ועד הבית השתגע

im mitzi

New member
ועד הבית השתגע

התקשר אליי היום ועד הבית של הדירה אותה אני משכירה והתלונן שלא עדכנתי אותו שהתחלפו הדיירים והוא נאלץ לגלות את זה לבד כשהוא ראה ארגזים.
אחרי ויכוח קצר בו הוא טען שבכל החלפה אני צריכה לעדכן אותו, ואני כאמור לא חושבת שאני צריכה להגיד לו על כל חתימת חוזה עם דייר חדש, אלא הדייר אחרי שהוא נכנס צריך לדפוק אצלו בדלת ולהציג את עצמו.

בכל מקרה אמרתי שאני אפנה את השאלה הפילוסופית הזאת אליכם, מה אתם חושבים שהדרך הנכונה להתנהל מול ועד הבית?

BloodyRose

New member
בתור שוכרת אף פעם לא "דפקתי על דלת הועד" והצגתי את עצמי...

אני לא יודעת איך בעלי הדירה התנהלו מול ועד הבית, אבל את התשלום לועד אני העברתי לבעלי הדירה (בדירה המחולקת הוספנו את הסכום לצ'קים החודשיים, בדירה אחרת אלה היו צ'קים נפרדים), ואת הועד הכרתי רק כשעלה הצורך לכך (כשהחליפו מנעול לדלת הכניסה לבניין, כשהחליפו מחסום בחנייה וחילקו שלטים חדשים וכו').
אין לי מושג אם בעלי הדירה עדכנו בכלל את הועד על ההשכרות ועל הדיירים המתחלפים... קטונתי מלהגיד מה הדרך הנכונה. אני רק יודעת שעד שלא עלה הצורך, אני כשוכרת לא פניתי לועד (בדירה השנייה לא היה צורך, אין לי מושג מי בכלל היה בועד)

לליתות16

New member
לא צריכה לעדכן את ועד הבית בכלום.

אני גם שוכרת ושכרתי דירות במשך שנים ארוכות ,
תמיד התנהלתי מול הועד באופן אישי ( אף פעם לא בתיווך של בעל הדירה או תשלום אליו ישירות במקום לועד )

ועד הבית זה תפקיד התנדבותי כפוי טובה
ואני תמיד מרחמת עליהם קצת
ואני אוהבת לישן בשקט , אז תמיד אני ארדוף אחריהם לשלם מה שצריך לפחות 6 חודשים מראש.
מסתבר , מנסיון העבר וההווה, שאני כנראה היחידה שרודפת אחריהם במקום ההיפך .

alondr

New member
את צודקת במידה והכל תקין ואת כאמור פנית מיוזמתך

מצד שני אני בטוח שיש הרבה שלא יגדילו ראש כמוך ויפנו מיוזמתם לבעל הבית...
בכל מקרה חובת תשלום ועד הבית חלה על בעל הדירה ולא על השוכרים.... מה שבעל הדירה סוגר עם השוכרים זה טוב ויפה
אבל אם יש חוב ועד הבית יבואו לבעל הדירה ולא לשוכרים...
לכן מקובל להרים טלפון ולעדכן את ועד הבית שהתחלף שוכר ולתאם את הסדרת התשלום...
כשעזבתי דירה שכורה דאגתי כאמור שלא יהיה חוב בועד וכן העברתי לה את הפלאפון שלו כדי שתתאם את המשך התשלום....
אם זה לא נעשה אז הועד צריך להתחיל לרדוף ולגלות שהתחלף שוכר...

B L I M P

New member
כל עוד התשלום נעשה בזמן

זה ממש לא עניינו של ועד הבית מי גר בדירה.
&nbsp
אם ההסדר שלך הוא שהדיירים משלמים ישירות לוועד אז אולי יש מקום לעדכן כדי לוודא שהעברת התשלום נעשית בצורה מסודרת, אבל תכלס גם במקרה כזה אין לך "חובה" ליידע לגבי החלפת הדיירים. זה לא עניינו מי גר בדירה, וכל עוד לא פוגעים ברכוש המשותף ומשלמים בזמן, אז את את החובה שלך מילאת.

להיות ועד בית זה כאב ראש

אני לא יודעת את זה מניסיון לשמחתי, אבל כן יודעת מצפייה בוועדי בתים שונים, ולכן אני אף פעם לא שופטת את ועד הבית אלא בעיקר מעריכה את מי שלקח את זה על עצמו ועוד מבצע עבודה טובה (לפחות אצלי בבניין) ונאלץ להתמודד עם טענות של שכנים.
&nbsp
אישית, בכל דירה שעברתי אליה ביררתי מי ועד הבית וניגשתי להציג את עצמי ולשלם (אני מעדיפה לשלם מראש לכמה חודשים ולחסוך לשני הצדדים את כאב הראש). לפעמים זה גם מועיל לדייר עצמו לדעת מי ועד הבית ולהיעזר בו. אף פעם לא חשבתי שזו אחריות של בעל הדירה, שהמינימום שנדרש מצידו הוא ליידע מי ועד הבית ולהעביר את המספר שלו. לצד זאת, לא כולם כמוני ולא חסרים דיירים שלגבות מהם דמי ועד זה סיוט, שלא לדבר על מקרים של דיירים שעוזבים בלי לשלם (ואז את כבעלת דירה נדרשת לכסות את החוב). משום מה סגירת חובות לוועד בית זה לא משהו שמשכירים נוהגים לברר במעמד סיום חוזה, ככה לפחות מהניסיון שלי.

לליתות16

New member
משכירים מבקשים לקבל קבלה שועד הבית שולם ועוד איך !!

ובכל מקרה,
לפני סגירת החשבונות עם הדייר
מתקשרים לוועד הבית ( כי כל איחור של הדייר בתשלום ועד הבית , בעל הדירה מקבל טלפון שהדייר שלו לא משלם ונא לעזור ללחוץ ..)

כמו שמוודאים ששילם מים , חשמל ארנונה, מוודאים גם ועד בית + קבלות על הכל , אחרת בעל הדירה לא מחזיר את הפקדונות ( צק פקדון להבטחת התשלומים, צק פקדון לחשמל, לערייה , לחברת המים .)

ממני לא ביקשו אף פעם

באף דירה שגרתי בה. בפועל הייתי יכולה לא לשלם ולשלוח את בעל הדירה "לחפש". בדירה שגרתי עם שותפות הייתה לנו תורנות שכל חודש מישהי אחרת משלמת, ובחודש האחרון שלי שם הייתה אמורה לשלם שותפה שגם היא עזבה והיא לא שילמה בזמן ואני לא אתפלא אם אחר כך השותפה שנשארה נאלצה לריב איתה על זה.
&nbsp
אני מסכימה שבעל דירה רציני כן יוודא את זה, אני בתור בעלת דירה הייתי אפילו מתקשרת לוועד הבית ושואלת אם לדייר העוזב יש חובות. בפועל יש מי ששוכחים את זה. הפקדונות שציינת זו עוד הוכחה - עוד לא שמעתי על בעל דירה שמבקש צ'ק פקדון לפקודת ועד הבית.

לליתות16

New member
גם אני לא שמעתי על צק לפקודת ועד הבית

אבל ועד הבית בדכ מתקשר לבעלים כשיש בעיות .
לא פנו אליך, כי את לא מהחומר שבורח עם 50 שח חובות לועד..לפחות ממה שהתרשמתי ממך פה בפורום.

im mitzi

New member
תודה לכולם על התגובות

אני מסכימה עם מה שאמרתן, החובות הן בעיקרון של בעל הדירה שמגלגל אותם לדיירים באמצעות חוזה.
&nbsp
במקרה שלי הדיירות הראו לי את הקבלות, וועד הבית הוא איש זקן וסנילי שלא רושם את הדברים כמו שצריך
זה קרה גם כשקניתי את הדירה והוא התקשר להתלונן שהבעל דירה הקודם לא שילם לו 3 חודשים, וגם הפעם הוא מתלונן על 3 חודשים.
ולכן קשה לי להאמין שבאמת מדובר בחוב של 3 חודשים.
גם לא ברור לי למה הוא חיכה 3 חודשים להגיד לי את זה ולא דפק להן על הדלת או התקשר קודם
למעשה הוא התלונן רק כשהוא ראה את הארגזים של הדיירים החדשים.
&nbsp
בכל מקרה הדיירת שאצלה הקבלות חזרה אתמול מחו"ל ותתקשר אליי כדי לפתור את העניין

למעלה