ועד צופים ארצי

ועד צופים ארצי

לכל הצופים הוותיקים בשרותי הכבאות בארץ צריך לקום גוף כזה שיארגן אותנו למקרים כאלו בדיוק כמו שקרה בירושלים כל צופה בדרגה גבוה בתחנה שלו שיפנה בדרישה לאחראי הצופים שלו וככה נוכל לארגן גוף חדש במיוחד שעכשיו מתחלפת הסגל של אחראי הצופים הארצי זה הזמן לפעול למעננו ולמען אחרים.

bluefire

New member
ישנו ועד צופים ארצי!.........

אשר מורכב מכבאים וקצינים . ושמסדר את התקציב והפיעליות השונות לצופים בכל רחבי הארץ.

אין ועד צופים

איןו ועד צופים מטעם הצופים כי כבאים וקצינים הם לא אנחנו צריך צוות משלנו (צופים) שיעמוד לפעמים עם הכבאים ולפעמים נגדם לדוגמא במקרה ירושלים צריך ארגון משלנו ונציג משלנו בכדי להגן ולבטא בצורה הטובה ביותר

bluefire

New member
נכון מאוד אבל...

בשביל שזה יהיה מסודר צריך להוסיף לוועד הקיים את אחראי הצופים מטעם כל תחנה. הצעה טובה לא?

ועדת צופי אש

קיימת ועדת צופי אש מי שהיה בטיול הכיר אותה לא כולם חברים בועדה מאלו שהיו בטיול לאחר פגישה עם הנציב יוחלט מי ומה יהיה הרכב הועדה הבאה ואני מקווה שגם צופים בבוגרים יהיו בה ליאור שני חבר בועדה. נ.ב. אמרתי ואחזור ואומר הנושא בטיפול הנציבות ולכן אנו הועדה לא מורשים כרגע לפעול במה שהיה

fireman

New member
בפעם האחת והיחידה

שאמרתי שצריך לשלב צופי אש וותיקים באותה וועדת צופי אש כמעט ואכלו אותי בלי מלח

אסור להכנע

ללחץ צריך להילחם על זכותנו במיוחד מול הנציב החדש אנחנו נותנים מזמננו לפחות שיהיה זמן טוב בלי בעיות . לדוגמא בתחנה שלנו אין מזגן בחדר צופים בגלל שהמפקד עושה בעיות עם התקציב דבר כזה לא היה קורה אלא עם היה ארגון מטעם הצופים שיהיה מאחורנו כל הזמן ולא עסוק בעצמו

בושה

לליאור איך זה יכול להיות שיש ועדה ואף צופה מכפר סבא לא יודע את זה אנחנו היינו שמחים לפעול ,אני אישית צופה כבר שלוש שנים ומשקיע לטובת הצופים הן מול האחראי הקצינים ואפילו המפקד שלנו אם יש ועדה אז ישנם צופים אחדים מכפר סבא ובכלל מכל התחנות בארץ שירצו לתפוס חלק בה. אני מצפה שתיצור איתנו קשר עם הצופים כדי לעשות ועדה של צופים מכל הארץ ושתהיה משמעותית ,וכמוכן תכלול מספר צופים בכירים וותיקים מכל הארץ אשמח לשמוע ממך אישית דן דיאמנט כבאות השרון

דן

הועדה קיימת מספר שנים והאחראים בתחנה יודעים על כך עם זה רוני מדמון וחזי זעזה ומפקד השירות זה שלא מיידעים אותכם . מי אשם?

טעות

אני חושב שאתה טועה לגבי החלפת הסגל מצד שני עובדים כרגע על הנושא של גוף צופים ארצי

fireman

New member
תראה איציק

אינני חושב שיש להחליף את הסגל, על הסגל נמנים מספר אנשים להם אני רוכש כבוד רב ומעריך מאוד את עבודתם. לגבי העניין שדן הזכיר כי הוא מעולם לא ידע שיש וועד צופים הוא העובדה שברוב איגודי הכבאות מוסד צופי האש הוא חובבני או שהוא אינו קיים בכלל. לסגל וועדת הצופים לדעתי יש לצרף מספר צופי אש וותיקים שיוכלו לתת את לכלל הצופים להציג את נקודת מבטם כלפי מערכת הכבאות, אני חושב שלא הגיוני ליצור וועדה שתהיה מורכבת מקצינים וכבאים בלבד, לא שאני אומר שזה ייצג אך ורק את האינטרסים שלהם אבל גם זה לצערנו יכול לקרות, אני חושב שוועדה שתורכב מעובדים בלבד תביא לכך שהתחנות ממנה יש נציגים בוועדה ייצאו על הגובה בעוד תחנות אחרות להן אין נציגים יישארו מקופחות (להזכירכם לפני מספר שנים טיול לגרמניה אליו יצאו אך ורק צופים מבני ברק, מי שיודע על מה אני מדבר כבר יבין את כל הסיפור לבד) צריך לבנות וועד צופים שיתווסף אל הוועדה הקיימת וייצג את קולות הצופים שמספרם לשמחתי הולך וגדל. לחברי הוועדה הנוכחית: כיום לשרותי הכבאות יש נציב חדש, אני מקווה שתפיסת עולמו לגבי צופי אש ומתנדבים בכלל תהיה טובה יותר משל קודמיו ויעודד את פיתוח והרחבת מוסד צופי האש, שרותי הכבאות שעומדים יום יום מול בעיות של חוסר בכוח אדם ומשמרות מצומצמות צריכים לעודד את ההתנדבות בכדי לתגבר את כוח האדם בתחנות. יהיה טוב אם הוועדה הנוכחית תצליח באמצעות הנציב להתקין תקנות מינימום למספר צופי אש נדרש בכל תחנה, לא יכול לדעתי להיות מצב שבתחנה אחת יהיו 50 צופי אש ובתחנה אחרת לא יהיה אפילו אחד צריך ליצור תקן שיחייב את מפקדי התחנות להשקיע את הכסף שמועבר אליהם למסגרת צופי אש למטרה זו ולמטרה זו בלבד, להשקיע ולחייב אותם לעמוד ברף מינימלי של מספר צופי אש בהתאם לגודל האיגודים והתחנות אם תצליחו לעשות זאת, מבחינתי אתם הוועדה הכי טובה שהוקמה אי פעם בתולדות שרותי הכבאות בארץ, אחרי הכל צעד כזה יהיה גם לטובת הצופים וגם לטובת מערך הכבאות בכללותו יום טוב

../images/Emo104.gif

תראה אני לא שולל את מה שאתה מציע בסך הכל גם אני הייתי פעם צופה , ואני מבין אותך. אבל תאמין לי שהמאבק עם כל הגורמים לא קל כל כך כמו שזה ניראה אנחנו נילחמים עם כולם על מנת שתקבלו הכל אבל שוב זה לא פשוט. בוא אני יגלה לך סוד קטן ככל הניראה מארגנים בחודש הקרוב קורס לצופי האש (זה עוד לא סגור)בנציבות וזה דבר גם לא פשוט. תאמין לי משתדלים.

למעלה