וקצת המלצות

NuckBunnies

New member
וקצת המלצות

אבל קודם הקדמה: אני בקושי כותב בפורום. מסיבה אחת או אחרת, במשך הזמן פחת העניין שלי בפורום וגם לכתוב זה כבר לא כזה שוס. אבל דבר אחד אני ממש ממש אוהב לקרוא ולכתוב: המלצות. ואני משקיע בלכתוב המלצות, כמו שאני בטוח שכל בן אדם אחר משקיע (והמלצות זה לא "יו תשמעו את השיר ---", אלא להוסיף קצת יותר מזה), וזה די מתסכל לראות הודעות טובות יורדות למטה בגלל איזה הודעה מפגרת שמסיבה מסויימת נותנים לה תגובות עוד יותר מפגרות. וכמובן, זה פורום חופשי, וזכותם של כל הכותבים לכתוב איזה תגובות לאיזה הודעות שבא להם. לכן אני לא מאשים, ולא נותר טינה ולא כלום. אני לא הולך להתעצבן על פאקינג הודעה בפורום, יש לי דברים יותר טובים לעשות בחיים. אבל מה שאני כן עושה זה מבקש יפה יפה: תקראו. תגיבו. תחשבו. תשמעו. תשקיעו יותר ממשפט וחצי בתגובה, ותתנו דעתכם. תכתבו המלצות, לא בהכרח על שירים חדשים. סתם על שירים, מה שבא לכם, העיקר תכתבו. אני לא יודע בקשר לאנשים אחרים, אבל אני אישית קורא, וזה אחד מהתענוגות הצרופים (כן, לשמוע ולדבר על מוסיקה זה תענוג. תתפלאו) האחרונים שאני מקבל מהפורום. ועכשיו - המלצות. * נתחיל בוידוי קורע-לב. אני לא מת על OutKast. כלומר, אני מעריך אותם, יש להם שירים נחמדים פו-שם, אבל סך הכל הם לא מרגשים אותי במיוחד. לכן הייתי סקפטי ביותר כאשר שמעתי על הדיסק של Dungeon Family, ה-Crew המורחב שלהם. אולם, כאשר שמעתי את הדיסק, Even In Darkness, נשארתי עם פה פעור. פאקינג וואו. סול, פאנק, גוספל, ראפ, אר אנ בי, הכל, אבל ה-כ-ל נמצא בדיסק. קטעי ראפ יפייפים על רקע הפקות מעולות, ומסתבר שאני אידיוט. אבל לפעמים כל כך כייך להיות אידיוט, היות שזה דיסק בלי כמעט פאקינג שיר אחד חלש. כל השירים מעולים, זורמים, קולעים, ומספקים רכבת הרים מוסיקלית מגוונת ויפיפה. שירים ממש מומלצים, למרות שכל האלבום מומלץ ביותר: Dungeon Family - Follow The Light Dungeon Family - G Minutes Dungeon Family - Crooked Booty אגב, לאחר שיחרור האלבום הזה אאוטקאסט הוציאו אלבום "להיטים" (כאילו שהיו להם כל כך הרבה להיטים. ניחא), ובתוכו סינגל חדש ונוצץ שממשיך את האוירה המוסיקלית המשובחת של Even In Darkness. מומלץ להוריד. OutKast - The Whole World * Modjo. מכירים? רוב הסיכויים שלא, היות שהם לא קשורים -בכלל- להיפ הופ. הם בכלל הרכב דאנס, עם להיט שרוב הסיכויים שמצאתם בסביבות הקיץ שעבר ברדיו - Lady. אז מה הם עושים כאן, בהודעת המלצות בפורום מוסיקה שחורה? לפני כמה חודשים הם הוציאו עוד סינגל, אר אנ בי פופי במקצת, אוירה קצת אלקטרונית קרה-משו, אבל חמוד ביותר. שווה שמיעה. Modjo - What I Mean * לבאסטה ריימס יש אלבום חדש (נו טוב, הוא כבר לא כזה חדש) משובח. לא ממציא את חוקי המשחק, אלא פשוט נותן בראש שיר אחר שיר, ומשלב עם ההפקות המעולות של דרה, נפטונס, פי דידי וכדומה, את סגנונו היחודי. האחד מהשירים האהובים עלי מהאלבום, באסטה בגישתו החצי-פסיכופטית מוציא מעיין מניפסט להתחלתו המחודשת (לאלבום החדש קוראים Genesis, אגב, קרי "בראשית"). הוא בא, הוא כאן, ואתם הולכים לרקוד, לקפוץ, לשבור את צוורכם הענוג בין אם תחפצו בכך או לא. ולא, אני לא מדבר על הלהיט המשובח שלו Break Ya Neck, אלא על השיר הנ"ל: Busta Rhymes - Bounce עוד שירים מומלצים מהאלבום הם: Busta Rhymes Featuring Kelis - What It Is בהפקת הנפטונס, שמראים שוב ושוב שאיכות ההפקות שלהם תלויה באיכות האמן המופק. Busta Rhymes - Genesis ובכלל, זהו אלבום מלא בלהיטי-מסיבות פוטנציאלים, שמומלץ לכל אוהבי באסטה וראפ-נותן-בראש בכלליות. * האלבום האחרון של מיסי אליוט איכזב. חוץ מכמה יציאות קטנות ולהיטים חמודים, הוא היה משעמם וסתמי. אולם, עדיין, היו שם שירים טובים, הבעיה היא שהם היו מוקפים בשירים... פחות טובים (וגם לא קצת בלדות משעממות בטירוף). אבל השיר הפותח את האלבום הוא לטעמי אחד מהיותר טובים, אחד שישרוד בפליי-ליסט שלי הרבה יותר זמן מכל שאר השירים מלאי הלהטוטים המגניבים בהתחלה של טימבאלנד, שרובם מתגלים עם הזמן כריקנים ומאוסים. אל תבינו אותי לא טוב, אני מת על טימבה, אני מת על מיסי, אבל כמה פעמים אפשר "לחדש" בדיוק באותו אופן, עם ברייק-ביט נוסחתי בעליל? אבל השיר הזה, בו היא משתפת פעולה עם רדמן המעולה, שכנראה אחראי על האיכות הפאנקית בשיר, הוא שונה. והוא מומלץ בחום רב. Missy Elliot Featuring Redman - Dogs In Heat * ולפינה הקבועה "לא-בדיוק-היפ-הופ-אבל-עדיין-מעולה-אז-תשמעו": בזמן האחרון MTV Europe נותנת יותר ויותר זמן שידור לרוק איכותי ולאלטרנטיבי. אני אישית מאוד מרוצה מאופנה זו, שללא ספק קשורה להצלחה הגדולה של MTV: New, התוכנית הטובה ביותר בערוץ (יש היגידו היחידה הטובה), שמשדרת את הקליפים הכי חדשים של ההרכבים ואמנים שלא תמיד מקבלים זמן שידור בין הקליפ החדש של אנריקה אגלסיאס והחדש של בריטני ספירס. תוכנית מומלצת בטירוף, אגב. בכל מקרה, במסגרת טרנד זה, היא תמכה בצמד אחים, בני 20 ו18 (או משו בסגנון), שהוציאו אלבום תחת השם Electric Soft Parade. הם יוצרים רוק רך, מלודי, עם נגיעות אלקטרוניות חמודות ביותר. Electric Soft Parade - Empty At The End בטרנד הזה גם נופלים The Notwist, להקת רוק לו-פי אלקטרוני מגרמניה (ולא, הם לא נאציים), עליהם כבר המלצתי, אבל הם כל כך טובים שמגיע להם עוד פעם. תשמעו אותם. The Notwist - One With The Freaks The Notwist - Pick Up The Phone The Notwist - Pilot האזנה נעימה. תגיבו. תמליצו. תהנו. NuckBunnies

tomoshe

New member
אל תקרא לי תומאס

אם אני נותן להודעה הזו להיקבר למטה. מצטרף לכל מילה ומוסיף : לעניין באסטה תורידו גם את truck volume לעניין אאוטקאסט - כנראה שהאחרון שלהם לא דיבר אלייך - תנסה את האלבום המעולה ATLiens נראה לי שתאהב אותו יותר אם הבנתי את הראש שלך - תנסה להוריד לדוגמה את שיר הנושא וגם את the art of storytelling (ואם זה לא מהדיסק הזה עשיתי פאדיחה...) ולעניין הדנג´ן פאמילי יש שיר שלהם שלא מהאלבום הזה והוא הכי טוב שלהם בעיניי : looking for nikky תומאס, היה נעים לפגוש.

volatile

New member
היא לא תרד למטה כל עוד אני פה

מאפיית הקפצות בע"מ... הייתי רוצה להוסיף איזה המלצה אבל אני עייף מדי אז זה יצטרך לחכות להקפצהצה הבאה... פלג.

tomoshe

New member
כשתתעורר

תוסיף לפה גם המלצה. בעצם - כולם מוזמנים.

volatile

New member
ברור איזה שאלה, ותודה על הדיסק

השולת (Cold Water Music ענקי וגם Circles)! אוקיי אני ימשיך עם המלצות מהמחתרת... וההרכב הבא שנדבר עליו קצת (ממש קצת כי אני לא יודע עליו הרבה) הוא The Planets, שתי בריטים חביבים שמחוברים היטב כנראה לאנדרגרואנד בארצות הברית לפי השמות באלבום שלהם... הנה כמה מומלצים אם תצליחו למצוא אותם, אם לא, הם בשרת שלי :) global (ft slug and musab) set flames the medicine (ft binary star) אוקיי עכשיו אני ימליץ על Kashal-Tee. האנשים ששמעו את 616Rewind מכירים אותו כבר מהבית המעולה שלו שם... אז ככה תתפלאו אבל הבחור שוודי ואין לו מבטא בגרוש...עכשיו בשירים שאני ימליץ עליהם מתארח ידיד שלי (מהנט כמובן) איש יקר העונה לשם סנקופה (שגם מתארח ב - 616Rewind) ולפני איזה שנתיים וחצי אחרי התכתבויות אינטרנט סנקופה (אז אם סי שכותב באינטרנט ליריקס אבל בלי פלואו משהו) נסע לשוודיה ולמד מקשל טי איך לזרוום על ביט... מה שהוא לימד אותו אני לא יודע אבל הבן אדם טס על ביט בצורה מדהימה עם Breath Control שלא יבייש צוללנים. במהלך השהות שלו שם הוא הקליט את שיר האולפן הראשון שלו עם קשל טי... השיר נקרא Emasculation יש לו איזה מאה רימיקסים אבל מומלץ להוריד אותו כדי לשמוע התפתחות וחוץ מזה זה שיר מעולה... זהו הלוואי והיה לי כוח יותר אבל אין לי... פלג. נ.ב. : מצטער אם לא הייתי היגיוני... התעוררתי לפני חמש דקות...

R E L APP SONG

New member
אחי יש לי את השירים האלה

ואתה צודק לחלוטין הכי טובים של אוטקאסט ודאנג´ן

Strike-A

New member
עשיתה פאדיחה

the Art Of Storytelling, נמצא באלבום השלישי של אווקאסט בשם Aquimini, אבל האלבום ATLiens באמת מצוין

tomoshe

New member
טוב נו...

הזהרתי מראש שאני ממש לא זוכר בשעה כזו מאיזה אלבום זה...האמת? לא ממש חשוב מאיפה - העיקר לשמוע!

t bone

New member
המלצות נוספות

dxm - grin להקה ישראלית, הדיסק הנ"ל יצא ב-93, ראשי התיבות הן dxm - Deus Ex Machina, שזה אומר: הרוח מתוך המכונה. להקה זו פעלה בשולי הרוק הישראלי ואחרי שהוציאה סוף כל סוף את grin האלבום היחיד שלה היא התפרקה. grin משלב רוק עם אלקטרוניקה, ג´אז והיפ הופ, ועברית באנגלית. חברי ההרכב הם: רונן הופמן, יריב אלטר, אייל דורון, אורי קאופמן וגם קרני פוסטל שהייתה אז בת 14 בצאת האלבום וכדאי גם לשמוע את הדיסק שיצא לה לא מזמן בהפקת חיים לרוז (ביקיני). שירים מומלצים: joke her (ג´וקר) henry (הנרי) gothca (תופסת) velevet (קטיפה) potishead - dummy אלבום הבכורה של פורטיסהד שלמעשה הגדיר את הטריפ הופ למרות שהז´אנר היה מיוחס יותר לדי ג´יי שדאו ומאסיב אטאק. אלבום אפל שלקח את ההיפ הופ והאט את המקצבים שלו בשילוב עם דאב וג´אז. dummy שיצא ב-94 שינה את כללי המשחק וגבר בטקס מרקורי היוקרתי על אלבומים של בלר, פי ג´יי הארווי, אואזיס וטריקי. שירים מומלצים: mysterons it´s a fire numbs (הסינגל הראשון מתוך האלבום) glory box (הלהיטי והטחון) broadway project - compassion אלבום עצוב וגם די רועש בו זמנית. מוזיקה אקספרמנטלית, מבוססת בעיקר על דגימות של זמרות מעונות, תופים רועמים וגיטרות מלנכוליות. נשמע כמו משהו שדי ג´יי שדאוו הרכיב, אבל לא. שירים מומלצים: who´s to blame plants anf leaves sea of change no pain (חובהההההההה) beck - mutations בק - אמן שהתחיל כגימיק או קריוז והפך עם הזמן להיות אחד המוזיקאים המוערכים ביותר בעולם. הוא שילב המון דברים שבדיעבד נראים כמנוגדים: פולק, בלוז, פסיכודלי, קאנטרי, ראפ והיפ הופ. אלבום זה הגדיר אותו כאמן רב-גוני, אלבום שנע בין רוק מלודי ובוסה נובה יש בו גוון שחור מסויים אבל לא בולט במיוחד. שירים מומלצים: lazy files nobody´s fault but my own - שגם מריאן פיית´פול עשתה לו חידוש מעולה. dead melodies sing it again

volatile

New member
איפה אני יכול למצוא שירים של הDXM

האלה? "The World´s Worst Rapper is a devotee of the oldschool.understands the importance of knowing your roots.he is the neighborhood historian of hip hop.he has memorized the soundtracks to krush groove&beat street. owns everything by kurtis blow&grandmaster flash. can trace musical influences like an anthropologist. the world´s worst rapper has stepped up to the verbal plate only once an ugly incident remembered by no one but himself. now he plays the intrested observer when friends flip to freestyling, in the circle of would-be stars, he is the audience everyone plays to. the world´s worst rapper has never been jealous of others. he is always encourging, supportive, never a negative word. he wishs he could work the words but sits silently instead. fear&faliure keeping him closed. the world´s worst rapper has a lot of friends, is well liked. he has never been beaten down or harrassed. he has never been kissed. his drawing are masterpieces. sketches of ordinery people. done with all the love he feels for them. he sees timeless beauty in everone. but himself. the world´s worst rapper is an artist who doesn´t know it. so focused on the failed dream of rap stardom that the talent he does have is overlooked, scratched out. he is the silence between the beats. he may never know just how close he is to wonder & no song can ever make up for that."

t bone

New member
לא נראה לי שברשת

אפשר למצוא דברים שלהם, בכל זאת זה לא שלומי שבת או עמיר בניון.

tomoshe

New member
ואתה אמרת שאין מספיק המלצות..

אוקיי אנשים להצטרף - שרשור המלצות לא רק על מוסיקה שחורה נטו אלא גם סול פאנק ג´אנגל אמביינט כל מה שקשור - אני למשל ישמח לקרוא הודעה של סופרים עם המלצה על דיסק של פרינס שאיתו כדאי להתחיל (יש לי רק שירים שלו בבודדים והכתבה שלו עשתה לי תאבון לחקור יותר לעומק).

השקרן

New member
דיסק של פרינס?

רק אחד? אי אפשר להמליץ רק על דיסק אחד שלו. בתור התחלה בדוק את 1999, Purple Rain וSign o´ the Times (שהוא הפייבוריט שלי)

DJ$upreme

New member
תומאס, קרא את זה

אני מאמין שאתה עשוי למצוא את כל הקריירה של פרינס כשווה התעמקות רצינית, וממילא קשה לי מאוד להמליץ על דיסק ספציפי. במקומך, כהמלצה אישית, הייתי ניגש דווקא לדיסק PARADE - לא שיש משהו רע בשלושת ההמלצות של גימל, אבל לך תאמין לשקרנים. PARADE, משנת 1986, הוא האלבום האחרון של פרינס עם להקתו THE REVOLUTION. הוא מכיל כמה להיטים שאתה וודאי מכיר - כמו KISS ו - GIRLS AND BOYS, אבל הוא לא מפסיק להפתיע לכל אורכו הקצר יחסית. הוא יצירה מבולבלת ומבלבלת, וכשאתה כבר חושב שהבנת מה הוא רוצה, הוא שוב טורף את הקלפים. זה היה הדיסק - מה דיסק, קסטה - הראשונה שהיתה לי של פרינס. הייתי בן 16. רכשתי סתם כך, לא זוכר למה, אולי בשביל להרשים מישהי שהיתה מעריצה שלו, מהכיתה שלי. בכל מקרה, הקסטה הזו הפכה צד אצלי שש פעמים לפני שיצאתי מהחדר (כלומר, 3 השמעות רצופות). את ההשמעה השניה עברתי כבר בתריסים מוגפים ואורות למטה. מאז אגב, כל פעם שמגיע דיסק חדש של פרינס, אני שומע אותו פעם ראשונה ללא כל הפרעות ועם מינימום תאורה. ובשום פנים ואופן לא באוזניות (גרווווווועעעע!!! דארת ויייידאאאררררר!!!!). אז המלצה קצת סנטימנטלית, לדיסק יומרני וחסר גיל, שהוא גם פסקול לסרט נפלא ומזעזע בו זמנית, שנקרא "תחת ירח דובדבן" (כשפרינס היה האמינם של העולם גם הוא עשה סרטי קולנוע, ואפילו לקח אוסקר על שיר). לך על זה. וממני אליך, שמע את זה - במתוטא - ברציפות, בלי טלפונים, בלי עבודה ברקע, לא באוטו. סתם קח לך 45 דקות. ושמע. אולי נתראה בפייזלי פארק בשנה הבאה. טוב, ואולי היית צריך להכיר את ההיא מהכיתה שלי, כדי להבין.

babe10

New member
בדיוק השבוע דיברתי על זה

עם חברה. אצלי זו לא היתה מישהי מהכתה... הטעם המוסיקלי שלי היה מחריד (כל אוספי wow ואפילו היה עוד זוועתון באותה תקופה) עד גיל 15 בערך (קסטות - כן גם אני - נהגתי לקנות כבר מכיתה ה´..) שאז התאהבתי במישהו שלמד שתי שכבות מעליי. (בתקופה הטרום פדופילית שלי
) הייתי חייבת למצוא נושא לדבר אתו עליו ואז מישהו גילה לי שהוא מכור לאריק קלפטון. רצתי לקנות את התקליט (ויניל - אז עוד לא היו דיסקים) כדי שיהיה לי על מה לדבר אתו, ושאלתי ממנו תקליט אחר שלא הצלחתי להשיג. (כי אני "כמובן" נורא אוהבת את קלפטון...) קבענו שהוא יביא לי את זה להקרנה של הסרט "טומי" בתקופה שכל חמישי בערב היו הקרנות של סרטים מוסיקילים בערב (טומי, מופע הקולנוע וכו´) בקולנוע בכפר סבא. נכנסתי לסרט ועולמי השתנה. מוסיקה שלא הכרתי. אנשים שפגשתי באותה הקרנה. אנשים שחיים ונושמים מוסיקה. שעושים הכל כדי לשים יד על העותק ההוא הנדיר. על הגרסה הכמעט גנוזה. אנשים שמדברים בשפה שונה. שפה משלהם. אנשים שהכירו לי את החנויות ההם, המחתרתיות בזמנו, של תקליטים יד שניה, חלקם מחו"ל, חלקם כאלה שלא היתה שום דרך אחרת להגיע אליהם. אנשים שלימדו אותי לא לשמוע שיר ברשת ג´ (כן, זו היתה בזמנו תחנת הדגל) ולקנות בחנות הקרובה לבית, אלא להכנס לחנות תקליטים ולשמוע את מה שלא שמעתי מעולם. להפתח לסגנונות חדשים. אנשים שהכירו לי את גלי צה"ל וסחפו אותי לארז ואברי. הגאונים הראשונים של הרדיו. ומשם לתכניות אחרות בתחנה היחידה שהעזה להעיז. מאז - כל בנאדם חדש שפגשתי אם זה חברים, חברות, תיירים מחו"ל שפגשנו באילת, נושא השיחה הראשון או אחד הראשונים היה על מוסיקה. ללמוד, להתפתח, לשאוב עוד אינפורמציה. להפתח לעולמות חדשים. להתעדכן. אין חוויה גדולה יותר מאשר להכיר סגנון חדש. מבצע שעוד לא הכרתי ולהתאהב. ולהשאב. ללמוד על אנשים דרך המוסיקה שלהם. ללמוד על מוסיקה דרך האנשים שמקשיבים לה. אלה היו 60 שניות (או קצת יותר) על...

da^Lord

New member
ג´נסיס כבר לא חדש

בקשר לאאוטקאסט- כמו שאמרו כבר, ATLience זה הדיסק הכי טוב שלהם , חוץ ממנו שמעתי עוד קצת דברים שלהם ולא אהבתי, לא את האחרון שלהם עם "פצצות מעל בגדאד".. אבל דאנג´ן השיר של דאנג´ן פאמילי train of DX express ממש טוב, ולא יוצא לי מהמערכת באוטו. אני מניח שבאמת הדיסק שלהם טוב, אני חייב להשיג אותו בקרוב. בקשר לג´נסיס(הדיסק של באסטה,לא הלהקה)- השיר היפה ביותר לדעתי הוא HOLLA ,אם אני לא טועה-בהפקת דרה.

צחי טל

New member
דווקא

אני חושב שהדיסק הכי טוב שלהם זה הראשון(זה עם השם הארווווווווווך)

למעלה