ועכשיו ברצינות...

ועכשיו ברצינות...

אז אני עוקב אחרי סדרת אולטימיט אקסמן ובגלל זה נראה לי שאני אצחיל לקרוא את כל עולם האולטימיט מארבל... אבל אני לא מבין למה יש כל כך הרבה גרסאות שונות של אקס מן? מה ההבדל בניהן? ואיך לעזזל אפשר לעקוב? והנה רשימה חלקית: X-Men Adventures of the X-Men Agent X Astonishing X-Men Bishop: The Last X-Man Classic X-Men New Mutants New X-Men Professor Xavier and the X-Men Uncanny X-Men Ultimate X-Men X-Men 2099 X-Men Adventures X-Men: The Early Years X-Men Unlimited X-Treme X-Men X-Factor וזה רק חלק!!! אהההההההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

El ad

New member
כמו שאתה בטח יודע, אין שום קשר

בין אולטימייט אקסמן לשאר הסדרות שהזכרת. הסיבה העקרית שיש כל כך הרבה סדרות היא שעם הזמן הרוסטר של אקסמן עבר שינויים רבים, כך שבמצטבר יש המון דמויות שהיו חלק מהקבוצה בזמן זה או אחר. מכיוון שרוב הדמויות צברו מעריצים רבים, ולא ייתכן שכולן תהיינה באותה הקבוצה, אז קיימות כל מיני קבוצות (או סדרות קומיקס) כאשר כל אחת מהן מתמקדת בדמויות אחרות. לדוגמא: הקבוצה האורגינלית של אקסמן הכילה את Cyclops, Marvrl Girl, Iceman, Angel, Beast. יותר מאוחר הצטרפו אליהם כסיידקיקס גם Havok ו- Polaris. לאחר מכן, בגליון מתקדם יותר כולם נלכדו באיזה אי מוטאנטי ופרופ' X אסף חבורה נוספת של מוטאנטים כדי להציל אותם: Storm, Nightcrawler, Wolverine, Colossus, Banshee, Sunfire, Thunderbird. לאחר משימת ההצלה פתאום יש 14 אקסמנים. בעיה. אז רוב הישנים עוזבים וגם שניים מהחדשים. לאחר תלאות רבות ושינויים רבים ונוספים ברוסטר של הקבוצה, חמשת האורגינליים מתאחדים שוב ומקימים קבוצה חדשה בשם X-Factor (מסיבות מורכבות שלא נפרט כאן) ו-וואלה! יש לך שתי קבוצות X שפועלות במקביל (לא כולל את ה-New Mutant שהם קבוצת מוטאנטים צעירים שגם פועלים באחוזה). כמה זמן אחרי זה רוב האקסמן נחשבים למתים אז נייטקרולר ושאדוקאט מקימים קבוצה נוספת שנקראת Excalibur. ועכשיו יש לך כבר שלוש קבוצות X, וכאשר הניו מיוטאנאס ישנו את השם ל-X-Force יהיו כבר ארבע. וזה ממשיך עד אין קץ. ודרך אגב - חלק מהשמות שהזכרת הן לא של קבוצות חדשות אלא של סיפורים שמתמקדים בקבוצה קיימת אבל מזווית חדשה, או כמו במקרה של Classic X-Men - פשוט הדפסה מחדש של סיפורים שפורסמו בעבר.

Artoo Detoo

New member
אולטימייט אקסמן מתרחש ביקום אחר

אולטימייט אקסמן מתרחש ביקום אחר לגמרי משאר הסדרות שהזכרת. אף אחד לא אמר שאתה חייב לקרוא את כל הסדרות של אקסמן, למרות שיש קשר ביניהם והן מתרחשות באותו עולם, אתה לא צריך לקרוא סדרות אחרות כדי להבין. כשקוראים סדרה לא צריך לקרוא את כל ההרצות המקבילות לה. אם אתה רוצה לקרוא סדרה של אקסמן שמתרחשת בעולם המקורי (616), אז תקרא astonishing x-men. סדרה שהתחילה בשנה שעברה, חברי הקבוצה העיקריים הם סייקלופס, אמה פרוסט, וולברין, קולוסוס, ביסט ושאדוקט

spidey 82

New member
אני מניח שאתה יודע מה ההבדלים

בין יקום 616 ליקום אולטימייט. מעבר לכך, הסברים על הסדרות שציינת: ניו אקס-מן: כיום זו סדרה בכיכוב התלמידים הצעירים בביה"ס למוטאנטים מחוננים ע"ש אקסאווייר, בעיקר קבוצת דמויות שמובילה את הסדרה. ניו מיוטאנטס: הסדרה שנוצרה בשנות ה-80 הציגה את התלמידים הצעירים באותה תקופה. לפני כשנתיים הייתה גרסה חדשה של הסדרה וניו אקס-מן מתפקדת כיום כמחליפתה, מאחר והיא עוסקת בנושאים דומים. קלאסיק אקס-מן: סדרה שבה הודפסו שנית סיפורים קלאסיים, כשמה, בכיכוב האקס-מן. הגליון הראשון הכיל את הקמת הקבוצה השנייה והמצליחה של הקבוצה, זו שהופיעה ב-Giant Size X-Men #1. היא רצה מאמצע שנות השמונים במשך יותר מעשור והודפסו בה גם סיפורים קצרים חדשים. בישופ: סדרה שרצה במשך פחות משנתיים ובוטלה בעקבות השינויים בכותרי ה-Xב-01'. תיארה את ימיו של בישופ בעתיד כנווד שמוביל קבוצת מוטאנטים צעירה ומספר את ימיהם האחרונים של האקס-מן המודרנים. אסטונישינג אקס-מן: 2 מיני סדרות בעבר והסדרה הרצה המובילה כיום את כותרי ה-X. הקבוצה הראשית שמכילה את סייקלופס, וולברין, אמה פרוסט, קיטי פרייד, ביסט וקולוסוס. כעת נמצאת בעונתה השנייה והמומלצת ביותר מבין כותרי ה-X כיום. אייג'נט X: הסדרה שהחליפה את דדפול לפני 4-5 שנים מפני שעסקה בערך באותו נושא, אך לא שרדה לאורך זמן. אדוונצ'רס אוף דה אקס-מן: סדרה שהמשיכה את עלילת הסדרה המצויירת מ-92' בסיפורים חדשים ורצה כשנה. אנקני אקס-מן: הסדרה הותיקה מכולן. נקראה בפשטות "אקס-מן" עד תחילת שנות ה-80, אז נוסף ה"אנקני". בשנים הראשונות הסדרה והקבוצה היו אחד הכשלונות הגדולים של מארוול. בגליון 66 (1969), מארוול הפסיקה לפרסם סיפורים חדשים והחלה לפרסם מחדש סיפורים קודמים עד גליון 93 (1975). אז יצא ג'יאנט סייז אקס-מן 1, נוספו חברים חדשים לקבוצה, העלילה שונתה והשאר הסטוריה. העלילה כיום עוסקת בעיקר באירועי Decemation (התמעטות המוטאנטים בעולם), אך ביולי יתחלף צוות היוצרים והסדרה תעסוק בעיקר בהתמודדות הקבוצה עם אירועי מחוץ לכדוה"א. אקס-מן: הסדרה המרכזית השנייה של האקס-מן שהופיעה לראשונה ב-91'. הגליון הוא הנמכר ביותר אי פעם (8 מיליון עותקים). היו לגליון 7 כריכות שונות ובשל תפוצתו הרבה לא שווה כיום יותר מ-7 דולרים. כאן התחילו את חלוקת הקבוצה המרכזית לקבוצות שונות (אז זה היה הקבוצה "הכחולה" והקבוצה "הזהובה"). ב-01, גרנט מוריסון קיבל את משימת הכתיבה למשך יותר מ-3 שנים, לשם נוסף "ניו" והאווירה הייתה חדשנית וקודרת. מאז הסדרה נטשה את ה"ניו", צ'אק אוסטן שהספיק להשחית את אנקני השחית גם את הסדרה הזו, פיטר מיליגן המוערך החליף אותו ואכזב אותי ואני נטשתי את הסדרה. ביולי יתחלף צוות הסדרה ויעסוק ב... אין לי מושג. לפי התמונות שפרסמו משהו עם אלפה פלייט (הם לא מתים?). ווטאבר. אולטימייט אקס-מן: אתה קורא את הסדרה, אז אני מניח שאין צורך בהסברים. אקס-מן 2099: ליין 2099 של מארוול נוצר בתחילת הניינטיז והציג גרסאות עתידיות של דמויות מוכרות מיקום מארוול המודרני בשנת - ניחשת נכון - 2099. הסדרה הסתיימה לפני שנים, כמו שאר חברותיה לליין. אקס-מן אדוונצ'רס: סדרה שבה פורסמו גרסאות קומיקס של פרקי הסדרה המצויירת (92'-97') ולאחר מכן שינתה את שמה ל"אדוונצ'רס אוף דה אקס-מן". אקס-מן: אירלי יירס: סדרה פרי עטו ועפרונו (ובטח עוד כמה דברים) של ג'ון ביירן האגדי (והמושמץ כיום) שעסקה בימי האקס-מן "האבודים" (מוטיב חוזר מדי, לא?), מגליון 66 עד 93 של אנקני (זוכר אותם מקודם? אז אלו הם.) בכיכוב הקבוצה המקורית יחד עם האבוק ופולאריס. הסדרה בוטלה כחל מהשינויים ההם ב-01' וביירן נשבע לא לעבוד עוד עם מארוול לעולם. (נגדו עומדת העובדה שכשעזב את את האקס-מן ב-81' נשבע לא לעבוד יותר עם כריס קלרמונט, מה שהוא עשה 8 שנים מאוחר יותר ב-Wolverine ואכל את הכובע.) אקס-מן אנלימיטד: סדרה שבעבר עסקה בסיפורים "שוליים" בחיי הדמויות ובגלגולה הנוכחי מציגה סיפורים קצרים פרי עטיהם ועפרונותיהם של יוצרים לא מוכרים לרוב. אקסטרים אקס-מן: סדרה שכתב כריס קלרמונט ב-01'-04' לאחר שסולק מהכותרים הראשיים של האקס-מן. הקבוצה בסדרה הייתה מעין קבוצת שיטור בינלאומית. אח"כ הוא הוחזר לאנקני וביולי הוא עוזב שוב, אך לא את האקס-מן עצמם. אקס-פקטור: כשנוצרה בשנות ה-80, בסדרה כיכבו 5 חברי אקס-מן המקוריים שנפרדו מחבריהם (האקס-מן חשבו שהם רעים, הם חשבו שהאקס-מן רעים. אל תשאל.) ולאחר חזרתה לחיים של ג'ין גריי. ב-91' הם חזרו לקבוצת האם ופיטר דייויד קיבל את עבודת הכתיבה יחד עם דמויות משניות או לא מוכרות מיקום ה-X: האבוק (המנהיג), פולאריס (חברתו לשעבר), ג'יימי מדרוקס (האיש "המשוכפל" בעל הזהות המתוסבכת), קוויקסילבר (בנו המהיר של מגנטו ואחד האנשים השנואים כיום ביקום מארוול, אם לא השנוא שבהם), וולפסביין (נערת זאב אירית עם בעיות שיער במקומות רגישים) וסטרונג גאי (גווידו גדול הגוף עד גיחוך). זו הייתה קבוצה שהוקמה ע"י הממשל האמריקני. הסדרה הצליחה ורצה במשך מרבית שנות ה-90'. לפני חודשים ספורים יצאה סדרה חדשה בשם זה, הפעם כקבוצה יותראורבנית שפועלת כגוף בלשי ברחובות רובע Mutant Town בימים בהם מוטאנטים הם (שוב) מיעוט נרדף. ג'יימי הוא המנהיג (מתוסבך מתמיד) ואחריו עומדים גווידו, וולפסביין, מונט (בת עשירים קרירה שהייתה חברה ב-Generation X וכוחותיה הם טלפתיה, יכולת ריפוי, עוצמת על, תעופה, זריזות ועוד.), ריקטור (בעל יכולת ליצור רעידות אדמה, כיום חסר כוח), סיירין (בתו של באנשי בעלת כוחות דומים) ולילה מילר (נערה שהייתה גורם מכריע ב-House of M cgk, בעלת יכולת לביטול עיוותי מציאות מבחינה מנטלית וידע בלתי מוגבל.).

El ad

New member
WOW איזה פירוט!

אבל יש לי שתי שאלות (וצר לי על הבורות) : 1) מדוע קוויקסילבר הוא אחד האנשים השנואים ביותר ביקום מארוול? 2) אתה יכול לפרט לגבי התסבוך של מולטיפל-מן? ודרך אגב, הסדרה X-Men - The Hidden Years חביבה ביותר, ומומלצת בחום למי שמתעניין באקסמן האורגינליים.

spidey 82

New member
1. HOM, כאילו...?!

2. דמיין אדם שמסוגל לשבט את עצמו לעשרות שיבוטים, כל אחד עם אישיות משלו (נדמה לי שלא יותר מ-15 בו זמנית). בתחילה ג'יימי חשב שכשהוא שולח אותם למשימות הם נשלטים על ידו ואין להם רצון ואישיות עצמאיים. מאוחר יותר (ומדי) הוא גילה שזה מסובך הרבה יותר. ב-X-Factor (מ-91'), לדוגמה, אחד השיבוטים שלו נרצח במקומו והוא לא מצליח "לספוג" אותו מחדש. זו הייתה מניפולציה של איזה רשע, אבל בעקבות זה הוא התחיל להבין עד כמה זה מסובך משחשב. בהמשך גם מתגלה שיבוט שלו שהפך לעצמאי והצטרף לסיניסטר מפני שרצה להיות מדרוקס "הראשי". בשנה שעברה הייתה לו מיני סדרה שהיוותה הקדמה ל-X-Factor הנוכחית (אותה הוא מנהיג). גם שם היה שיבוט שסרח ויצר לעצמו חיים חדשים כמאפיונר (אני חושב. לא קראתי את כל הסדרה, אבל את השאר קראתי בביוגרפיה שלו.). בסדרה הנוכחית היה שיבוט שנשלח להציל אדם מהתאבדות בגלל האישיות ה"אופטימית" שלו, אך מתגלה כצד המטורף והבלתי צפוי של מדריקס ודוחף את אותו אדם אל מותו. את Early Years קראתי רק לקראת סופה (2-3 גליונות לפני האחרון). סדרה חביבה שעשתה את שלה ואיבדה את מקומה בעידן חדש בכותרי ה-X.

El ad

New member
חבל שאתה מעליב אותי...

אני לא באמת מכיר את HOM - רק שזה קשור לסקרלט וויץ', ואין לי שמץ איך אחיה קשור לכל זה. ודרך אגב, כבר בעבר הרחוק, מת שיבוט של ג'יימי (ע"י פרותיאוס שהשתלט עליו), ולא נראה לי שזה השפיע עליו יותר מדי.

spidey 82

New member
אה... אהמ... אופס...

טוב, פייטרו הוא זה ששכנע אותה לשנות את המציאות. כן, קראתי את הסיפור עם פרוטיאוס. אני לא זוכר אם הוא הצליח "לספוג" אותו לאחר מכן. בכל אופן, הדמות שלו לא הייתה מפותחת באותה תקופה, אלא רק לאחר כמה שנים.

MajorWinters

New member
בקיצור.... Suck it Up

תמיד יש דברים נורא מעניינים ורצון לדעת הכל. אני לדוגמא החל מיום שלישי עד יום שבת קראתי את כל הבילד אפ לInfinite Crisis כולל Identity Crisis, ותמיד אפשר לחזור אחורה גם משם, כדי לגלות איך ההוא יודע על השני ולמה השני כל כך חזר וכו'. אבל לעשות - צריך להשלים עם העובדה שלא תדע הכל - כי לא תצא מזה בחיים... תבחור לך אחת, שתיים, עשר חוברות שמעניינות אותך (תלוי בזמן שיש לך), תקנה את אלו שאתה ואהב, "תגבה" את אלו שאתה מחבב אך לא חייב, ותקבל דברים מסוימים פשוט כעובדות, בלי לשאול שאלות... זה באסה, אבל כשמתרגלים זה לא נורא..

למעלה