ועדת מצפון

scoby

New member
ועדת מצפון

פציפיסטים שביקשו לעמוד בפני וועדת המצפון אינם יכולים לקבל החלטה חיובית מהוועדה בעוד חבריהם מסרבים לקבל החלטה שלילית. חוסר האחידות ביחס להחלטות הוועדה, בין מאושרי הוועדה ודחוייה, מהווה צביעות, ומסכלת את נכונות הדרך והצלחתה. אני רואה בהליכה בין הסיפים פסול, וביטול כל עקרונותינו - שאין בעיקרם נוחות - או שנקבל כולנו את מרות הוועדה, או שנחרים אותה. הוועדה, תמוהה משהו לכל הדעות, ובטח שאינה מבחינה בין פציפיסט ולא פציפיסט, ומשום כך יש לבחור באפשרות ההחרמה!

Mיקי_

New member
לא הבנתי

אשמח להסבר, במיוחד על אינם יכולים לקבל החלטה חיובית, ומסרבים לקבל החלטה שלילית, על מה אתה מדבר?

Alexco

New member
מה שהוא ניסה להגיד

זה שיש כאלה שהוועדה לא מכירה בהם כפצפיסטים - והם לא מכירים בוועדה. ואלה שהוועדה כן מכירה בהם כפצפיסטים - כן מכירים בועדה.

Alexco

New member
הוא טוען (ואני לא מסכים איתו)

שעל כל הסרבנים/ות להחרים את החלטות וועדת המצפון, גם אם היא לצידם/ן.

Neta558

New member
ואיך זה מתבצע בפועל?

אי אפשר רק להחרים את החלטות ועדת המצפון, הרי כיצד מחרימים החלטה חיובית? מתגייסים בכל זאת?
ומה טיבה של החלטה להחרים מראש את הוועדה? גם אם יש אפשרות מעשית לעשות זאת (וקשה לי לראות כיצד), בעצם הוועדה לא תשתנה כי לא יופעל עליה לחץ מצד העותרים להכיר בפצפיזם וכו וכו.. אני חושבת שההודעה הראשונה בשרשור מגיעה ממקום נכון, הרי כמעט כל הפונים לוועדה לא באמת מכירים בהחלטות שלה. כל אחד יודע בליבו האם הוא פצפיסט ומה עמדתו ביחס לצבא מבלי שהוועדה תאשר לו את זה, מדובר בהליך פורמלי לחלוטין. מצד שני, אני פשוט לא רואה את האלטרנטיבה המעשית בענין הזה.

למעלה