ועוד אחת

ה"עוגן" שבתמונה כמוהו כקנה רצוץ

ודינו לגרום למניף להיות מונף עם רגליו כלפי מעלה בעת ההתרוממות כשהוא מושך את הברקסים יתר על המידה. את האחיזה בריתמה יש לבצע באיזור התחתון של הריתמה ולא בעליון כפי שנראה בתצלום. אם כבר מבקשים עזרה בעגינה, אז כדאי לשים לב, להסביר ולוודא שאכן כך נעשה. ליל מנוחה, אמנון

למה להמריא עם עוגן?

אם המניף צריך עוגן, זה סימן שהרוח חזקה מדי בשבילו וזה סימן טוב שכדאי לוותר על הטיסה. בטח שעל ההנפה. באופן אישי, מעולם לא המראתי עם עוגן. אם אני מזהה שאינני יכול להניף לבד - אני מוותר.

צודק.

עמית, נכון בהחלט ! "אם אתה לא מסוגל להניף לבד - אל תניף", זהו כלל ברזל שאני קורא לו "חוק איתמר" שטבע באוזניי אותו. בכל זאת, להזכירך לוקח קצת זמן לשלוט בהנפה ברוח ערה עד שמשתחררים מהחשש להגרר. אם מרגישים צורך בכך, ולו מן הטעם הפסיכולוגי, אז כדאי לוודא שהעזרה תעזור ולא תזיק. יום טוב לכולם, אמנון

uril98

New member
למה עוגן

היתה תקופה שחשבתי כמוכם. אז באוגוסט שעבר בזכרון, אחרי שעזרתי לכולם להמריא החלטתי שאני לא צריך עוגן. הנפה הפוכה ולפני שהמצנח סיים לעלות נכנס משב שקוטף אותי וסוחב אותי צפונה לוואדי. מבט קצר, חזיה מימין. ברקס לאיזון נסחפים אחורה, פחות ברקס נסחפים ימינה. הסוף היה רק עבודת מקרמה אבל עוגן היה מנע זאת. ושוב השבוע בזכרון, הנפה המצנח מעל הראש מתחיל להסתובב והופ משב קוטף אותך, אבל הפעם סחיפה לעבר המלון. מבט למעלה ושתי קבוצות מיתרים מחוברות והכנף מעוותת. הפעם הסוף יותר מוצלח, זחלתי (באויר) לעמדת הנחיתה ומעליה התחלתי לשחרר את הפלונטר ולהתרומם לעוד יום של כף. אורי

למעלה