ורדים

oferessel

New member
ורדים ../images/Emo91.gif

מדוע מצפים את הורדים חשופי השורש בשעווה?

שקדי

New member
הורדים האלו הן ורדים מורכבות

השעווה האדומה מגינה על מקום ההרכבה מהתיבשות בדומה למה שאנחנו עושים בהרכבות השקדים עם השקיות

שקדי

New member
ברור...ההרכבות הן הרי בקצוות בד''כ

יכול להיות גם שאלה הרכבות עין וצריך מבט יותר מקרוב כדי להבחין בהן עכ''פ....ורדים לא צובעים אחרי הגיזום ככה שנשאר רק הרכבות.....וככה גם קראתי איפהשהוא

שחיין

New member
ההרכבה בורד לא בקצוות

גם אני שאלתי את עצמי מה השעוה הזאת. בכל מקרה בהתיחסות לדבריך הרי שההרכבה בורד נמצאת בבסיס הענפים. הענפים הם למעשה הורד המורכב. במקום בו הם "נפגשים" וממנו הם מתפצלים נמצאת הכנה - הגזע עם השורש של זן חזק יותר. המקום הזה נקרא "תפוח" ההרכבה וממנו יוצאים הענפים החדשים מידי שנה. אוי ואבוי אם היו מכסים מקום זה כי ממנו כל העתיד של הורד. סיכומו של עניין: בעבר לא זכור לי שהיו מכסים את הורד בשעוה. יש כאן פיתוח חדש ושווה לפנות למשתלות המקצועיות כדי לקבל תוובה מקצועית בנושא.

ניסיתי פעם להשתמש בשעווה

בתור חומר חבישה בורד. איך שבולבוס ההרכבה התחיל להתפתח, הוא שבר את השעווה. גם אם קצת שעווה תשאר בדרך נס ענף מים יכול לפרוץ דרכה בקלי קלות.

טסונמי1

New member
בהרכבות גפנים טובלים לאחר ההרכבה

את השתיל המורכב בשעווה לא כולל החלק שאמור להוציא שורש השעווה אינה מפריעה להיתפרצות עיניים לדעתי היא באה להגן על ההרכבה ועל העיניים העתידיות

שקדי

New member
גם בשקדים בזמנו

היו מכסים את ההרכבות בשעוה כנ''ל שנקראה בשפה מקצועית קופר גם כיום יש המשתמשים בה לטעמנו זה תהליך יותר איטי ולכן אנחנו משתמשים בשקיות כשהעינים מתעוררות הן פורצות את השעוה

שעווה בורדים

הורדים הללו נקטמו והקצוות מכוסות בשעווה למניעת חדירת מזיקים והיא תחליף למשחה שחורה

רוּפֵן

New member
קיבלתי על כך תשובה, מזמן...

ביקרתי ב'מפעל לייצור ייחורי גפן' במרכז המושבה אצלנו. יש להם כלים מכניים מקסימים (אני משוגע על טכניקה !). מכונות עם להבים זעירים וחדים היוצרות "חור" או "שקע" הצורת 'חור של מנעול' ב'כנה' ועוד מכונה, ש'מגלפת' את ה'רוכב' לצורה המשלימה.. את הרוכב מכניסים לשקע של הכנה ב'קליק'.. ו..חובשים בסרט הרכבות. את הגדמים של הרוכבים, הטבילו באותה שעווה חמה - לצורך חיטוי ואטימת הגדם, מפני חדירת פטרייות, חיידקים וכו' הם מבצעים שם כמה אלפי שתילים מורכבים כאלו ביום אחד כל שתיל מוכן כזה, מוכנס לשקית ניילון עם 'ץערובת סודית' של טוף מכמה סוגים וכולם עומדים על שולחנות בחממה מרושתת עם מערפלים המתוחים לאורך התקרה. לראות כמה אלפי רוכבים הצמודים בשלמות לכנות, וכולם באותו אורך.. מראה נפלא. האיש הנחמד הזה, שהראה לי את מפעל חייו - נפטר. (הבנים ממשיכים, אבל אני לא בקשרים איתם)

למעלה