ועוד שאלה:

Krishi

New member
אכן.

למרות שאני מופתע לשמוע שברכה חדש תבוא מראה פנורמית, בדרך כלל זה תוספת שמוסיפים הנהגים עצמם. בכל מקרה.. מראה פנורמית לא בטיחותית מ-2 סיבות: 1. מאחר וכמו שנאמר זאת מראה מגדילה, המרחק בינך לשאר העצמים במרחב הוא מעוות לחלוטין ומטעה. 2. למראה פנורמית אין את הציפוי המיוחד על הזכוכית שלה במקרה שהזכוכית נשברת (נגיד בתאונה למשל) ולכן במקום שהזכוכית רק תיסדק כמו במראה רגילה הזכוכית במראה הפנורמית עלולה לעוף לכל עבר ולפצוע אותך (או חס וחלילה לעוור אפילו)...

Marble Arch

New member
אז זהו:

1. אני לא רואה את הבעיה בזה שהמרחק מעוות, אמנם לוקח קצת זמן להתרגל- אבל בסכ"ה זה רק גורם לי לראות דברים כאילו הם יותר קרובים, ומקבלים את הפרופורציה הנכונה. הייתי רואה יותר בעיה במראה שמגדילה את המרחק, בסכ"ה הרעיון כאן הוא לראות יותר טוב מה קורה מאחורה.. אני לא רואה בזה לא תועלת ולא נזק.. וגם, כשעומדת מאחורי מכונית ברמזור אני יכולה לראות את הנקבוביות של הנוסעים..
אם הם צריכים להוציא שחורים/לעשות גבות וכ'..
2. אז זהו, בגלל שזאת באמת מראה שהגיעה עם הרכב (שנת 2005)- אני ממש ממש בספק שהיא תהיה לא בטיחותית. איך אני יכולה לבדוק את זה?

Superdror

New member
אם זו המראה המקורית של הרכב

אזי סביר להניח שהיא עומדת בתקנים הבטיחותיים השונים. כשאתה אומר מקורית של הרכב אתה מתכוון לכזו שהגיע עם הרכב מהסוכנות,אני מניח. מעבר לכך, מראה פנורמית מרחיקה עצמים ולא מקרבת. כלומר, דברים שיראו בה רחוקים, יהיו מאוד קרובים - זו הבעיה המרכזית. עוד לא נתקלתי באף מכונית מהעשור האחרון שהמראות המקוריות שלה לא מספיקות בשביל לקבל תמונה מלאה של הקורה סביבך - פשוט צריך לדעת לכוון אותן כמו שצריך. מראה פנורמית היא פתרון זול ולא בטיחותי לאנשים שלא יודעים לכוון מראות או לכאלו שמתעצלים לכוונן. בעיה נוספת של מראה פנורמית היא המון מידע מיותר שסתם מושך את תשומת הלב, כמו שאמרת, אין שום סיבה לראות את החצ'קונים של ההיא שיושבת במושב האחורי של הרכב לצידך. זה סתם מושך את תשומת הלב ולעיתים נוצר מצב שיש המון מידע על המראה, שחלקו הכרחי וחלקו לא - וזה מבזבז לנו זמן לנתח את כל התמונה המלאה, לעיתים רחוקות.

Marble Arch

New member
רגע..

"דברים שיראו בה רחוקים, יהיו מאוד קרובים" אבל זה הפוך.. דברים שהם רחוקים- נראים יותר קרובים במראה.. ודברים שהם קרובים- יראו מאוד מאוד קרובים (ניראה לי שעדיף להימנע ממצב כזה
) אז או שאנחנו לא מדברים על אותו דבר, או שאני ממש לא מבינה.. בכל אופן- יש את המראה הזאת, ומעליה יש מראה ממש קטנה מתקפלת שלפעמים אפשר להיעזר בה ולקבל פרופורציות נכונות יותר.. זה נורא עזר לי בהתחלה להבין איפה הדברים באמת.
אז אפשר לסכם שאם היא הגיעה ככה עם הרכב (ככה קיבלנו את הרכב כשקנינו אותו מהחברה, לא יודעת מה זה אומר)- אין ממש בעיה בטיחותית? תודה. ודרך אגב- אני משתינה בישיבה!

samata

New member
הכוונה שלו הייתה

שדבר שבמראה רגילה יראה קרוב, במראה פנורמית יראה יותר רחוק ממה שהוא אמור להיות, ורק כאשר העצמים במראה ממש קרובים - רק אז הם נראים לך קרובים (כשבמראה רגילה זה יראה לך כאילו הם עוד שניה על הבגאז' שלך).

Marble Arch

New member
מה?

אבל למה שהם יהיו כ"כ קרובים? מן הזמן אתה מקבל פרופורציות לפי המראה הזאת, ולא משווה אותה למראות אחרות.....

Superdror

New member
במראה פנורמית לפעמים נתקלים

במצבים של אי ודאות. כשרוצים לעבור נתיב והרכב בנתיב המקביל נמצא כ-3 מטר אחריך, לעיתים קשה לדעת מה המרחק האמיתי בניכם ממבט במראה הזו, התמונה שמתקבלת מעורפלת ולא ברורה. כמובן, בשביל זה גם יש מראות צד, אבל אם זה המצב, אז מה התועלת של מראה פנורמית ? סתם לקבל תמונה יותר רחבה ולא רלוונטית? זה לא תועלת, זה חסרון.

Superdror

New member
אם ככה הרכב הגיע מהיצרן, אז סביר

להניח שהמראה עומדת בתקנים הנדרשים ולא תסכן את האנשים בהתנפצותה או כל דבר אחר, אם כי עדיין, היא מעוותת מרחקים וזה חיסרון.

Krishi

New member
מה זהו? זהו זה!!! ../images/Emo3.gif

טוב הרוב דרור ענה... אז לא יודע למה אני רושם את ההודעה הזאת שבת שלום

Krishi

New member
הייתה מראה פנורמית

ובקשר למראות הצדדיות... באופן מפתיע הן תמיד היו מכוונות טוב בשבילי אז לא היה צורך בכיוונון...

Benightedxx

New member
המראה באוטו שלמדתי עליו

הייתה רגילה, ואני לא זוכר אם המורה לידמ אותי או שמעצמי שמתי לב למראות וביקשתי ממנו שיסביר לי איך מכוונים (וכמובן שמאז אני מכוון באופן עצמאי)

a l x

New member
נעים לשמוע שיש מורים שאכפת להם

המורה נהיגה שלי אמר לכוון מראות בכניסה לרכב, אולם מעולם לא הסביר איך. המראה המרכזית היתה פנורמית, ולמרות שהערתי לו על זה באחד השיעורים, הוא אמר שהיא עדיפה על מראה רגילה, ובזה ניגמר הסיפור. נסעתי עם מראות צד לא מכוונות עד שיעור 20 בערך, עד שלבסוף הבנתי שאני צריך לשאול את ההורים שלי מה אמורים לראות בהן, כי הגעתי למצבים שאני והמורה ראינו שני דברים שונים לחלוטין...

פרטנר

New member
"פראיירים לא מתים"

אתה טוען ש"המורה נהיגה שלי אמר לכוון מראות בכניסה לרכב, אולם מעולם לא הסביר איך. המראה המרכזית היתה פנורמית, ולמרות שהערתי לו על זה באחד השיעורים, הוא אמר שהיא עדיפה על מראה רגילה, ובזה ניגמר הסיפור" וגם"הבנתי שאני צריך לשאול את ההורים שלי מה אמורים לראות בהן". לא נראה לך שאתה אמור לדרוש הסברים ולקבל אותם כי שילמת למורה הזה כסף? אבל אני גם מבין שתלמידים לעיתים תמימים מכדי לדעת שיש מורים שפשוט לא עושים את העבודה שלהם.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

בעוד שהמראות הפנורמיות בצדדים מאוד מטעות וממש לא מומלץ להסתכל עליהם (הם הרי גם ככה רק בשביל המורה ולפעמים בשביל חניות), המראה המרכזית הפנורמית הייתה לי הרבה יותר נוחה מהמראה הרגילה שיש לי עכשיו באוטו. המראה הרגילה מראה לי רק מי שנמצא ממש מאחורי וגם זה לא כ"כ ברור, אבל המראה באוטו של המורה הראתה לי הכל (עד כדי כך שברוב המקרים ההסתכלות במראות הצדדיות היו מיותרות). ובקשר לכיוון המראות - המורה הסביר לי איך מכוונים את המראות לפני שהתחלתי לנסוע בשיעור הראשון, אבל ברוב השיעורים אפילו לא הייתי צריך לכוון כי זה היה מכוון כמו שהייתי צריך...

למעלה