ועוד מפולין

itay82

New member
ועוד מפולין

בנוסף להודעה על הקצ'ינסקים שהכנסתי לרצף אחר, הנה מגיעה עוד הטרדה פולנית שלא באמת קשורה להומואים, אבל כן מאוד קשורה לאירופה. קראתי בדיוק אתמול כתבה ב-gazeta wyborcza על המהומות בפאריס, בה הכותב ניסה להסביר לציבור הפולני למה מציתים מכוניות בפאריס. זה לא עבד כל כך טוב, וזה הזכיר לי קצת את התגובות לכתבות בעיתונים ישראליים, היכן שהשנאה לערבים כל כך גדולה, שאי אפשר להציג אותם כבני אדם, או לפחות זה קשה. עניין היחסיות היה עוד יותר בולט אצל הפולנים, כשבסופו של דבר הדבר היחיד שהכותב מצא שבאמת לא בסדר עם Clichy sous Bois הוא שאין אוטובוס או חשמלית לפאריס, אלא רק רכבת (דווקא הייתרון היחיד! בפולין לנסוע ברכבת נחשב אבל לדבר מסוכן), ושהרכבת עולה 7 יורו. על השיכונים נכתב לדוגמא שהם ייחשבו לשיכונים מודרניים די נעימים בפולין. את האפליה הוא פטר בהנף יד משתי סיבות: הראשונה היא שכולם רואים שהממשלה משקיעה בפרברים, כי בכל מקום רואים בתי ספר חדשים שכל פולני היה הורג בשביל לבנות אצלו ליד הבית. השניה (והחשובה, לדעתו) היא שהערבים לא מופלים כמו שהפולנים מופלים באירופה. עכשיו... כשסיימתי לקרוא את המאמר שנכתב בעיתון הגדול ביותר בפולין שנחשב לעיתון שמאלני גירדתי בפדחת במשך שעות ארוכות ולא באמת הבנתי. כמו שאמרתי לעיתים קרובות, אני מסתכל על פולין כדי לנסות להבין את ישראל, כי בפולין יש בדיוק את אותן הבעיות, אבל הן צצות מעל פני השטח בצורה יותר קיצונית. העניין של היחסיות הטוטלית הזאת הטריד אותי מאוד. אני מניח שזה לא יזיז כאן לרובכם, אך מאחר ואני אמור להעביר זמן בשעמום מסויים, החלטתי לשטוח את מחשבותיי על דפי הפורום :)

ro99

New member
הזיז לי, מזיז לי ../images/Emo13.gif

מאוד מעניין אותי לקרוא את זה. אני מודעת לצורת הראייה הזאת. זה מזכיר לי מאמר שקראתי מזמן של סופר אנגלי ממוצא לא בדיוק אירופאי (לא זכור לי מי ומה, ונדמה לי שהוא או ממוצא West Indian או הודי/פקיסטאני) שהוזמן לכנס ספרותי בארץ מזרח אירופאית. והם לא הצליחו לקלוט איך הוא אנגלי. הם לא הצליחו לקלוט בכלל איך מהגרים יכולים לראות את עצמם כשווי ערך לתושבים "גזעיים"... וזה אולי דומה לארץ שבה קודם כל הזהות היהודית (מדברת על ישראלים יהודים כרגע בשביל לפשט את הרעיון, אחרת אני אתעלף פה בפלונטר נורא על הרצפה וחבל) גוברת על הכל ומצדיקה דרגה מסויימת של separatism (בלשון מנומסת) או גזענות (בראייה קצת פחות insular ובקונטקסט קצת יותר קוסמופוליטי). בנוסף לכך, כל אחד יודע את המוצא העדתי של כל אחד עד לדור הסבא והסבתא, וכל אחד יודע בדיוק מה התכונות של כל אחד ואחד לפי זה לפני שאפילו פתחו את הפה. וזה מזכיר לי גם סרט תעודי נהדר שראיתי לפני כמה ימים ברשת הטלוויזיה הבלגית על איגוד השחייה היהודי "הכח" באוסטריה מלפני מלחמת העולם השנייה. לא אכנס פה לפרטים, אבל סצנה אחת במיוחד זכורה לי שבה אחת מהשחייניות לשעבר שמגיעה ל-reunion בוינה, עיר הולדתה שלא ביקרה בה מאז שברחה משם עם פרוץ המלחמה. היא ישבה במונית ואמרה לנהג הצעיר יחסית: כמה שהשתנה פה. והוא שאל אותה כמה זמן היא לא היתה שם. והיא אמרה לו, ואמרה שלא רצו אותה אז ושעזבה בעל כורחה, וכו. אז הוא אמר: כן, המלחמה היתה קשה לכולם. והיא אמרה משהו בסגנון: במיוחד ליהודים. אז הוא אמר: כן, ככה זה עם זרים בזמנים קשים (לא זוכרת את המילים המדוייקות, אבל כן את המילים "לא heimlisch" - תסלח לי על האיות, אבל גרמנית לא שפה שאני שולטת בה...). האישה ממש נאלמה דום. אח"כ היא אמרה למצלמה: אני נולדתי שם ואמא שלי ואמא שלה נולדו שם, וכו. כמה זמן צריך לעבור עד שנעשים היימליש?...

itay82

New member
Unheimische Bevölkerung

היא אחת ההגדרות הכי בעייתיות שיש. למען האמת, זה בדיוק מה שעומד במרכז המהומות בפאריס. ולפעמים אני לא יודע מה יותר קונטרה פרודוקטיבי, הגישה הצפון אירופית (בשוודיה אם כל הסבים והסבתות שלך לא נולדו שם את עדיין זרה) או הגישה הצרפתית, בה ברגע שאת צרפתייה, אין שום דבר אחר מאחורה. הגארדיין היה אחת העיתונים עם הדיונים הכי מעניינים בשאלה הזאת בזמן האחרון...

gabcake

New member
I found this interesting

Never underestimate how interesting your experience might be to others. After all if we are Israelis abroad, we are abroad for a reason, and at least for me, it is always interesting to hear perspectives about other countries' ways of thinking and perceiving.

Nirvana0

New member
תיקון קל ברשותך

בכל זאת לא נעוות את ההיסטוריה. השנאה היא לא לערבים אלא למוסלמים בלבד! גם אני מגרדת המון, לאחרונה יש לציין, בפדחת בעניין השנאה הגוברת והדמוניזציה של עם, דת עם היסטוריה עניפה של סובלנות, מדע וקידמה. וכל כולו נקשר כיום בשמות דמוניים בלתי "נתפסים" בעליל כמו אלזרקאווי, בין לאדן - הם שדים משחת, נראה לי שיש באמתחתם אבקת קסמים (סמיכה ושחורה)! ככה מידת הטולרנטיות לאנשים (המהגרים במקרה דנן) הנאבקים לזכויות בסיסיות ושוות שואפת לאפס.

ro99

New member
אם תסתכלי על הסטורית מהומות גזע

באירופה, אז זה לא נכון. אולי כאן זה במקרה נכון בגלל אוכלוסית המהגרים הספציפית לצרפת, אבל באנגליה למשל מאז ומתמיד היו מהומות דוקא אצל אוכלוסיות West Indian (ז"א נוצריות או ראסטפארי) ואפילו לא מזמן בין אוכלוסיה זו לפקיסטאנים. כיום קל יותר להלביש על כל דבר את תג האיסלאם, כי זה השד החדש שמפחיד ילדים קטנים לפני שהם הולכים לישון, אבל לראות את הבעייה כולה כהעולם המערבי נגד האיסלאם זה לאבד את הקונטקסט העיקרי של בעייה יותר גדולה מכך שהיא "זרים" באירופה. אם את מנתחת דברים כאלו, בעיות עם שורשים עמוקים שלא צצו בן לילה, ומסיקה שהן נובעות מהדמוניזציה הדי recent של האיסלאם במערב, אז את מפספסת את העיקר פה.

Nirvana0

New member
לא מפספסת שום עיקר

אני מגיבה בעיקר על הבעיה העכשווית. כשמעצימים את השד, קל יותר לדחות אותו! היסטוריית ה"מהגרים" בצרפת ארוכה ובעלת רבדים שונים ועמוקים וכדי להגיע לאמירה כלשהי בסוגייה הנ"ל - יש להידרש לעומקה.

ro99

New member
אבל הבעייה העכשווית

היא בעלת שורשים בעבר. אז איך את מכניסה את הדמוניזציה של האיסלאם כגורם כשהתופעה לא היתה קיימת אז? שנאת מהגרים/זרים כן, אבל לא היה משהו ספציפי לאיסלאם. אם כבר, אז הקטע עם האיסלאם מגביר את הרגשת הניכור, אבל מדובר פה במשהו שהוא לא יותר מ-catalyst. להגיד לך את האמת, אני לא מבינה את העברית שלך בהודעה הזאת טוב מספיק בשביל לקלוט את הניואנסים של מה שאת אומרת, אז אולי אני מבינה אותך לא נכון. מחכה לתירגום בסקייפי...

Nirvana0

New member
הרגת אותי (במבטא רומני) ../images/Emo6.gif../images/Emo22.gif

תרגום יישלח אלייך בהקדם!

למעלה