ועוד מבחן :)

ofer b

New member
ועוד מבחן :)

במסגרת לימודי משיט 30 שאני עדיין עובר... היום נבחנתי על ניווט מכשירים (ניווט ב´). לפני הבחינה ניגשתי למדריך עם כמה שאלות מבנק השאלות שחולק לנו בקורס ושעדיין לא הייתי בטוח בהן. אחת מהן היתה: במפה שהעומקים בה מופיעים במטרים, טווח גילוי של מגדלור מחושב לפי: א. 15 רגל מעל פני הים. ב. 15 מטר מעל פני הים. ג. גובה פני הים. ד. עוצמת הארה. מי חושב שהוא יודע את התשובה? אז ככה... בתשובות היה כתוב שתשובה א´ היא הנכונה. כלומר 15 רגל מעל פני הים. ובמבחן אחר שחולק לנו התשובה היתה שונה לגמרי. 0 מטר מעל פני הים. כלומר בגובה פני הים. אצתי רצתי המום ומופתע (סתם בצחוק...) לא אצתי ולא רצתי. למה מה קרה? בכל אופן, תשובת המדריך היתה שטווח הגילוי מחושב מגובה פני הים. וכדי להיות בטוח שאני לא אפול על שאלה כזאת בבחינה הוא התקשר לאיזה מישהו ממשרד התחבורה שאחראי על בדיקת המבחנים. אותו אחד אמר לו שהתשובה הנכונה היא 15 רגל מעל פני הים. והמדריך (רוצים שמות? מותר לי לפרסם איפה אני לומד?...) אמר לו שאפילו בספרות של האדמירליות הבריטית כתוב שטווח הגילוי מחושב לפי גובה פני הים בתנאי ראות נומינליים (מה זה לעזאזל?) ועוד כמה נתונים. ועדיין, הבוחן הבכיר בשלו - 15 רגל מעל פני הים. אני יודע שבחוברת לימוד שחילקו לנו בקורס כתוב שבמפות הישנות שהעומקים בהן מצוינים בפאדומים טווח הגילוי מחושב לפי 15 רגל מעל פני הים. אבל במטרים זה בגובה פני הים. למישהו פה יש תשובה סופית ומוחצת? דרך אגב, במבחן עצמו כתבתי 15 רגל מעל פני הים. אני מקווה לטוב. :) עופר

ה ש ח ף

New member
טווחי מיגדלורים

במפות פאדומיות שהוצאו לפני שנת 1971 היה נהוג לציין טווח אופק גאוגראפי לפי צופה בגובה 15 רגל. במפות פאדומיות שהוצאו מאוחר יותר ובמפות מטריות מציינים טווח הארה נומינאלי. אין בטווח הזה שום קשר לגובה המיגדלור וגובה הצופה, רק התחשבות בעצמת האור ולהחלשותו ביחס למרחק בתנאי ראות ממוצאת. כדי לדעת את טווח אמיתי, יש לחשב את טווח האופק ע"י חישוב טווח אופק של המיגדלור (לפי גובהו) ולהוסיף לו את טווח האופק של הצופה (שוב, לפי הגובה מעל פני המיים), הטווח בו תראה לראשונה את המיגדלור הוא הקטן מבין הטווחים, טווח האופק וטווח ההארה. ההגדרות האלה מופיעות בחוברת 5011 של האדמירליות או מפה מספר 1 של המשרד ההידרוגראפי האמריקאי (חוברת סימני מפות), או בספר מיגדלורים (List of Lights) של אחת מההוצאות הנ"ל. האמת היא שבהרבה מקומות עדיין מלמדים בהתאם למפות הישנות (עתיקות) מלפני שנת 71, אני עצמי תיקנתי לא פעם את השגיאה הזאת למדריכי קורס חובלים בחייל הים. אולי הפורום הזה יעזור סוף סוף להשריש את הטעות הנפוצה הזאת.

arye9

New member
צודק

קטע מתוך האתר שער לים Luminus Range- טווח האור, זהו הטווח המירבי בו נתן לראות את האור , תלוי רק בעוצמתו (לפי מספר ה-CANDELAS שהוגדר לעיל) ותנאי הראות (מזג האויר) בעת מסויימת. כלאמר ללא קשר לעקמומיות כדור הארץ, גובה האור וגובה הצופה. בפרסומים נתנות דיאגרמות למציאת טווח הגילוי של האור כשנתון הכניסה הוא הטווח הגיאוגרפי (ראה המשך). קישור

למעלה