תראה איציק
אינני חושב שיש להחליף את הסגל, על הסגל נמנים מספר אנשים להם אני רוכש כבוד רב ומעריך מאוד את עבודתם. לגבי העניין שדן הזכיר כי הוא מעולם לא ידע שיש וועד צופים הוא העובדה שברוב איגודי הכבאות מוסד צופי האש הוא חובבני או שהוא אינו קיים בכלל. לסגל וועדת הצופים לדעתי יש לצרף מספר צופי אש וותיקים שיוכלו לתת את לכלל הצופים להציג את נקודת מבטם כלפי מערכת הכבאות, אני חושב שלא הגיוני ליצור וועדה שתהיה מורכבת מקצינים וכבאים בלבד, לא שאני אומר שזה ייצג אך ורק את האינטרסים שלהם אבל גם זה לצערנו יכול לקרות, אני חושב שוועדה שתורכב מעובדים בלבד תביא לכך שהתחנות ממנה יש נציגים בוועדה ייצאו על הגובה בעוד תחנות אחרות להן אין נציגים יישארו מקופחות (להזכירכם לפני מספר שנים טיול לגרמניה אליו יצאו אך ורק צופים מבני ברק, מי שיודע על מה אני מדבר כבר יבין את כל הסיפור לבד) צריך לבנות וועד צופים שיתווסף אל הוועדה הקיימת וייצג את קולות הצופים שמספרם לשמחתי הולך וגדל. לחברי הוועדה הנוכחית: כיום לשרותי הכבאות יש נציב חדש, אני מקווה שתפיסת עולמו לגבי צופי אש ומתנדבים בכלל תהיה טובה יותר משל קודמיו ויעודד את פיתוח והרחבת מוסד צופי האש, שרותי הכבאות שעומדים יום יום מול בעיות של חוסר בכוח אדם ומשמרות מצומצמות צריכים לעודד את ההתנדבות בכדי לתגבר את כוח האדם בתחנות. יהיה טוב אם הוועדה הנוכחית תצליח באמצעות הנציב להתקין תקנות מינימום למספר צופי אש נדרש בכל תחנה, לא יכול לדעתי להיות מצב שבתחנה אחת יהיו 50 צופי אש ובתחנה אחרת לא יהיה אפילו אחד צריך ליצור תקן שיחייב את מפקדי התחנות להשקיע את הכסף שמועבר אליהם למסגרת צופי אש למטרה זו ולמטרה זו בלבד, להשקיע ולחייב אותם לעמוד ברף מינימלי של מספר צופי אש בהתאם לגודל האיגודים והתחנות אם תצליחו לעשות זאת, מבחינתי אתם הוועדה הכי טובה שהוקמה אי פעם בתולדות שרותי הכבאות בארץ, אחרי הכל צעד כזה יהיה גם לטובת הצופים וגם לטובת מערך הכבאות בכללותו יום טוב