ועכשיו... אלומיניום

איריסג

New member
ועכשיו... אלומיניום

במסגרת הנסיון לתכנן תקציב עוד לפני שהתחלנו לבנות, אני מסתערת על היעד הבא: אלומיניום. הייתי אתמול בייעוץ בקליל. היה מלמד ומאד מעניין ומאדיעיל. קיבלתי מהם מפרט חלונות מסודר על פי מספרי הסדרות, כולל סוג הזגוגיות, ותריסים וכו'.. - ועכשיו צריך להתחיל לקבל הצעות מחיר. מכיווןן שלמדתי מהפורום ומפורמומים נוספים ומשיחות עם אנשים בכלל שהפריפריה זולה משמעותית מהמרכז והשרון - אני רוצה גם לבדוק במקומות רחוקים יחסית (אם הם יסכימו להגיע לאבן יהודה, אז הרווחתי...). ומכאן שאני מחפשת המלצות על אנשי אלומניום. התנאי: מתקינים מורשים של קליל. המיקום - בכל מקום בארץ, אני כבר אבדוק מיקדמית איתם אם הם מתקינים גם בשרון. ותודה מראש, כרגיל

רונס

New member
היי איריס...

ישנה קצת בעייתיות עם התנאי שלך, מכיוון שבשביל להיות מתקין מורשה של קליל, קליל עושה שימוש בכח שלה, בעל העסק צריך לעשות שימוש אך ורק במוצרים של קליל ב80% מהעבודות שהוא מבצע, מה גם שיש את אלובין שלא פחות טובים מהם. קחי בחשבון שהפרופילים של קליל יקרים בהרבה מהפרופילים של אלובין ואחרים. לדוגמא, ק"ג אלומינים של קליל עולה 36.5 ש"ח ושל חברות אחרות - 28.5 ש"ח... אם תרצי עוד פרטים, צרי קשר במסר

איריסג

New member
עניין ההפרש במחיר נלקח כבר בחשבון..

(תגיד, אנחנו לא מכירים מאיזה פורום אחר?
בכל אופן - ראינו את הפרופילים של אלובין. היינו באולם התצוגה שלהם בגעש. לטעמנו (זה כמובן עניין של טעם) הפרופילים הבלגים שלהם קצת יותר גסים מאלו של קליל. או כמו שהגדרנו את זה - בקליל זה יותר "פיין"... נקודה נוספת שחשובה לנו היא עניין האחריות הכפולה - שקליל נותנת גם על ההתקנה וגם על הפרופילים אם מבצעים את ההתקנה עם מתקין מורשה. ולכן - אשמח להמלצות בכל זאת על מתקינים מורשים של קליל.

רונס

New member
../images/Emo13.gif שלום גם לך.

אני מתעסק גם וגם... ואני מוצא כאן הרבה אנשים מפורומים אחרים שאני שייך להם.. איזה כייף

fireman

New member
אני תוהה איזה אחריות את צריכה

על הפרופיל עצמו ומה רמת הכיסוי של האחריות. תהיי בטוחה שאם תשרטי את הפרופיל קליל לא יתקנו לך את זה. עניין ה"מתקין המורשה" של קליל הוא צעד "מונופוליסטי" כפי שהבהיר הגולש בתגובה אחרת בשרשור.

איריסג

New member
בכל מקרה - הסיבה העיקרית לבחור

בקליל ולא באלובין היא איך שהפרופילים נראים. הפרופילים של קליל נראים (בעיני! עניין של טעם, כבר אמרתי) יורת טוב. והאחריות של קליל היא גם על איכות ההתקנה - וזה הכי חשוב בעיני. אלובין ממליצים על מתקינים - אבל לא מוכנים לקחת אחריות על המומלצים שלהם. איזה אלומיניום אתם עשיתם בבית?

רונס

New member
איריס, אם את מעוניינת בבלגי..

יש לך את פץא כוכב, אם אני לא טועה מיגור, שמייצרים חלונות אלומיניום מפרופיל דמוי בלגי. הם אם אני לא טועה היו הראשונים בתחום הבלגי אלומיניום.

fireman

New member
אצלי בבית הכל קליל.

אבל השיקולים שבגללם אני בחרתי קליל הם לא השיקולים שלפיהם את בוחרת קליל. אותי לא מעניין אם המתקין הוא מורשה או לא מורשה של קליל, הפרופילים של קליל? הפרזולים והאביזרים של קליל? מה אכפת לי מורשה או לא? ראיתי עבודות, שמעתי חו"ד של לקוחות והלכתי על זה. הוא עשה עבודה מצויינת, כן מורשה או לא מורשה, עד היום אני לא יודע. כשהיה צריך לבוא לכוון ולסדר משהו טלפון קטן והוא הגיע למחורת. קליל כספק פרופילים לא יקחו אחריות על עבודה של מתקין, זה הונאה ושקר מכוון. האחריותך של קליל כספק פרופילים תהיה על החומר ולא על העבודה. האחריות על העבודה היא של המתקין בלבד.

איריסג

New member
ברור לי שקליל לא נותנת אחריות על

העבודה עצמה. אבל מכיוון שאני לא מומחית לבניה, אני רוצה לדעת שלא עובדים עלי - ואת זה קליל כן מתחייבת. הם מתחייבים לבוא ולבצע בדיקה מטעמם ולתת אישור על כך שאכן כל העבודה בוצעה בפרופילים של קליל ובפירזולים של קליל וכו'. אחרת, אני אשלם מחיר של קליל ואקבל אלומיניום אחר - ואז מה עשינו בזה? בכל מקרה - היית מבסוט מהמתקין שלך? אם כך - מי הוא? (בסוף כל הבית שלי יהיה העתק של הבית שלך... )

fireman

New member
אני מאוד מרוצה ממנו

הוא עשה עבודה נהדרת את מוזמנת לבאר שבע לראות במו עיניך אם את מעוניינת לראות את העבודה. הקפה עליי. בכל מקרה הוא עושה עבודות מחוץ לאזור באר שבע, שאלתי אותו בעבר בגלל מישהו שביקש המלצה לאיש אלומיניום לעבודה באזור תל אביב. אם את רוצה פרטים שלחי מסר.

game boy

New member
היי איריס..הגיע הזמן להחזיר לך חוב

מנושא המיטבח..שם עזרת לי מאד.. בנושא האלומניום-עשיתי "פרוייקט" רציני
גם אני הולך על קליל בלבד אוכל לתרום לך הרבה מאד בנושא,הן מהבחינה הטכנית והן מבחינת בעלי מקצוע מובחרים צרי איתי קשר מחר במהלך היום בנייד אמיר

דנה A

New member
אלומיניום

הי איריס, מבירור שערכתי קיבלתי הצעות מחיר די קרובות בין אזורנו לפריפריה. קיבלתי המלצה על שני בעלי מקצוע העובדים עם קליל. כדי לקבל הצעת מחיר יש לך צורך בתוכנית פתחים (יש לך כבר?) והדגמים הרצויים. אם תרצי אשלח לך את הפרטים. שבוע נפלא דנה

אלומיניום זה עדיין רחוק מידי

קודם שנעבור את שלב השלד . כנראה שאני אקנה חומר חתוך וארכיב בעצמי , או שאם אני אמצא מסור אלומיניום משומש למכירה , אני אעשה את הכל לבד

רונס

New member
זה לא פשוט כמו שזה נראה...

אתה יכול לקנות חומר, ואתה יכול לחתוך... אבל תהייה לך בעייה עם החיבורים, ברב החלונות ישנו צורך בביצוע פינויים ומגרעות, שנעשים ע"י ציוד יעודי לכך, בלי הציוד הזה, יהיה קשה עד בלתי אפשי ליצר את החלון, מה גם שרמת האטימה והרמה הכללית של החלון תהייה ירודה. רון

עברנו את פרעה נעבור גם את זה

יש אנשים שיכולים לעשות את הגרונגים הללו והחורים המרובעים , בלי לקרוע לי את הכיס עבודות אלומיניום הן לא מסובכות , אבל כמו בכל מקצוע צריך את הכלים הנכונים .

למעלה