ועוד פרסומת "אנטי גברית"

רמירז

New member
ועוד פרסומת "אנטי גברית"

פרסומת לג´ינס בה רואים שוטרת רודפת אחרי נער תמים שלא עשה כלום והיא גונבת לו את הבגדים ומשאירה אותו ערום ברחוב....מה תאמרו על זה פמניסטיות יקרות??? אתן חושבות שזה לא מקומם אותנו? אנחנו לא מתעצבנים מזה??? אתן מניחות שלא כי הרי אנחנו ה"גברים" עלינו להיות קשוחים וחזקים אז בא לי להיות מתחשב ורגיש!! אבל מה? אז החברה לא תקבל אותי כגבר!!! אלא כ"הומוסקסואל" או משהו כזה....גם אתן מפלות ואתן ידעות את זה טוב מאוד!!!

Ludwig

New member
מר רמירז היקר...

כשנחיה בחברה שוויונית באמת יהיה הגיון רב בדבריך. ההתייחסות למה שאנו רואים נובעת הפרשנות התלויה במצב בו נמצאת החברה. נראה לי שהפרשנות המקובלת לפרסומת שאתה מזכיר היא הומוריסטית (גם אם אינני אוהב אותה אישית) לעומת הפרשנות הסקסיסטית-שוביניסטית שעולה מפרסומות אחרות שהוזכרו. תופתע אולי לשמוע, אך בחברה שאני חי בה התחשבות ורגישות אינן סותרות גבריות. איפה אתה חי? וגם מוזר שאתה מציין הומוסקסואליות כניגוד לגבריות (כנראה שיש לך הרבה מה ללמוד בנושא).

ניתאי77

New member
אולי אתה גר בחברה מאד משוחררת

אבל צריך לבדוק את הדקויות: ברור שרגישות לא נוגדת גבריות )למרות שיש מקומות שכן(, אבל השאלה היא האם גבר שהוא רק רגיש ובוכה בטלנובלות וקצת מענטז עדיין נחשב באותו סטטוס של גבר חסון, יציב רגשית, שנשאר תמיד רגוע ושרמנטי ומצחיק )וכמו תמיד, שיהיה דומה לאנטוניו בנדרס/שאר מאהבים לטיניים(... להפך, זה מקסים שיש גבר רגיש ומתחשב, רק באותה הזדמנות הוא צריך להיות חזק, אסרטיבי וכו´. בקשר להומוסקסואליות: זה לא שהומוסקסואליות היא באמת משהו שנוגד גבריות, אבל בגלל חוסר הבנה של החברה את העולם הזה וסוג המיניות הזה, אין סובלנות כלפי גברים הומוסקסואליים, והם נחשבים לגבריים פחות.

לשם סיבור האוזן הגברית של רמירז

ההשפעה של כרומוזום Y וההורמונים הגבריים על אלמנטים "אישיותיים", ו"התנהגותיים" אין לה קשר לנטייה מינית אלא למין מולד. ההשפעה של הגבריות על ההטמעה החינוכית גם היא אין לה קשר לנטיה מינית אלא למין מולד מסיבה מאוד פשוטה - ההתייחסות השונה לבנים ובנות מתחילה מרגע הלידה והמסרים החינוכיים הבסיסיים ביותר המוטבעים בנו ועוד לא פגשתי תינוק שפיתח זהות מינית (כלשהי) ברגע צאתו מבטן אימו - כך שגודל על אותם מסרים חינוכיים שכל גבר גדל עליהם - מי יותר ומי פחות, מי ע"י הבית והסביבה ומי ע"י הסביבה בעיקר. אז רצוי לנתח ולחשוב לפני שמעלים תאוריות כאלו - האם הם עומדות במבחן ההגיון והמציאות למשל ....
אני מציעה לך לקחת קורס של ואן קרפלד באונ´ העברית אם תלמד שם פעם, אתה בטוח תאהב אותו (אולי זו תהייה תחילתה של ידידות נפלאה, מי יודע).

אגב, מותר לך להיות רגיש

ומותר לך למחות על כל פרסומת שמציגה אותך כמי שאסור לו להיות רגיש. זה לא עומד בסתירה לפמיניזם, שוויון נשים או מחאה על פרסומות הפוגעות בנשים.

טל קר

New member
שרשור הודעתו של רמירז

(נא להקפיד בעתיד לשרשר הודעות בנושאים קשורים, תודה. ט.ק.) למכשפה ואלת הירח ולכל המעוניין..../רמירז מעצבנת אותכן הפרסומת הזאת הא? איך הגרים מיתייחסים לנשים? אבל רגע רגע...מה עם הפרסומת לדגני הבוקר בא נראית בחורה אוכלת קערה ומפוצצת בית של גבר מבלי שהוא עשה לה כלום (חוץ מאיזה מבט שרמנטי) זה לא אלימות? ומה עם הפרסומת השינה אשר רואים בה גבר ואישה שנקלעים לאי אבוד ואז מופיע תיבה מהים והם מחפשים ומחפשים ואז האישה מוצאת חטיף שוקולד וקולעת את הגבר בתיבה ואוכלת להנאתה את החטיף. זה לא אלימות? זה לא פגיעה? ובכלל, מדוע החברה שלנו מקבלת את זה שאישה מכה גבר (סטירה בעיטה בייצים, לא משנה) כדבר נכון ולפעמים "חמוד וסקסי" אך כאשר גבר מכה אישה אוי ואבוי לו הרי אנו הגברים החסונים והחזקים לכן הרי מותר להכות אותנו כי אתן כה חלשות ומסכנות...אז זהו שלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אתן מפלות!! אתן ה"שוביניסטיות"!!! אין לי כוח להמשיך ולהסביר את דעתי ואני מניח שכבר הבנתם את כוונתי...

למה אתה מניח שהפרסומות האלו

לא מעצבנות אותי? איך אתה מעז לקרוא לי שובינסטית ולהאשים אותי באפליה לפני שאתה טורח בכלל לברר? את הפרסומת לדגני הבוקר מעולם לא ראיתי. את הפרסומת על האי הבודד ראיתי רק פעם אחת, אז אני לא כל כך זוכרת, אבל אני מבינה מה אתה אומר בקשר אליה. ופרסומות כמו זאת של בורגר ראנץ´, כריות והפרסומת החדשה למכונת הכביסה מקוממות אותי בדיוק מהסיבות שהזכרת ואפילו כתבתי על זה בפורום. כנראה שדילגת על זה כשהחלטת להאשים אותי בשוביניזם נשי. "אל תעשה לחבריך מה ששנוא עליך" - מה שאני דורשת שלא יעשו לנשים בפרסומות, לא צריך להעשות גם לגברים. וגם בקשר אליך - אם אתה שונא שמאשימים אותך סתם בשוביניזם, אל תמהר להאשים אחרים (או אחרות).

augustus

New member
חברות יקרות, אל תתגוננו

(ואל תתיחסו לכל כלב שנובח). מרבית הפרסומות נעשות ע"י גברים, אז שיפתרו את הבעיות בינם לבין עצמם ((

אני חושבת שיהיה צבוע מצידי

להקים קול צעקה בקשר לאפליה אחת ולא בקשר לאפליה אחרת. אני לא חייבת להשתייך לקבוצה המופלית בשביל זה. אני בכלל נגד סוג הפרסומות הזה והייתי רוצה שהמפרסמים יפסיקו לחפש סנסציות וינסו להפעיל את הראשים שלהם ולמצוא דרכים יותר נעימות ויותר מתוחכמות למכור. וחוץ מזה, מה בקשר לגישות ומעשים שוביניסטיים של נשים? יש גם נשים מפרסמות וכמו שאמרתי בקשר לרופאות, גם במקרה הזה, זה שהן נשים לא עושה אותן מחוסנות נגד חוסר רגישות.

augustus

New member
אני מבינה ומאוד מכבדת את גישתך

אבל אני מרשה לעצמי לבחור לאילו מאבקים להירתם ובאילו לא. ברור שאני מתנגדת לכל הפרת זכויות/פגיעה בכבוד האדם/אפלייה, אבל החיים שלי לא יספיקו לכל המאבקים. תחשבי על: המזרחים, הפלסטינאים, הגימלאים, הנכים, העובדים הזרים, העובדים של חברות כ"א, הבדואים בנגב - שכחתי מין הסתם לפחות חצי. ויש גם את המאבקים מחוץ לגבולות המדינה שלנו - רדיפת פעילי פאלונג גונג, מאבקם של האירים להפרדה מדינית, המאבק בנזקי הגלובליזציה, האלימות של המוסלמים בקשמיר, ומה אני מטרחנת אותך בכלל? כבר הבהרתי את עצמי מספיק. בכל אופן, כשיש כל כך הרבה עוול בעולם, וכל כך מעט אנשים שאכפת להם, אני בהחלט מרשה לעצמי להסתפק בלקבוע עמדה בכל נושא אבל לפעול רק בתחומים הנבחרים (אצלי זה זכויות של הומואים ולסביות וזכויות נשים). בשורה תחתונה, כשאני רואה פרסומת חסרת טעם שפוגעת כביכול בגברים (יותר בטעם טוב), שהם לא אוכלוסייה מקופחת לפי שום קנה מידה, אני אשן טוב גם אם לא אתפנה לארגן הפגנה נגד משרד הפרסום.

כן, אבל כשאני נלחמת על הפסקת

ייצור ושידור פרסומות סקסיסטיות, זה תומך במאבק האישי שלי לתמוך גם במאבק של הגברים. אני רוצה להראות שאני חושבת שפרסומות כאלו הן נוראיות ומוסרות מסר לא נכון. אם אני אלחם רק על פרסומות שמתעללות בנשים, אני כאילו באופן עקיף אומרת שזה נכון רק כשזה בקשר לנשים ובעצם בגברים צריך ורצוי להתעלל. אני מחזקת עוד יותר את האמונה שגם ככה קיימת שבעצם הפמיניסטיות לא רוצות שיוויון אלא השפלה של גברים ושעובדה שברגע שיש פרסומת שמשפילה גברים הן לא אומרות שום דבר, זאת אומרת, הן מרוצות. בקשר לשאר המאבקים החשובים שהזכרת, אין להם נגיעה למאבק שלי כמו במקרה הזה. ועל כמה מהם אני אבחר להאבק בכל זאת, וכמה לא. כמו שאמרת, אי אפשר להתפזר יותר מדי. חייבים לבחור כמה מטרות ולהאבק בשבילן.

four seasons

New member
לשם איזון סקסיסטיות בפרסומות

כפי שהיא מתבטאת היום אי אפשר לשייך אותם לנשים או גברים עבור נשים או גברים מפני שיש דוגמאות רבות לכאן או לכאן, בעולם הפירסום יש חופש מוחלט לנשים וגברים לביטוי, כך שביקורת על פירסום אינה שייכת לפגיעה במין זה או אחר אלה ליוצר/ת הפירסומת, מעבר לכך כאשר פירסומת מקוממת אותי אני לא מתייחס או מחרים, אפשר לומר שנושא הפירסומות הוא עיניין לשני המינים יותר מאשר פמיניסטי, המשך התעלמות מיוצר/ת הפירסומת תהפוך את הדיון לגלגל

טל קר

New member
שרשור הודעה נוספת של רמירז

(הי, רמירז, אכפת לך לשרשר הודעות של אותו נושא? תודה. ט.ק.) לכל מי שהתקומם נגדי/רמירז אתם לא הבנתם אותי!!! לא אמרתי שגברים רגישים הם "הומואים". התכוונתי שככה החברה המצואיסטית והשוביניסטית שלנו רואה אותם כך!! לי אין שום הסכמה בכך! כמו שעד היום יש גברים שרואים אופרות סבון או כל מיני תוכניות שמוגדרות כ"נשיות" ויורדים עליהם בשל כך. אני מדבר על מצבו של הגבר בכלל. שמתם לב שאישה "מזיקה" בצורה כלשהי, אם זה פגיעה נפשית או פיסית, זה לא יחשב חמור כמו שהגבר היה עושה לאישה? אותו דבר בפרסומות שרואים בפרסומת אישה בבקיני וגברים שולטים עליה או מאכיל אותה בכוח כמו בפרסומת המדוברת למשקה גאמפ קמות כל הפמניסטיות ומוחות ומתעצבנות ועושות רעש. אבך, אם יראו בפרסומת אישה קולעת גבר בתיבה או שולטת עליו או משתמשת בו כאוביקט או משפילה אותו בכל דרך לא אומרים על זה כלום.... מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי....ושלא תיטעו! אני תומך בכל דרך בשיוויון בין שני המינים.

היאבק על זכויותיך! כמו שכבר הצעתי

בעבר למישהו שטען טענות דומות אבל בלי הסערות הריגושיות שלך. מישהו מפריע לך להילחם? נתקלת באיזושהי אפלייה בפירסום הודעותיך בפורום הזה? אתה משמיץ אותי, היות ואתה מכליל, ולא טורח אפילו להתנצל. הכללה, מבחינה רעיונית, היא ",אם כל חטאת" . וחוץ מזה ב"קולעת" התכוונת ל"כולאת" במקרה?

למעלה