ועדת השמה

ועדת השמה

שלום רב, אני אב לילד בן 7 שאובחן כ-adhd, נקבעה לנו ועדת השמה עוד כ-10 ימים, מה הזכויות שלנו ושל הילד, מי יושב בוועדת ההשמה? על חשוב לתת את הדעת בטרם מתקבלת החלטה, אשמח לקבל תשובות בכדי להתעדכן..תודה..ע.

zivadina

New member
ועדות השמה

בועדת ההשמה יושבים נציגי בית הספר, הרשות המקומית, נציג הורים וההורים עצמם. אתה מוזמן לקרוא בקישורים המצורפים.

ronnymp

New member
אוסיף המלצות מניסיון אישי ......

אני מאלה שממש לא דוגלים או מאמינים במע' הציבורית ולכן דעתי קצת לא אובייקטיבית - ואנטי ממסדית
אז עדיף שלא לבנות עליהם - לא להגיע ולהתמסר לחסדיהם אלא לבוא מוכן עם שעורי הבית - ולנסות להכתיב להם את דרישותיך הבדוקות והמנומקות
למד מהקישורים שקיבלת את זכויותיך ומה המסלול שמצפה לך
למד מהרשת , או מהפורום , או מאנשי המקצוע (מורים,מאבחנים,פסיכולוגים וכו') מהם האופציות העומדות בפניך , איזה הקלות תוכל לקבל לטובת בינך , מה זכותך לדרוש על פי המסמכים שביידך , איזה כיתה תתאים עבורו - איפה בכלל יש כזו .... וכו' )
לאחר שיש בידך את החלטה מה בעצם אתה בא ומצפה לקבל מהוועדה - על סמך כל המידע - אז רק תגיע לוועדה ופשוט תדרוש את זכויותיך כחוק , על סמך המידע הבדוק , על פי המלצתם הכתובה והמנומקת של בעלי המקצוע . סתם כדי לסבר לך את האוזן ..... ביה"ס בו לומד כיום בני (בחינוך המיוחד) לא הועלה כלל ע"י הועדה .... הרבה אופציות אחרות שנבדקו על ידינו - לא הועלו בכלל ע"י הועדה יש המון מוסדות לחינוך מיוחד שלא יצעו לך - מכל מיני סיבות שלהם (או שהם לא יודעים עליהם , או שלא בא להם לממן נסיעות ארוכות , או שלא בתחום "טיפולם" - כמו חינוך במגזר ההתיישבותי , במיגזר הדתי , במגזר הערבי וכו' חיבים לעמוד על שלך ופשוט מאוד להתמקח באופן חד משמעי ושוב אני מדגיש - על סמך אישורים כתובים בבירור ע"י אנשי מקצוע ועל סמך בדיקות שטח מוקדמות שערכת מראש
- רוני

ועדת השמה

שלום לך, תפקידה של ועדת השמה הוא לקבוע זכאות של ילד לחינוך מיוחד (כתה מיוחדת בבית ספר רגיל או בבית ספר מיוחד). בועדת השמה יושבים נציגי הרשות, נציגי משרד החינוך המיוחד והרגיל,נציגי ביה"ס, נציג וועד ההורים המרכזי, פסיכולוג ורופא. אתה כהורה רשאי לבקש כל מסמך שיוצג על בנך וכן להביא מי מטעמך שתרצה לוועדה, במטה לחינוך המיוחד (רחוב השלושה 2 תל אביב) יש חוברת הסבר זכויות להורים על וועדות השמה, כמו גם פורום באתר משרד החינוך (בפורומים). כמו כן תוכל לקרוא באתר את חוזר המנכ"ל של וועדות השמה. בכל מקרה ילד עם ADHD לא חייב להיות בכתה מיוחדת ואם אתה לא משוכנע שכן זכותך לערער לועדת ערר תוך 21 יום. בהצלחה רבקה

למעלה