ועכשיו לתשובות

kfirkl

New member
ועכשיו לתשובות

שבת שלום לכולם, פה אביך מאוד היום וממש מציק. 29 מעלות אבל לא לח. דיווח מהבית בישר לי שבחולון יש 33 סטופני ולחות איומה. הפולנייה שלי עם מזגן. אז ככה תודה רבה לשרה על הקישורים לשירים הנפלאים. זה ממש תענוג לשמוע. איך החיים בריגה- נפלאים. יש לי מזל גדול אחד- את הדירה שבה אני שוכר, היא של חברה של אימי שהיא לטביה וזו למעשה הדירה שלה- אז מה יותר טוב מזה. היא נותנת בי אמון מלא, אני ממש מרוצה. התשתית בריגה ובלטביה בכלל לא מפותחת, הכל הרי נבנה על שיירי בריה"מ לשעבר והדבר ניכר בסגנון הבנייה, הארכיטקטורה ועוד. דירתי במרכז 20 דקות באוטובוס- לא נורא. באנטישמיות אני לא נתקל. היות ואני נראה כלטבי, יש אומרים (מאוד נעלבתי ששמעתי את זה) אז לא חושדים. להיפך, הקולגות ללימודים וכמה מורם חשבו שאני לטבי. סימני התאוששות לאור הכניסה לאיחוד לא נראים וגם לא ייראו עוד מאה שנה. קשה למדינה הזו להתאושש לאחר דיכוי כה ארוך. הבירוקרטיה פה נוראית ממש- אבל עכשיו עם הכניסה לאיחוד לא צריך לשלם כל מיני תשלומים לאישור שהייה היות ולא צריך אותו כבר... ריגה יפה- אבל אני ממעט לצאת מהבית כי די לא נעיחם בחוץ. אין מה לחפש. אני לא טיפוס של פאבים, לפחות לא פה ואוהב מקומות איכותיים ושקטים. אין לי מה לחפש צרות. לימודים והבייתה. מתגעגע לאמא ולכלב שלי וכמובן לשאר המשפחה. הם תומכים ומחזקים נפשית וכלכלית, אם כי התמיכה הראשונה חשובה יותר. היות ואני בן 28 בא בימים, זה שונה מגיל 20-21 שבו נמצאים שאר הסטודנטים. צורת חשיבה אחרת, צורת חיים אחרת, השקפות שונות וכו'. מבחינת ציוד אני מצוייד הכי טוב שיש יש לי את כל הספרים- הורי היקרים קנו לי הכל ולא חסכו מאומה- רק שיהיו בריאים. וכל מה שנותר לי זה לבצע את המשימה וללמוד. אני מאוד שמח שאני מסיים שנה 3. עוד 3 שנים לסיום. לא נורא אני בא לחופשות בדצמבר ומסיים הכל כמה שיותר מהר לבוא לחופש. אחרי הכל משפחתי מתגעגעת. בחגים הורי שולחים חבילות על דגים ודברים טובים- ממש כייף. אבל די קשה לבד מאוד קשה. מי שלא חווה את זה- לא יודע. אבל הכל משתלם בסוף. כאילו רק אתמול הגעתי והופ- נגמרה לה שנה. אם יש עוש שאלות אשמח לענות, שלכם כפיר

תודה על התשובה המפורטת

מעניין! גם אותנו חשבו משום מה ללטבים כשביקרנו בפולין, למרות שבעלי דיבר פולנית(עלה בגיל 7).

מי צי

New member
באנטישמיות

אתה לא נתקל היות ואתה נראה כלטבי, אמרת. ואם לא היית נראה כלטבי? מה אומר הרחוב? יש אנטישמיות כלפי מי שנראה כיהודי?

kfirkl

New member
אנטישמיות

ממש אין כל ניצן של אנטישמיות. לא כתובות, אפילו בהשוואה לוורשה ששם ראיתי גלוחי ראש והיפים לרוב, פה בשנה לא ראיתי אפילו אחד כזה. הכל שקט כאן, כל אחד בענייניו והם רחוקים מזה שנות אור. מה שכן- וזה בגלוי כמויות האדירות של הסרילנקים שלומדים והערבים נתקלים בתופעות מאוד מאוד לא נעימות מהממסד. החל מהשפלות במשרדי הממשלה מחלקת ההגירה ומשרדי הפנים, עד כדי מכות! משוטרים ומעצרים ע"ג מעצרים. למשל אחמד ונימאר שלומדים איתי לא יוצאים החוצה אם לא צריכים כי כל פעם מסתכנים. עוצרים אותם עם המכונית כל פעם לדוחות, וברחוב לתעודות. לא נעים. כפיר

מי צי

New member
מישהו שעלה מריגה סיפר לי

שבריגה היהדות נקבעת על פי האב ולא האם, אולי זו הסיבה להעדר ניצני אנטישמיות. וכמו שכל אירופה על פי תהום, והאנטישמיות רק גוברת שם, אני מניחה שגם ללטביה היא תגיע בשלב כזה או אחר.

meza

New member
../images/Emo45.gifריגה דווקא מקום מקסים

ביקרתי בריגה פעמיים, עיר מדהימה ותוססת, מאוד מערבית. אין שם אנטישמיות אולי משום שהם עסוקים בשנאת הרוסים, ואין להם זמן בשבילנו

kfirkl

New member
אם היו יכולים להעלותם על המוקד היו.

עושים זאת. השנאה לרוסים פה גלוייה ביותר. ובאה לידי ביטוי בכל תחום בייחוד לאחר הכניסה לאיחוד. הלטבים נהיו יותר גאים וקנאים. צריך להיראות כאירופה עכשיו... לא? כפיר

למעלה