ועכשיו... שאלה!

ועכשיו... שאלה!

אממ כרגע אני עובדת על מחזה עירוני שאמור לעלות בתחילת השנה, ככה בחגים... היפייפיה הנרדמת.. ושאלה לי אליכם, עבדתי כבר די הרבה בדברים כאלה, וכל פעם שאני סופרת את השורות, המילים האותיות והתווים אני מזדעזעת, יותר קל לי לאלתר מאשר לקרוא ולשנן טקסט כתוב (דבר שהפליא המון אנשים... כי הם רואים באלתור קושי משום מה) לכן, רציתי לשתף... יש לכם עצות איך לומדים ומשננים טקסט ומהר? אני יודעת שיש לי זמן ללמוד את הכל... אבל רצוי לדעת כמה שיותר בכמה שפחות זמן.. אשמח אם תשתפו אותי בדרככם שלכם לשינון טקסטים

זה לא מבחן

אי אפשר ללמוד בעל פה וזהו את צריכה להיכנס לדמות להבין איך היא מרגישה וכך יהיה לך פשוט יותר לשחק את התפקיד וללמוד אותו בעל פה

זה ברור ומובן מאליו..

אבל הבעיה שמרב החיבור לדמות, הבנת רצונה והקונפליקט שמונע ממנה לקיים את הרצון, אני מוסיפה שורות משמיטה שורות ומשכתבת את הטקסט... דבר שהכותבים לא אוהבים וגם מקשה על שאר השחקנים, להתמודד איתי

sihaya

New member
אני לוקחת את הטקסט איתי לכל מקום

ומדברת עם עצמי ברחוב

dalitush

New member
מה שעובד אצלי..

תהייי בבית ופשוט תצעקי ותעשי את זה בכל מיני צורות.. למשל: בצעקה, בבכי , בצחוק, בסטלנות והכי שווה בשיר כאילו תאלתרי מנגינה מניסיון לא רק שזה כיף לא נורמלי זה עוזר...

חביתוש20

New member
עצה

השיטה שעובדת הכי טוב בשבילי היא ללמוד את הטקסט תוך כדי עבודה על הדמות, אני פשוט קוראת את הטקסט שוב ושוב תוך כדי משחק וככה זה נקלט. למדתי ככה מונולוג של ארבעה עמודים מ"מונולוגים מהואגינה", זה לקח לי שעה... חוצמזה שלומדים שיטות לשינון טקטס בבתי ספר למשחק, אולי את יכולה להתייעץ עם איזה מורה למשחק או שחקן מקצועי, אם את מכירה...

actress

New member
עצה טובה מהמורה שלי ואני מעבירה.

המורה שלי בתיכון נתנה לנו עצה והיא לרשום את הטקסט שלנו בפנקס וככה אפשר לזכור וזה ממש עובד מעולה! וגם לזכור את הטקסט בקריאת ספרים או בכל מיני הקשרים מסוימים שאת חושבת או רואה ברחוב. תקראי פעם אחת שורה תחזרי עליה בע"פ ככה כמה פעמים ואח"כ עוד שורה ואז תחזרי על השורה הראשונה והשנייה יחדיו. בהצלחה

אצלי זה עובד ככה:

אני פשוט עושה חזרות, גם עם עצמי וגם עם הפרטנר (אם יש) ומרוב חזרות, אני כבר זוכרת את זה בע"פ עם הזמן. לפעמים אני גם מקליטה את עצמי (כדי לשמוע מהצד איך אני נשמעת) ולשמוע את ההקלטה זה גם עוזר לזכור בע"פ, אבל עדיף לכתוב ולעשות כמה שיותר חזרות.

תודה רבה לכולכם,

התייעצתי עם המורה שלי לדרמה שאמר: תכתבי את הטקסט מספר פעמים, ואז חשבתי לעצמי: מונולוג של 4 דפים לכתוב מספר פעמים, ואז יהיה לי נמק ביד? בקשר להקלטה זה רעיון מצויין וגם עם הפנקס.. +גיליתי שבהצגה שלנו יהיה לחשן... אז זה יהיה יותר קל ברגע האמת, למרות שבחיים לא אסתמך על זה... לכל ההצגות,

למעלה