ועדת שילוב וריטלין

ועדת שילוב וריטלין

מחר, אנו מוזמנים לבית הספר לוועדת שילוב בנוגע לבני בן ה-8. בני אובחן אצל פסיכולוג, באבחון פסיכו-דידקטי. באבחון נאמר כי לבני יש "תפקודי קשב וריכוז נמוכים מהמצופה מבני גילו. יכולות קשב, ריכוז ומוסחות לא אחידות ולעיתים נמוכות מהמצופה מבני גילו". ברצוני לדעת מה קורה בועדת שילוב? האם הועדה יכולה לחייב אותנו במתן טיפול תרופתי לבני? אני הבהרתי ליועצת שלא אתן לבני ריטלין עד אשר אמצה את האפשרויות הקימות. אשמח לקבלת תגובתכם.

zivadina

New member
ועדה של משרד החינוך איננה רפואית

ולכן, לפי מיטב הבנתי, אף מורה/ מחנך/ מנהל/ יועץ איננו יכול לחייב אותך לתת לבנך תרופה. אפילו הרופאים לא יכולים לחייב לקחת ריטלין. אבל בהחלט יכולים להפעיל סנקציות במידה שאין דרך להשיג התנהגות נאותה של בנך בכתה.

b a r b a i m a

New member
גם לנו היתה ועדת שילוב בסוף שנת

הלימודים האחרונה - וגם לי היו חששות. כלל לא ידעתי מה זה. מסתבר-שהועדה באה לטובת הילד! ילד שיש לו ביד אבחון - מרוויח. בזכות האבחון ועדת השילוב אישרה לו שעות מתי"א ותרפיה במוסיקה. אושרו לו ההקלות הכתובות באבחון בסה"כ הועדה הראתה נכונות לעזור ולתמוך-ולומר לנו" אנו פה עבור הילד-ונעזור לו"

לאמא רק אחת

אכן, מטרת ועדת השילוב היא לנסות לראות פתרונות מתאימים לילד שלך. אף אחד לא יכול להכריח אותך לקחת רטאלין, אבל לפעמים בתי הספר 'נשברים' ולא מצליחים להתמודד בלי הרטאלין. בכל אופן, זו לא וועדת השמה, שם דנים בשיבוץ הנכון של הילד, אלא אמורים לבדוק איך אפשר לקדם אותו. זה, לפני וועדת השמה, אם בכלל. תחשבי מה צריך הבן שלך ואיך בית הספר ואתם יכולים לעזור לו, ולכי בראש חיובי. בהצלחה.

דליה.ד

New member
ורק דרך אגב

הפסיכולוג/ית אינו/ה רשאי/ת לקבוע הפרעת קשב אלא רק להעלות חשד (וזה מה שהיא עשתה). הפרעת קשב מאובחנת ונקבעת על ידי רופא נוירולוג או פסיכיאטר ורק הם רשאים להמליץ על טיפול תרופתי כזה או אחר. חבל לי שאת יוצאת באופן כל כך נחרץ נגד התרופה (היא הצילה את חמשת ילדי!). בנוסף האם באבחון הומלצוו דרכי התערבות כגון הוראה מתקנת (איזה ומה?), עיצוב התנהגות, התאמת דרכי למידה וכו'?

שןשנה

New member
גם לי

גם לי הודהו לי שהבן שלי עולה לוועדה הסמהכול שנה זה אותו סיפור מאוד קשה לי עים זה אני מרגישה שעם לא מבנים אותי הבן שלי בכיתה ה והוא התקדם בקצב שלו הוא לא ברמה של הכיתה אבל הוא מאוד משתדל חשוב לי שהוא היה בכיתה ריגילה למרות הקושי אני יודעת שהיה לי קשה שם כי בטח עם יגידו לי שהוא צריך כיתה יותר קטנה כדי להתקדם מאוד רעה לי עכשיו הייתי בשיחה עים המנהלתבהתחלה אני מאוד חזקה אבל אני בסוף נישברת ובוכה ובעלי נלחץ מיזה שאני בוכה הזברתי לו שקשה לי אני מקווה שהיה לי כוח בועדה ולעמוד על הדברים שאני רוצה אני מקווה שהם לא התנפלו עלי ושהם כן יבינו שחבל לעקור ילד בשנה אחרונה ולעביר אותו

shlish2004

New member
וועדת השמה

גם בני עבר בקייץ האחרון וועשת השמה - לא מחוייב המציאות שהוא יעבור מסגרת - אם תתעקשי כמונו שהוא ילמד בבית ספר רגיל יש את מסלול 07 שנותן הקלות שלחינוך מיוחד במסגרת כיתה רגילה. רק צריך להתעקש ואם אפשר לרתום את בית הספר לאפשרות השו אז זה בכלל נפלא.

שןשנה

New member
מה זה מסלול 07

אני ציריכה להגיד להם בועדה ?יש לי עוד קצת להתכונן לועדה ואני הפעם כנירה הכתוב והדבר מיתוך הדף כדי לא לבכות

תלכי עם מה שאת מאמינה שטוב לבן שלך

וועדת שילוב, כמו שנאמר כאן באה לעזור לילד. אם לילד יש בעיות לימודיות-כאן המקום שלך לדרוש את העזרה המגיעה לו. בד"כ אין הרבה תקציבים, ןצריך להילחם ממש על כל שעת שילוב עם מורה מיוחדת. אף אחד לא יכול להכריח את הבן שלך לקחת ריטלין, אבל כדאי שתעבירי אותו איבחון רציני ונכון אצל מישהו מוסמך על מנת לדעת אם בכלל הוא צריך ריטלין. אל תפחדי מסיסמאות ושמות במע' החינוך. תחשבי מה טוב לבן שלך ומה הוא צריך ותלכי עם זה עד הסוף. אבל קודם כל תעשי בירור מה בדיוק הוא צריך על מנת שתדעי מה לדרוש עבורו במסגרת ביה"ס.

שןשנה

New member
אין לי בעיה עים ריטלין

אני פשוט רוצה שימשיך בכיתה שלו למרות הקשים וימשיך לקבל עזרה ושהמחנכת שלו קצת תאמין בוועד כיתה ז יש הרבה זמן והכול יכול להשתנות נכון

למעלה