ועדת שילבו

ועדת שילבו

אני צריכה את העצה שלכם: להזכיר - בני בן ה- 9 - לקוי למידה + ADHD. מטופל תרופתית + הוראה מתקנת פרטי. גם מטופל על ידי פסיכולוגית עקב חרדות, אי שקט, פנטזיות וכו ועל מנת "לעבד" את הסיפור הפרטי (ילד מאומץ). שנה שעברה היו לו שעות שילוב שנלקחו ממנו השנה כי "הוא מאד התקדם". זה שהכיתה גם התקדמה - זה ברור אך לא היווה סיבה להשאיר לו אותן. כמובן שיש פערים בינו לבין הכיתה. אני רוצה לבקש לזמן את ועדת שילוב עבורו ולזמן גם את המורה להוראה מתקנת שתבוא לספר על קשייו. חשבתי שמכתב מהפסיכלוגית המטפלת בו יכול לסייע. היא שאלה אותי מה לכתב בו ולא ידעתי. יש לכם רעיון מה יוכל לסייע ולשכנע??

אילת 12

New member
ועדת שילוב

עברתי ועדת שילוב לבתי בת ה13, עולה לכיתה ז, גם כן מאומצת. הפסיכולוגית של הילדה הופיעה בועדה,+ אבחון פסיכולוגי. אם יש אבחון דידקטי גם עוזר. השאלה מה יש לועדה להציע, האם כיתה קטנה, האם שעות שילוב, אישית, שעות השילוב שבתי קיבלה ביסודי היוו כיסוי תחת ולא יותר. חשוב מאוד שהמסגרת תהיה קטנה ותומכת. לא לכפות הר כגיגית על הילד. הוא לא צריך לעמוד בכל המטלות אלא להתרכז במספר מקצועות מועדפים שהוא אוהב וכך לבנות את בטחונו העצמי. הוא צריך לקבל את מה שחסרלו ולא להתחרות במרוץ מטורף אחרי הסטנדרט הנורמטיבי של ילד רגיל .

מה שהייתי עושה

הייתי מביאה מכתב מהמורה להוראה מתקנת המספר על צרכיו הלימודיים, מכתב מהפסיכולוגית שיציין את הקשיים והטיפולים שלו, בקצרה, להדגיש כי זקוק לתמיכה נוספת בבי"הס עקב לקויות למידה וכי הוא צובר תסכולים רבים עקב קשיים אלו. נוכחות המורה להוראה מתקנת איתך אולי יעזור, אולי יפגע, מאחר ואת משלמת כבר למורה פרטית- יניחו כי אם לא תקבלו את השעות מבית הספר- תשלמו פרטי. בקיצוצים הנוכחיים, בתי הספר עושים שמיניות לתת לכל הילדים הזקוקים, אך אין ספק שיש הרבה כאלו ופחות מדי תקציבים. בהצלחה!

למעלה