ועל זה נאמר, OMG.

Walk Two Moons

New member
ועל זה נאמר, OMG.

תכנסו לפה, תלחצו על "תוכנית 10" ואז על "ולדי מצטרף לעונה". או שלא, אם "אבות ובנים" יקר ללבכם
אני כבר מעדיף את ההיא שתרגמה אותו לאנגלית מיוטיוב
ועם כל הכבוד לולדי שמצטרף לעונה, אם יש לו תוכניות לרצוח עוד כמה שירים של אביתר במהלכה, הם לא יהיו הדבר היחיד שיירצח

אוי ואבוי לי ../images/Emo122.gif.

האמת, שחששתי. האמת היותר גרועה היא שצדקתי. בדיוק היום יצא לי ולחבר שלי לצפות במעין אודישנים [מה שזה לא יהיה] בערוץ 24, כי סבתי היקרה אוהבת לשמוע מוזיקה כשהיא בסלון. ואמרתי לו שאני מקווה שלא יהיה קאוור כלשהו לאביתר, כי האמת? מי רוצה לשמוע מישהו צועק ברגש אמבבבבבביצייייהההההה, כאשר לא מדובר באביתר עצמו? עצרתי אחרי דקת שמיעה של ביצועו של ולדי, לא יכולתי לסבול את מה שהולך שם.. וחוץ מזה, עבור המתמודדים זה סוג של בעייתיות, כי השירים של אביתר שייכים לאביתר, מכל סוג בחינה שהיא. כמה טיפשי שישמע המשפט האחרון, לשמוע מישהו אחר מבצע שיר של אביתר זה ישר [לפחות לי] מעלה את ההשוואה מול אביתר. וguess who wins? - כמובן שאביתר, כי זה כל העניין כאן. אם אביתר יכול לקחת שירים של יוצרים אחרים [ע"ע ברוש, ואיך שלא, וחתונה לבנה] ולהפוך אותם למשל היו שלו, ק"ו ששירים שלו יבוצעו בדרך הכי טובה על ידו ולא על ידי אחרים. בקיצור, חבל, חבל. ואבות ובנים זה שיר 'יקר' מידיי בשביל תוכנית טלויזיה שכזו.

Walk Two Moons

New member
אין לי בעיה עם התוכנית,

להיפך, אני צופה אדוק, ואפילו יכול להיות מעניין לשמוע במסגרתה קאברים לשירים של אביתר על-ידי זמרים קצת יותר מוצלחים מאדון ולדימיר (כמו למשל מארינה מקסימיליאן-בלומין מהעונה החמישית \ אביב משולם מהעונה הקודמת \ פאולה וולשטיין מהעונה הנוכחית). אבל ה-ולדי הזה, אין לו את זה. זה גורם לי להתגעגע לביצוע של יהודה סעדו ל"יש לי סיכוי".

רעוּת

New member
הביצוע של סעדו ל'יש לי סיכוי' ../images/Emo5.gif

אחת הטראומות שלקח לי שנים להדחיק
(אני מצטערת, זה דרש פה נר
)

תראה,

בתור אחת שהיה לה בעבר קשר כלשהו לתוכנית [אל תדאגו, לא התחרתי שם אלא הייתי יותר 'מאחורי הקלעים'], אני לא באה במטרה להכפיש את התוכנית וכו', אבל מאז ומתמיד אמרתי שאין מקום לעשות קאוור לאביתר בנאי, לפחות לא שם, לא ברמה הזו. רוב המתחרים בשלב הזה הם בוסריים מאוד [לא צפיתי בעונה הזו למעט הולדי הנ''ל], ולנסות לשיר שיר של אביתר שהוא גם ככה מורכב מכל הבחינות - זה פשוט לא הולך. ובכ"מ, שירים של אביתר בנאי צריכים להיות מבוצעים על ידו. קצת קשה לי אפילו עם 'מה שאת לא יכולה', בביצוע של יהודית רביץ המופלאה [שאל תטעה אני אוהבת אותה מאוד], משום שאני תמיד תוהה איך היה יכול להיות הביצוע של אביתר לשיר. ולעניות דעתי זה לא מתאים ולא נכון לשיר שירים של אביתר בכוכב נולד. גם עבור השיר עצמו, וגם עבור המתמודד.

Walk Two Moons

New member
לא מסכים.

הדיון על 'תקינות' הקאברים הוא מסוג הדיונים שלא נגמרים לעולם, לא רק בהקשר של אביתר אלא בהקשר של כל קאבר, לכל אמן שהוא. רבים חובבי המוזיקה שחושבים שכל קאבר הוא פסול מעיקרו, אבל אני לא מסכים איתם. הדוגמה שהבאת, של "מה שאת לא יכולה" (שגם לי קצת קשה איתו, אבל לא מהסיבה שלך), לא רלוונטית במקרה הזה, כי לא מדובר בקאבר אלא בשיר שהוא לא ביצע מעולם, לפחות לא באוזני קהל, למיטב ידיעתי. כשמדובר בקאבר אין לך מה לתהות איך היה יכול להיות הביצוע של אביתר לשיר, כי הביצוע כבר קיים. ובקשר לבוסריות של המתמודדים - זה מאוד תלוי באיזה מתמודד מדובר. אני שוב אשתמש בדוגמה של מארינה, היא הדבר הכי לא בוסרי שאי פעם הגיע לתכנית הזאת, ולדעתי היא עושה חסד כמעט עם כל שיר שהיא נוגעת בו. נכון, ההפקה של "כוכב נולד" היא אמנם הפקה מאוד גרנדיוזית ומסחרית, אבל אם היה בה מקום לאינטימיות שאותה המארינה לעיל הציגה בקאבר שלה ל"וידוי" או בשאר שירים אחרים שהיא ביצעה, אני חושב שיש בה (בהפקה) מקום גם לקאברים לשירים של אביתר שלא יביישו את המקור.

כשדיברתי על מה שאת לא יכולה,

הבאתי דוגמה שכמובן אביתר לא ביצע אותה, אבל היא הובאה בשביל להראות עד כמה גם אמנים 'מן השורה' כיביכול ולא כאלו שהם חלק מכוכב נולד יכולים לא לתפוס אותי כשמדובר באביתר. ואל תחשוב חלילה שאני באה ממקום של להעליב את יוצאי כוכב נולד למינהם.. ח"ו. כמו כן, לא פירטתי על אמנים אחרים כי זה פורום אביתר בנאי, ולכן שמתי את הדגש עליו, אבל זה יכול לקרות בכל מצב. תראה, אין לי ספק שיש שם אנשים מוכשרים [ואני מכירה חלק לא קטן מהפיינליסטים לדורותיהם]. כשאמרתי בוסרי, התכוונתי למה ששמעתי מולדי והיום ב24. רובם בשלב הזה בוסריים בעיניי. ולא על עונות קודמות וכו'. ומארינה סוחפת ומעניינת מאוד, אין לי שמץ של ספק. אני כן מסכימה עם העניין שזה סובייקטיבי לגמריי, אבל עד עכשיו לא ראיתי אדם שביצע קאוור לאביתר בנאי והצליח להפוך אותי לגמריי/להראות את השיר אחרת/להעדיף ביצוע אחד על השני/סתם להנות באותה מידה כמו שאני נהנת מאביתר. ושוב, זה יכול להתפרש לכל אמן בארצנו הקדושה ומחוצה לה. את הדגש על אביתר שמתי גם בגלל הפורום וגם בגלל הביצוע של ולדי.

רעוּת

New member
גם אני לא שמעתי עדיין בכוכב נולד או בכלל

קאבר טוב לאביתר (אוף, למה הזכרתם לי את סעדו
למה
יהיו לי סיוטים בלילה עכשיו
) אבל אני לא פוסלת אפשרות שיהיה אחד כזה מתישהו (שוב, לאו דווקא בכוכב נולד). אני חושבת שזה יכול להיות מעניין אם זמרת-אישה תשיר את 'אקדח' או את 'כלום לא עצוב', אולי אני קצת מושפעת מהקונספט של טורי שרה אמינם ב-strange little girls, אבל זה יכול להיות מעניין ושונה. כל עוד זה עשוי טוב, כמובן. אני חושבת שזה באמת מאוד סובייקטיבי- שהביצועים של אביתר יושבים אצלך כ"כ חזק (ואביתר עצמו באופן כללי
) שאת לא יכולה להתחבר למשהו אחר כי זה בהכרח יהיה ירידה ברמה. לא שזה רע, זה פשוט מאוד סובייקטיבי.

רעוּת

New member
אני לא חושבת שזה נכון להפריד את אביתר מכל שאר

האמנים. זה נכון שהקול שלו מיוחד והצורת הגשה שלו מיוחדת והשירים שלו מיוחדים. אבל אפשר להגיד את אותו דבר (ואולי עם דגשים קצת שונים) על הרבה אמנים אחרים (למשל, לא שמעתי אף קאבר לפוליקר שבאמת הצלחתי להתחבר אליו או שהתעלה על המקור). אני לא חושבת שצריך לפסול מראש כל קאבר לכל שיר שלו (בתוכנית או בכלל). מן הסתם זה לא יהיה כמו שהוא שר, כי זה גם לא צריך להיות כמו שהוא שר. בהרבה מקרים זה הרבה פחות טוב, אבל יש מקרים שזה נותן אינטרפרטציה שונה לשיר ובאמת מוסיף לו, בלי להשוות לביצוע המקורי או משהו (ואני לא מדברת דווקא על כוכב נולד, יש ויש, היו שם ביצועים ששחטו שירים בצורה בלתי נסלחת ויש כמה שהיו דווקא מעניינים). ובקשר ללשיר שירים שלו בכוכב נולד- זה די מאוס שכל פעם יש איזה אחד ששר את 'יש לי סיכוי' והוא בעצם מתכוון ל"יש לי סיכוי לקבל מלא סמסים ולעבור לשלב הבא כי אני כה מרגש למרות שאני בכלל לא מבין על מה אני שר" (ושוב הביצוע של סעדו עולה לי לראש
), אבל אני לא חושבת שצריך להכליל את זה על כל השירים וכל המבצעים.

לרצוח עוד שירים חחח הרגת אותי../images/Emo6.gif

ביצוע לא כזה נורא,אבל הוא לא עשה לי כלום.כשאני שומעת את אביתר אני בוכה,תמיד תמיד תמיד.

למעלה