ועוד שאלה

ועוד שאלה

הידמות לחיות מי שעושה זאת איך האם ההתחלה היא באמצעות התכוונות מנטלית או שזה בצורה אחרת (ריגשית אולי?) באמצעות הדמיה/דימיון? אישית יצא לי ל"שוחח" עם כבר עם החיות אבל מודה החוויה שונה בזמן אימון או קרב מאשר בזמן נגיד טיול או מידטציה

galahead

New member
קצת על חיות קוריאניות... למי שרוצה

מאמר חביב (לא יותר..) זהירות באנגלית

מרתק ../images/Emo45.gif

אבל הייתי מעוניין גם בדעות לגבי הצד המנטלי ריגשי דימויי אם למישהו יש או להפך אם מישהו חושב שהדבר בא מהתרגול לבדו של התנועות (זה מה שאני נוטה להתחיל לחשוב, או לפחות שילוב של כמה הבטים בבת אחת?)

לאבשלום: חיות!!! ../images/Emo54.gif ...

טוב, את המאמר באנגלית אפילו לא ניסיתי לפתוח... כולם כבר יודעים למה... בכל אופן, אתה צודק: חלק חשוב מהעבודה עם חיות באמנות לחימה הינו החלק האנרגטי, הרגשי והמנטלי. התחברות אל "רוח" החיה ואל "נפש" החיה. רק דרך תרגול התנועות קשה מאוד לעשות זאת - למרות שזה לא לגמרי בלתי אפשרי. שלך, בן

doron321

New member
אם אתה רוצה בן, אני מוכן לתרגם לך

חלק... באמת, אין פה הקנטה משום סוג! אבל אני חושב שזה לא כל כך יעניין אותך כי זה מדבר על אימוץ עקרונות התקפה והגנה של חיות מסויימות, בלי כל העניין המנטלי/רגשי שאתה מעדיף (וכנראה מבין יותר טוב..). בברכות ושאר ירקות (וחיות..)

galahead

New member
זה אני....

לכל הרוחות עם מחשבי העבודה המשותפים האלה!

תודה רבה, דורון, אבל

שמרתי את כתובת האתר ובהזדמנות הראשונה אני אקרא אותו בעצמי (לאט, לאט...). אם הוא לא שווה את המאמץ שלי, הוא לא שווה את המאמץ שלי (ושלך). שלך, בן

הא, זה אתה! באמת תהיתי מי

זה לעזאזל "דורון" ומאיפה הוא צץ?!?!?! המחשבים בעבודה... עכשיו אני מבין... מעניין איזה תירוצים יש לך כאשר מישהו חומק מבעיטה מעופפת... "אה, המזרונים האלה בעבודה, המעצבנים האלה, אי אפשר איתם"...
תודה בכל אופן! בן

galahead

New member
לצערי הרב... ../images/Emo7.gif

אף אחד לא חומק לי מבעיטה מעופפת כבר כמה זמן מכיוון שאני לא מנסה אותן... סיבוך מעצבן במיוחד בברך מגביל אותי קצת (מה קצת מה?!?! מגביל מאוד, אוף נמאס לי - טוב די התעשתתי) חוצמזה אני לא בועט באנשים בעבודה... לפחות עד שלא יעלו לי את המשכורת

דעה שונה (קצת)

אדם אינו חיה אחרת - הוא רק אדם. אין לי ארס כמו לנחש, אין לי כנפים כמו לעגור, אין לי ציפרנים כמו לנמר. יש לי יכולת להסתכל עליהם, על התנועות המאפיינות אותם, ולנסות להוציא מהן רעיונות ברי-יישום לתנועת יצור שהולך על שתים ואין לו שיניים גדולות וציפרנים חדות. מהחתול לומדים זריזות וקלות-תנועה; מהקוף לומדים לחטוף דברים ולברוח; מהסוס לומדים לחבוט עם שתי הידים בבת-אחת, קדימה ולא אחורה (סוס נלחם ע"י התרוממות על הרגליים האחוריות ובעיטה/דריסה ע"י הרגלים הקדמיות); וכך הלאה. לומדים תנועה, משננים אותה, הופכים אותה להרגל; מבינים שמאחורי התנועה הפיזית, הקבועה, מסתתר איזה עיקרון שניתן ליישמו גם בתנועות אחרות; ולומדים להתאים תנועה להתקפה/הגנה, עיקרון לפתרון בעיה. כמו עם כל תנועה וטכניקה. מעבר לתנועה/טכניקה נמצא רעיון, או עיקרון, או איך שלא תקראו לזה... וכשהבנתם אותו תבינו שיש עוד משהו, יותר עמוק, מאחוריו. וכך הלאה. אבל זו כמובן רק דעתי, על-פי ידיעותי היום ולימודי עד כה... וידוע לי שיש סגנונות קונג-פו בהם אכ מנסים להידמות לחיה גם "נפשית", ולא רק "פיזית"... אבל... מי רוצה להיות דומה לקוף?! או לנחש?! (נוסטלגיה: תאר לך שבחורף 1991 מישהו היה קורא לך ברחוב: "נחש צפע!" - כולם היו רצים לחדר האטום...
(דוד מספר בדיחות גרועות...)

לדוויד דבריך מעניינים אבל

שלא בשרשור רשמתי הודעה רלוונטית לנושא (בטעות,הטעות זאת עם [א-ט]) נכון באנו ללמוד אלמנט מסויים ואנחנו בני אדם לא חיות אבל לאלמנט הזה יש רבדים שונים מנטליים וריגשיים מעבר לחיקוי הטכניקה ובעיקר ובעיקר רבדים אנרגטיים (גם מנטלי וריגשי הם הרי צורה מסויימת של אנרגיה) וליותר פירוט ראה את הודעתי מחוץ לשרשור

galahead

New member
*מסכים עם דוד*

קראת את המאמר? כי אומרים שם בערך אותו דבר, אבל יש גם תמונות נחמדות...:)

הערה לתשובה של דוד לגבי החיות:

לדעתי רוב דבריך נכונים, אבל אני חושב שהדעה שמאחוריהן איננה שלמה. אני חושב שכל מלה שאבשלום אמר בתגובה לדעתך - מדוייקת ונכונה. כל דבר שאדם יכול לעשות, הינו חלק מאפשרויותיו של האדם. ברור שהאדם לא יפרוש את ידיו וימריא אל-על כמו נשר, אבל יש לאדם אפשרות לעבוד עם האנרגיה של מימד הנשר (מקווה שאני מובן...) וללמוד המון מהנשר. כמובן, לימוד זה לא יהפוך את האדם לנשר, אלא יחבר את האדם עם מערכת שלמה של אפשרויות _א_נ_ו_ש_י_ו_ת_ שניתן לכנותה בשם "נשר", אך היא איננה נשר - עובדה שאדם מבצע אותה!!! במלים אחרות, *** החיה מחברת את האדם עם טווח נוסף של יכולות אנושיות; *** כל מה שאדם יכול לעשות - שייך לאדם, לא למושא החיקוי. הרבה פעמים אנחנו מחקים מישהו - ונדמה לנו שאנחנו מחקים אותו - אבל בעצם אנחנו מתירים לעצמנו להשתמש בחלק מסויים של עצמנו. חלק זה הוא שלנו - עובדה שאנחנו מבצעים אותו!!! במובן מסויים, ניתן להגיד שאין לנו, לפיכך, אפשרות "לחקות" באמת שום דבר ואף אחד... כל מה שלא נעשה, תמיד זה יהיה אנחנו! יש אנשים הסבורים שבקונג-פו עלינו להידמות לחיה מסויימת, או לחקות אותה. הם לא מבינים שזה בכלל לא נכון: עלינו רק ללמוד להפעיל את עצמנו (=אדם) בצורה שלמה יותר. במלים אחרות, האדם הוא החיה או היצור שאותו אנחנו לומדים להפעיל... ולאדם יש כמות אינסופית כמעט של אפשרויות הפעלה!!! מקווה שהובנתי, באהבה, בן

דוד, פיוטי ועמוק - פשוט מדהים ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

שמור אצלי בהרד דיסק

דעה שונה (קצת)

אדם אינו חיה אחרת - הוא רק אדם. אין לי ארס כמו לנחש, אין לי כנפים כמו לעגור, אין לי ציפרנים כמו לנמר. יש לי יכולת להסתכל עליהם, על התנועות המאפיינות אותם, ולנסות להוציא מהן רעיונות ברי-יישום לתנועת יצור שהולך על שתים ואין לו שיניים גדולות וציפרנים חדות. מהחתול לומדים זריזות וקלות-תנועה; מהקוף לומדים לחטוף דברים ולברוח; מהסוס לומדים לחבוט עם שתי הידים בבת-אחת, קדימה ולא אחורה (סוס נלחם ע"י התרוממות על הרגליים האחוריות ובעיטה/דריסה ע"י הרגלים הקדמיות); וכך הלאה. לומדים תנועה, משננים אותה, הופכים אותה להרגל; מבינים שמאחורי התנועה הפיזית, הקבועה, מסתתר איזה עיקרון שניתן ליישמו גם בתנועות אחרות; ולומדים להתאים תנועה להתקפה/הגנה, עיקרון לפתרון בעיה. כמו עם כל תנועה וטכניקה. מעבר לתנועה/טכניקה נמצא רעיון, או עיקרון, או איך שלא תקראו לזה... וכשהבנתם אותו תבינו שיש עוד משהו, יותר עמוק, מאחוריו. וכך הלאה. אבל זו כמובן רק דעתי, על-פי ידיעותי היום ולימודי עד כה... וידוע לי שיש סגנונות קונג-פו בהם אכ מנסים להידמות לחיה גם "נפשית", ולא רק "פיזית"... אבל... מי רוצה להיות דומה לקוף?! או לנחש?! (נוסטלגיה: תאר לך שבחורף 1991 מישהו היה קורא לך ברחוב: "נחש צפע!" - כולם היו רצים לחדר האטום...
(דוד מספר בדיחות גרועות...)

לשריר: התחברות אל החיה

יש כל מיני סוגים ורמות של התחברות. אני אתאר שתיים (מתוך הרבה): *** התחברות מנטלית/רגשית שטחית: המודעות של החיה כאילו נתונה בתוך אוסף של אינסטינקטים המנחים אותה. אין בלחימה שלה מערכת של "אם... אז... או אולי שמא..." מהסוג המאפיין אדם אשר נלחם, אלא מסוג מעט שונה וממוקד יותר. ה"אגו" שלה שונה, זורם בצורה שונה. ה"פחד" שלה שונה, זורם בצורה שונה. האינסטינקטים שלה שונים - הן מבחינת סוג והן מבחינות נוספות! מערכת האינסטינקטים שלה מעוצבת בצורה מסויימת ומנחה אותה בלחימה, בלי היסוסים (כמובן שיש _ל_ה_ היסוסים, אבל לא במסגרת מערכת האינסטינקטים המנחה בלחימה, לבד מההיסוסים התבועים מראש באותה מערכת). אתה מוזמן "להיכנס" לתוך הראש של גמל שלמה, למשל - ופשוט להרגיש ולחשוב את שהוא מרגיש בזמן הלחימה. לא מדובר פה רק במחשבות וברגשות, אלא גם בתחושות גופניות מנחות. אתה תגלה שהזרימה שלך שונה לגמרי מכל מה שהכרת עד כה - ויתכן שתיפטר מאוסף שלם של תגובות אישיות, פיסיות ומנטליות, שאתה מכיר אצל עצמך. "גמל השלמה" ישתלט עליך - ואתה תחווה חוויה שונה לחלוטין ובהחלט מוזרה בהתחלה! *** התחברות אנרגטית ל"רובד" האנרגטי של חיה אחרת: כל חיה (ובכללה האדם) מתקיימת בתוך רובד מסויים של תודעה, פס מסויים של מודעות, טווח או תחום מסויים של תפישה. ברגע שהינך נכנס ל"רובד האנרגטי" של חיה מסויימת, אתה חווה מערכת אנרגטית זרה / אחרת, בעלת מאפיינים מסויימים. לדוגמא, ברובד האנרגטי של העקרב אתה תמצא קטלנות רבה, עוצמה, מיידיות, הרס עצמי, עבודה עם אנרגיה של "מוות" (=סיום) ויכולת גופנית מדהימה (כולל בריאות וחיוניות). מתוך הרובד האנרגטי שאליו אתה מגיע, אתה יכול לשאוב תובנות, כוח, דברים שונים ומשונים לטובת חייך-שלך - וגם דברים היכולים לסייע לך באמנות הלחימה שלך. זה עולם שלם שנפתח אליך, ברגע שאתה מצליח להתחבר לרובד אנרגטי של חיה מסויימת. בהתחלה אתה רק אורח, לאט לאט אתה יכול ללמוד להיכנס מתי שאתה רוצה ולהשתמש וללמוד. העניין, כמובן, מעשי לחלוטין - ותוצאותיו מעשיות לחלוטין. אה, כמעט שכחתי: כתוצר לוואי, אתה גם מוגן יחסית מאותה חיה. לדוגמא, אם אתה עושה שימוש קבוע, נכון ומאוזן, ברובד האנרגטי של עקרבים, אתה יחסית מוגן מעקרבים. שלך באהבה, בן

טעות חמורה מאוד!!!!!!!!!!!!!!! ../images/Emo5.gif

כתבתי את המלים "אגו" ו"פחד" בתשובה הקודמת בתוך מרכאות ואני חושש שמישהו עלול להבין שאני מתכוון במרכאות לכך ש... "לחיות אין אגו" או ש: "לחיות אין פחד". וזה לא נכון!!! לחיות יש אגו, לחיות יש פחד, לחיות יש אהבה, יש מחשבות, יש רגשות, יש מודעות!!! זה נראה לי מסוכן ומאוד מאוד לא אחראי ולא לעניין מצידי, בתקופה כזאת חשוכה של יחס לחיות, שמישהו יקבל ממני את הרושם המוטעה שאולי הוא קיבל ממני!! אז סליחה חיות, שלכם באהבה, בן נ.ב.: למקרה שמישהו לא הבין: לחיות יש פחד, יש רגשות, יש מחשבות, יש אגו, יש עבר, יש עתיד, יש כוונות, יש רצונות, יש תשוקות, יש תסכולים, יש מודעות, יש תודעה, יש "נשמה", יש אהבה, יש כאב פיסי, יש כאב נפשי (פסיכולוגי), יש הומור - והן אינן נחותות זו מזו או זו ביחס לזו, כולל לא החיה המכנה עצמה בשם "אדם"!!!

שריר

New member
טוב לא נראה לי שהבנתי הכל אבל אני

אפנים את מה שהבנתי וינסה להשתמש בזה בעגור(החיה היחדיה שלמדתי ביינתים תודה

למעלה