ועכשיו - מה ?

calya

New member
ועכשיו - מה ?

התוכניות הוגשו
עכשיו האדריכלית עובדת על תוכניות ביצוע בהתאם לכל מה שהגדרנו. ואני - מה ? מחכה ? הסבירו לי בועדה (נורא נחמדים וסבלניים אגב, התרשמתי מאד מאד) שקודם צריך לקבל דף דרישות וזה לוקח כחודש-חודש וחצי. וזה לפני שיש ועדה שיושבת על התוכניות. רק אחרי שעומדים בדרישות (חלקן "טופס טיולים" וחלקן מקומות שהאדריכלית פיספסה את התב"ע - שאצלינו זה לא מסובך כי כל התב"ע שהם נותנים זה דף A4 מודפס אחד ואת השאר צריך לנחש...) ומחזירים את הטופס טיולים עשוי הם מכניסים את התוכניות לועדה (מתכנסת פעם בשבוע), מחזירים הערות פעם אחת ואם מתקנים מה שביקשו אז בועדה הבאה זה אמור לעבור. אכן זה התהליך ? ומה אני עושה בינתיים ? אחרי שתהינה תוכניות עבודה מחפשת כבר בעלי מקצוע, אני יודעת. ועכשיו ? מרגישה קצת מובטלת....

עכשיו.... הצעות מחיר

מתחילים לחפש בעלי מקצוע מבקשים לראות עבודות שלהם והצעות מחיר מהם קוראים ובודקים את תנאי ההתקשרות איתם ומה ההצעות האלו כוללות וכשמגיעים להחלטה מחכים בסבלנות (ובינתיים אפשר לחלום ולפנטז על כל יתר מרכיבי הבית- כמו המקלחות המטבח הגינה ולחפש את האבזור המתאים כך שכשיגיע הזמן תהיי מוכנה ומזומנה) בהצלחה

מאגר

New member
לטליה מספרד1 את מקדימה את העגלה לסוסים

ראשית צריך לקבל את תוכניות העבודה והמפרטים ורק אחרי זה להתחיל לחפש קבל כי כל שינוי שתרצה הועדה וכבר סגר מחיר יעלה הרבה כסף כי זה מה שהקבלנים מחפשים מה שאפשר כן לחפש זה את סוג הריצוף והכלים הסניטריים ודברים כאלה אבל לא קבלנים ובעלי מקצוע

אטיוד5

Active member
בתיאוריה נכון

אבל רוב הקבלנים מסתפקים בתכנית הגרמושקה, אפילו בסקיצה, כדי לקבוע מחיר. הם לא חייבים לראות תכניות עבודה. יש להם מספיק נסיון כדי לקבוע מחיר רק על סמך הרבה פחות מתוכניות עבודה.

avi5199

New member
עוד לא ! קודם לקבל היתר, אחר כך לחזור למהנדס

ולארכיטקט ולקבל תוכניות לביצוע . ועם התוכניות האלה , שרטוטים נפרדים של האלמנטים 1:100 (לא גרמושקה) שכתוב עליהם "לביצוע", לחפש קבלן שלד. לקבל הצעות מחיר בשלב כזה זה ביזבוז זמן, מאד יכול להיות שהתוכניות לביצוע יהיו שונות אחרי הערות הוועדה, וההצעות שתקבלו ישתנו לגמרי.

אוקי אצלנו זה אחרת

וסליחה אם הטעייתי אצלנו, תוכניות ההגשה הן תוכניות העבודה והן כבר בסקאלה של 1:100 לרוב הועדה לא משנה כלום, הרי האדריכל קיבל את התבע ואת דרישות העיריה ועבד על פיהן, היא רק מוודאה שאכן הוא עשה זאת כהלכה בכל מקרה לא חושבת שהייתי מחכה והייתי מתחילה לחפש בעלי מקצוע, אם לא הצעת מחיר אז לפחות לראות עבודות שלהם, בזמן עבודה ובסיום לראות את ה"מוצר" הסופי

מאגר

New member
לטליה מספרד 1

תוכניות בסקאלה של 1:100 אינן תוכניות עבודה! מהן לא בונים הצעות עבודה, שלא לדבר על כך שהוועדה יכולה לדרוש כל מני דברים שיחייבו אותך לשנות תוכניות. לכן עד שאין היתר לא מוציאים תוכניות עבודה ומפרטים, רק אחרי שהתוכניות מאושרות ויש היתר, מכינים תוכניות עבודה ופרטים למה שצריך. רק אז או שפונים לכמאי שיכין כתב כמויות או שמקבלים כתב כמויות מהאדריכל ורק לאחר שיש את כל הנתונים מכל היועצים שצריך מתחילים לבקש הצעות מחיר מבעלי מקוצוע.

avi5199

New member
תיקון 1:50 לא 1:100

מה שחשוב שהתוכניות שניגשים איתם לקבלן שלד הם סופיות לביצוע, וכתוב עליהם "לביצוע". לא יודע איך זה בספרד, אבל בישראל מגישים גרמושקה לוועדה, עם כל השרטוטים על רצועת נייר ארוכה ומאד לא נוחה. אחרי שמקבלים היתר מוציאים תוכניות "לביצוע" אצלי זה היה 1:50 חלקם תוכניות מהנדס עם היציקות כ"ד וחלקם תוכניות ארכיטקט שכוללות קומות, חשמל, אינסטלציה, פיתוח ,גג,חלונות ודלתות , פירטי איטום ועוד. התוכניות שכתוב עליהם "לביצוע" הם סופיות ואיתם אפשר לקבל הצעת מחיר מדויקת. לא נזקקתי לכתב כמויות, כי רכשתי חומרים לפי הצורך במקום, ההערכה בע"פ של עלות החומרים שנתנו לי המהנדס והמפקח היו די מדוייקות בלי כתב כמויות מסודר.

התנצלתי על ההטעיה

כי פשוט כאן בספרד זה לגמרי אחרת וההתנסות שלי בבניה היא מכאן ולא בארץ התוכניות שמוגשות לעיריה הן לרוב תוכניות לביצוע רק ארכיטקט/אדריכל שלא עובד נכון ישנו לו את התוכניות אם הארכיטקט/אדריכל עבד עפי התבע, בדיוק אותו הסט שהוגש לעירה יוגש גם לקבלן ואיתו הוא יעבוד (והאמת שנשמע לי הכי הגיוני, כי אז אין הבדלים בין מה שהעיריה מאשרת לבין מה שהקבלן עובד איתו) אותו סט יכלול גם תיאור בכתב לגבי כל האלמנטים שיכנסו בבית (סוג הבלוק סוגי ציפויים וכיוב) ויכלול גם כתב כמויות מכאן למעשה נובעת ההטעיה שלי בכך שהפנייתי את קאליה לגשת להוציא הצעות מחיר

משה פרל

New member
נשמע מצויין

המצב כאן בארץ קטסטרופאלי, הקשר בין מה שהוגש למה שבוצע הוא חיצוני בלבד. הנקודה הקריטית ביותר הם החישובים הסטטיים- מהנדס מגיש לוועדה חישובים סטטיים לחוזק המבנה, אבל מעשית אפשר לבצע אותם רק בשלב תוכניות העבודה.

אמממאאא

New member
ס ב ל נ ו תתתתתתתתתתתתתתתתתת

זה החלק הכי מעצבן והכי ארוך. יכול לקחת אפילו שנה עד להיתר.

calya

New member
הרגתותי

מה שנה ? ארבעה חודשים גג. עוד ארבעה חושים הטרקטור על השטח... עוד תראי

חורפנית

New member
אנטי רגיעון

קיבלתי היתר אחרי ארבע עשרה וחצי חודשים (בלי שום הקלות)

calya

New member
אבל אבל... הדיירים הקודמים בבית הזה

קיבלו היתר בניה (לבית פה קרוב) שלושה וחצי חודשים (המועצה של לב השרון). כשבאתי להגיש היא אמרה לי שאין תור כרגע בכלל, שהתיק שלי כבר למחרת בבוקר יגיע למישהו שיצא לשטח ואחרי זה יעבור ישירות לבדיקה ושלפניו בבדיקה יש כרגע "תור" של שני תיקים. למה שיקח שנה ?

calya

New member
../images/Emo8.gif היתרונות של לבנות באזור

רווי לבניה שאין בו כמעט קרקעות למכירה יותר...

למעלה