ועוד שאלה לגבי Zone Alarm

זוהר פ

New member
זה בדיוק הפורום שחיפשתי לעזרה

יש לי את ZoneAlarm ואני יכול מאז לראות כמה מנסים ל"התעסק" לי עם המחשב ויש את הקבועים. בכל מקרה השגתי גם את VizualZone שעובדת יחד איתה. התוכנה מאפשרת לי לראות בגדול הרבה יותר פרטים על מי שתוקף וגם לדווח במייל לאחראיים.(לא שזה עוזר או שהם לפעמים לא מקבלים מייל מישראל) אבל זה לא מספיק ! אני יודע שאני בטוח ושאי אפשר לעשות כלום למחשב שלי אבל ההטרדות נמשכות. דבר ראשון אני רוצה לדעת על הקבועים. בטוח הם מתעלקים עלי באיזושהיא דרך, איך הם מוצאים את המחשב שלי כל פעם מחדש ואיך אפשר לעצור את זה ? דבר שני, איך אפשר לגלות מי עומד מאחורי ההתקפות ? לדעת מי האדם המסויים הזה, אם בכלל אפשר לדעת ? ואגב, יש לי משהו נהדר בנוגע לדואר-זבל: מגדירים "כללי דואר" לגבי מילים מסויימות (אלו שבמיילים האלה) ושימחק אותם ישר. בהמשך אם זה עובד טוב אפשר להגדיר שימחק אותם כבר בשרת. חסימות לא עובדות כי ממש אין בעיה היום ליצור כתובת חדשה.

avigimel

New member
ועוד שאלה לגבי Zone Alarm

אין לי מושג במחשבים, לכן מעדיף את הפיירוול הזה, כי קראתי כאן שהוא הכי פשוט לתפעול. השאלה היא - אם ארצה למחוק, האם זה באמת כל כך מסובך? לעשות uninstall ולמחוק קבצים באופן ידני אני יכול, אבל אם חייבים למחוק דברים מה- registry, זה כבר מסוכן מדי עבורי.. בקיצור, לא הבנתי מההוראות של Zone Alarm אם תמיד צריך להתעסק ברג´יסטרי כשמורידים את התוכנה, או לא. תודה שוב.

uzi2

Active member
אהם.

שתהיה בריא. הייתי ממליץ בכל זאת קצת להשקיע בלהבין לפני שמתקינים פיירוול אישי. אחרת יש יותר מדי דברים שבהם הפיירוול מטעה או מבלבל, או גורם לך לקנפג אותו לא נכון. ממה שהבנתי, הדרך הכי נכונה, היא בשלב ראשון לקנפג את ZA שלא יעלה אוטומטית, ורק אח"כ לעשות Restart (התחל מחדש) למחשב, ורק אז להשתמש באופציית ההסרה (Add/Remove Programs או נוסח אחר בהתאם למערכת ההפעלה שלך). יש לא מעט דיווחים על מקרים של כאלו שסתם ניסו להריץ שדרוג או הסרה, של זון-אלארם, וזה גרם להם לבלגן שלם במחשב.

avigimel

New member
תודה עוזי, והבהרה:

אם אני פועל על פי השיטה שהצעת כאן, לא יהיה לי צורך להתעסק עם הרג´יסטרי? וניסיתי להשקיע בהבנה מינימלית של מחשבים, זה פשוט לא כל כך הולך...

uzi2

Active member
את מה שאמרתי

את מה שכתבתי, כתבתי בערבון מוגבל. כלומר מה שכתבתי זה מה שראתי ממישהו אחר שפעם הסביר את זה. אף פעם לא התקנתי ZA ואף פעם לא הסרתי אותו, כך שאני לא מדבר מנסיון שלי, או ממידע מוסמך. היה דיון ב- comp.security.firewalls על בעיות שיש בהסרת או עדכון ZA ומישהו כתב שחשוב לעשות את מה שכתבתי על מנת שההסרה או העדכון יהיו נקיים וללא תקלות, ושטעות נפוצה היא לעדכן או להסיר כאשר רכיבים של ZA עדיין רצים, ושטעות נפוצה היא לחשוב שאם האייקון של ZA הורד, אז רכיבים שלו כבר לא רצים. טענות לגבי בעיות שיש בעת שדרוג או הסרה של ZA יש כל הזמן ברשימת ה- Usenet הנ"ל. אני ככלל ממליץ בכל זאת להשקיע קצת בלהבין את העסק הזה, אחרת הפיירוול ישגע אותך עם הודעות מבלבלות ומטעות. אני גם באופן אישי לא מחזיק מהפיירוול של ZA. ממה שראיתי אצל אחרים וממה שקראתי, זה פיירוול כבד יחסית על משאבי המחשב (ביחוד בחיבור מהיר לאינטרנט ובמחשב לא חזק במיוחד). כנראה עם בעיות של memory leakages, ועם הודעות שמבלבלות ומטעות אנשים שלא מבינים.

avigimel

New member
הבנתי...

במקרה כזה אני באמת אחכה קצת עד שאתקין... תודה על כל העזרה.

123go

New member
תגובה

יש וירוסים שהמטרה שלהם היא לשלוח מידע מהמחשב שלך אל מי ששלח אותם בלי שאתה אפילו תדע. תריץ אנטי וירוס מעודכן

זוהר, חיפוש המחשב שלך יכול

להעשות בכמה דרכים, חיפוש IP בכל העולם שיש בו אפשרות לפריצה. חיפוש IP בישראל בלבד (בדרך כלל מארצות ערביות). חיפוש פורטים פתוחים או סוסים טרויאנים ששתולים לך במחשב ויתנו יד ורגל לפורץ להכנס לך למחשב. בקיצור, בדרך כלל רוב הפייר וולים מראים מה קורה, אבל האמת שאלה רק התראות, זה כמו שמישהו ידפוק לך בדלת, ותסכל בעינית ולא תפתח לו את הדלת. קפיש?

Scott

New member
אז ככה

באופן עקרוני, אל תקפוץ למסקנות כ"כ מהר מההודעות של ZA. מהיכרותי עם התוכנה הנ"ל היא מאוד צעקנית, ובדרך כלל, הצעקות שלה מיותרות (לדוגמא, כשקאזה ו/או איימש פועלות ברקע היא צועקת מאות פעמים...מאות), כך שאם אינך בטוח ויודע ע"פ ההערות של ZA איך מנסים לפרוץ לך, ודרך איזה פורטים, אתה יכול להיות יותר רגוע. שנית, איך מוצאים את המחשב שלך? באופן עקרוני יש עשרות אם לא מאות, אלפים ויותר מחשבים שסורקים כתובות ברשת, וכתובות של ISP הם דבר פתוח גלוי וידוע. איך אפשר לעצור את זה? אי אפשר. מה אפשר/צריך לעשות עם זה? להתעלם. ולסמוך על ZA שלא יחזיר להם Echo. איך אפשר לדעת מי האדם המסויים הזה. באופן עקרוני, המידע הזה הוא חסוי אצל ספק שירותי האינטרנט. Scott

למעלה