ידעתם שציפו+../images/Emo96.gif

לא טובים יחד? היום אמרה לי הרוקחת בפעם הראשונה שאסור לבלוע ציפרו עם קופאין. היא אמרה לא לקחת ציפרו עם קולה, קפה, שוקולד... מזל שהבת שלי לא שותה עדיין קפה קולה אנחנו לא מחזיקים בגלל הסכרת ודיאט קולה היא מעדיפה לא לשתות. (קונה לה מים בטעם) אגב, ידעתם שתה מפריע לספיגת ברזל בדם? גיליתי את זה מזמן כשהבן שלי היה מאושפז . ועוד טיפ. ברזל נספג טוב יותר עם ויטמין C . ורדית, יש עוד טיפים חשובים ??? תודה מראש.

chakiv

New member
קפה, תה ומה שבינהם..בוקר טוב לכם!

באופן עקרוני, מומלץ להפריד שתיית
(קפה, למי שלא הבין) מתרופות רבות. לקפאין יש יכולת למנוע ספיגה של תרופות מסוימות או לחילופין להגביר ספיגה של תרופות אחרות ובכך להעלות את שכיחות תופעות הלוואי. בגלל שינויי הספיגה הללו הבלתי צפויים, כמעט בכל תרופה תמצאו אזהרה שטוענת כי לא מומלץ לשתות שתיה המכילה קפאין יחד עם התרופות. השאלה אם אפשר לעמוד בזה...יש כאלה שכן, ויש כאלה שלא.... לגבי התה, כמובן שצריך לכתוב על איזה תה מדובר. תה ירוק ותה רגיל אכן מפריעים לספיגת ברזל ממערכת העיכול. אם תשאלו אותי על מנגנון, אחפש יותר מדויק בספרות (אם זה באמת מעניין מישהו
). תה צמחים ללא קפאין, אינו עושה זאת. לגבי הברזל
- כתבתי כבר קודם, מומלץ להפריד ממוצרי חלב ותוספים המכילים סידן וכמובן רצוי עם שתיית מיץ תפוזים, או אכילת פירות הדר (או לקיחת תוסף המכיל ויטמין C במקביל) - ברזל אוהב סביבה חומצית (חומצה אסקורבית זה שם נוסף לויטמין C. חומצה=חומצי...). החכמתם??
ורדית

orii

New member
ומה הקטע של הפריפל

הי ורדית, למה את הפריפל כן אפשר לקחת ביחד עם חלב/סידן? בדרך כלל אנו נותנים את הפריפל ביחד עם ה- ADEKs בתוך הפדיאשור. בתודה, אורי

chakiv

New member
הקטע של פריפל

הברזל בתוך פריפל הינו ברזל תלת ערכי אשר מצוי כקומפלקס יחד עם תוסף תזונה הנקרא מלטול (iron hydroxide polymaltol complex). הקומפלקס הנ"ל מאפשר לברזל להיספג ב- pH ניטרלי (כלומר: אין צורך בסביבה חומצית, קרי, ויטמין C, עמ"נ לשפר ספיגה), ומונע ממנו לעבור כלציה (כלומר: קישור) למרכיבים שונים במזון/תרופות/תוספים (סידן, חלב). ולכן, ברזל הפריפל נספג הן בסביבה חומצית וללא קשר לסידן הקיים במזון או בתוספים. הוא גם פחות גורם לתופעות לוואי של כאבי בטן ועצירות, על כן נסבל יותר (ככל מעלים במינונו, כך יכול לגרום לעצירות בשכיחות גבוהה יותר). תופעת לוואי אחרת שלו: עלות. פשוט יקר יותר מהברזלים האחרים (ואתם יכולים להבין למה...) לאור הנאמר, אין בעיה לתת יחד עם ה- ADEKs בתוך הפדיאשור. ורדית

sporTV

New member
האדקס חלבי ?!?!?

נטלתי את ה"סלו-פה" בארוחת הצהריים....וגם עם אדקס. אני עוד חיי... אעדכן בהמשך.

sporTV

New member
אני לומד לפסיכומטרי ואני בפרק של הסקות ../images/Emo13.gif

אתם לא מאמינים מה ניתן להסיק ממשפטים...

sporTV

New member
תודה רבה על המענה !

אני נוטל אוגמנטין 500 3 פעמים ביום מאחר והאוגמנטין 875 (נראה לי שזה המינון) עולה לי כסף בקופ"ח כללית... יש המון משחקים עם מינונים בכדי לא לשלם. זה אבסורדי.....ציפרו 750 עולה לי כסף אבל 500 ו-250 הם חינם... עד שאתה לא שם אתה לא מעודכן... אחלה ערב, שוב תודה.

למעלה