ועדת הבחירות - גוף גזעני

ועדת הבחירות - גוף גזעני

ועדת הבחירות - גוף גזעני ועדת הבחירות המרכזית מתגלית כגוף גזעני מובהק.זהו גוף עם רוב ימני אוטומטי, גוף אשר מעניק אישור לבריון הכהניסט ברוך מרזל ופוסל בסיטונות את הערבים באשר הם ערבים. פסילתו של אחמד טיבי אתמול, ופסילת עזמי בישארה ורשימת בל"ד הצפויה מחר, הם משחק מכור וצפוי מראש. ועדת הבחירות מנסה לבצע טרנספר פוליטי לאזרחי ישראל הערבים ולהוציאם מן המשחק הפרלמנטרי. בית המשפט העליון נותר כמגן האחרון על הדמוקרטיה הישראלית מפני הגל הגזעני הגואה, ואם יפרץ גם המחסום הזה אנו צפויים לניכור מוחלט, ששוב לא יהיה ניתן לגישור, בין יהודים וערבים במדינה, עם תוצאות חמורות והרות אסון לעתיד כולנו.

השופט חשין

המליץ הרבה מאוד שלא לתת למרזל להכנס לשימתה של חירות אבל אף אחד לא שם עליו. הוא אמר שמרזל הוא כ"ךניק ואין משהו בעולם שיכול לטהר אותו מזה.

הוא גם המליץ,

לא לפסול את טיבי ובשארה, רק חבל שועידת הבחירות מורכבת מנציגים אינטרסנטיים שפועלים רק על פי מה שטוב למפלגות שלהם, ולא על פי מה שטוב לדמוקרטיה.

pelegs

New member
ואם המצב היה הפוך

אז לא הינו מתלוננים... חוץ מזה, שצריך לראות את הצד הטוב בפסילה של טיבי - זה יביא קולות יהודיים לחד"ש

Alexco

New member
נדידה לחד"ש../images/Emo160.gif

ההחלטה של וועדת הבחירות היא מכה אנושה לשמאל בין השאר בגלל הסיבה הזאת! רבבות ערבים ישראלים יעדרו מהקלפיות ויחזקו בכך את שלטון שרון והימין, בעוד הפן היותר רדיקלי של מרצ יעבור לחד"ש...

pelegs

New member
אצם לא חושבים לטווח הארוך

ככה נוכל באמת לטעון שיש אפליה ולהוכיח אותה. אני רוצה לראות את -כל- הערבים מחוץ לכנסת.

פיתרון מעשי

ברור לכולם כי גוף המורכב כולו (מלבד אדם אחד) מחברי-כנסת יעשה בהכרח החלטות פוליטיות. לא ייתכן כי פסילת מועמדים תהיה כלי בידי חברי-כנסת לקדם את עצמם ואת מפלגתם. הפרדת רשויות הוא עקרון מרכזי בדמוקרטיה, וכאן הוא צריך לבוא לביטוי בכך שועדת הבחירות תהא גוף משפטי עצמאי ונטול אינטרסים פוליטיים. נכון עשתה מרצ שנמנעה משימוש באותה ועדה לפסילת רשימת חירות. אמנם קליינר ומפלגתו ללא ספק ניחנים בגזענות, אך מתן לגיטימציה לקרקס שהתרחש בדיונים בדבר הפסילות הוא פעולה שאסור למרצ לבצע מתוקף תפקידה ככלבת-השמירה של הדמוקרטיה. מה דעתכם? האם נגד רשימה גזענית ומסוכנת כל האמצעים כשרים? תחושתי כי הדמוקרטיה במדינת ישראל בסכנה ממשית התחזקה כאשר נודע לי כי הסמכויות שהופקדו בידיהם של חמשת המשרדים שנסגרו עוברות לראש-הממשלה. חלק מהתיקים הנם חשובים, ולא ייתכן כי אדם עסוק כראש-הממשלה יטפל בהם (ועוד לא דיברתי על מגמת ריכוז השלטון שאופיינית למדינות טוטליטריות). לטעמי עלינו לקרוא לשרון בהקדם לאחד את המשרדים ולא לבטל את התיקים ולהעביר לרשותו את האחריות על המשרדים. זו שערורייה שלא נראתה כדוגמתה. אשמח לרכז (הא!) רשימה של גימיקים אותם נוכל לבצע בצמתים ובדוכנים בכל רחבי הארץ. אל תשכחו לא לפרסם מעל דפי (?) הפורום את הרעיונות, כדי למנוע גניבה של תנועות אחרות. שלחו לי מסר, שלחו לי דואל - [email protected] וגם ICQ זה טוב - 167438149 חוזרים לדמוקרטיה! מאור

להפוך את ועדת הבחירות לגוף משפטי!

אני מסכים עם מאור כי זה אידיוטי בצורה חריגה שועדת הבחירות תהיה ועדה שברובה מורכבת מפוליטקאים. בהנחה והייתה לנו תרבות פוליטית תקינה בארץ (כמו שיש למפלגות כמו מרצ למשל) לא הייתה בעיה עם העובדה שהועדה מורכבת מפוליטקאים - אבל התרבות הפוליטית שלנו בארץ קלוקלת מאין כמוה. אנשי הועדה מצביעים לפי שיקולים אלקטוריאלים שלהם ולא לפי שיקולים משפטיים ואפילו דואגים להגיד ישירות לשופט עליון "לא שמים עליך קצוץ". מכיוון שועדת הבחירות היא ועדה המורכבת מפוליטקאים, לא היה ספק שברגע שיחליטו לפסול רשימות או אנשים יגיעו כל הפסילות האלו לידי בג"צ, והמילה האחרונה היא שלו. לא ייאמן ביזבוז כספי הציבור שמתרחש כאן. אם מראש הועדה הייתה ועדה שופטת שמורכבת משופטי בית המשפט העליון והיועץ המשפטי לממשלה, ושיקוליה היו שיקולים משפטיים ולא אלקטוריאליים - היה מגוחך להעביר טענות בדבר פסילה לבג"צ, מכיוון שועדה משפטית פסקה כבר בנושא. מדובר בקרקס מגעיל ומטופש, ואני מקווה שהכנסת הבאה תשכיל להצביע בעד הצעתו של ח"כ פינס-פז, המציעה הצעה ברוח דבריי בהודעה זו. לגבי "תוכנית הייעול" של מנכ"ל משרד רה"מ: נתחיל מכך שמדובר בשיא חדש של ספין תקשורתי, ראש הממשלה הנוכחי הוא זה שניפח את הממשלה ל-28 שרים ו-12 סגני שרים (וחיש מיד לפתע הרשות המבצעת הופכת להיות שליש מהרשות המחוקקת!!!!), הליכוד הוא אותה מפלגה שהתנגדה להצעת החוק הנורבגי (הקוראת להפרדה מוחלטת בין הרשות המבצעת לרשות המחוקקת) - אז פתאום ראש הממשלה 4 שבועות לפני הבחירות מחליט להודיע על קיצוץ הממשלה ל-18 שרים?! הציבור לא טיפש, הציבור יודע טוב מאוד מי עשה מה. מעבר לרצון לבטל את נציבות המדינה ולרכז סמכויות בידיו של ראש הממשלה... התרבות הפוליטית של המדינה שלנו מתדרדרת בקצב רצחני... אם פעם היו שחיתויות בגדר "אנשים השתינו בבריכה", היום זה כבר הגיע לרמה של אנשים, תסלחו לי על הבוטות "מחרבנים מהמקפצה"...

Deathatred

New member
כמה נקודות

הועדה הנ"ל קיימת כבר מספר שנים והיא לא המצאה של הבחירות האחרונות. רק שהפעם היא גם העיזה לפסול ח"כים (ולא מפלגות) שעברו את הקו האדום, ובצדק. אם למרצ/עבודה היה משהו נגד הועדה הם היו צריכים להעביר חוק לביטולה כבר מזמן ולא חודש לפני הבחירות רק אחרי שפסלו להם את טיבי ובשארה "השמאלנים שוחרי השלום". שנית, בקשר לתנועות גזעניות וקיצוניות - ברור שהמדינה צריכה לפעול נגדם. אם תיתן לתנועה אחת לפעול ולהסית לרצח ולסייע לרצח באופן חופשי, רק תגרום לאובדן האמון של הציבור בשלטון החוק. כשאנשים יראו שהמדינה מפקירה את בטחונם האישי בשם "הדמוקרטיה והנאורות" חזקה עליהם שהם יקחו את החוק לידיים ויקימו תנועה קיצונית משל עצמם. מכאן, המרחק למלחמת אזרחים אינו רחוק. כמובן שאם תפרוץ מלחמת אזרחים בין יהודי א"י לערביי א"י - זה יסתיים רע מאוד, במיוחד עבור ערביי ישראל - שניסו אלימות כבר מספר פעמים ולא למדו את הלקח. מה עוד, שאני חושב שיש לי זכות לחיות במדינה שבה לא מסיתים נגדי וקוראים לרצוח אותי רק בגלל היותי יהודי. ישראל לא נוצרה בשביל שערבים אנטישמים יזכירו נשכחות מימים חשוכים לפני קום המדינה.

Alexco

New member
Re: כמה נקודות

נתחיל לפי הסדר: הוועדה אכן פסלה מפלגה, בשם בל"ד. "עברה את הקו האדום" - באמת? לפי המלצה משפטתית מבוססת, הם לא עברו את הקו האדום שהכנסת חוקקה. אבל כמובן, חברי הוועידה "לא שמים קצוץ" (ציטוט של נציג ש"ס בוועידה). מי שכן עבר את הקו האדום הוא מרזל הכ"כניק הפושע, שבצורה "מפליאה" אושר להתמודד לכנסת. ובנוגע לאיומים על הערבים-הישראלים - אני בטוח שזה מה שיועיל למדינה, "להיכנס" קצת בערבים כדי להחדיר בהם בינה (בתור אחד שגר בגליל בתקופת מהומות אוקטובר אני יכול להגיד לך שככה לא גורמים לאנשים ללמוד לקח. ככה גורמים להם רק לתעב אותך יותר). ולקרוא לערבים אנטישמיים זה אבסורד, הלוא גם הערבים הם שמיים. ולרמוז על דמיון ביניהם לבין הנאצים ("ימים חשוכים") זה איום ונורא ופסול לחלוטין, ואני גם דורש שתתנצל.

Deathatred

New member
תשובות

ראשית, אנטישמי = שונא יהודים. נקודה. לא שונא הגזע השמי. אז תפסיק במניפולציות זולות. זה הטיעון הכי אינפנטילי שיש. שנית, אם להסית לטרור ולרצח זה לגיטימי מבחינתך, אז דרשני. שלישית, טיבי ובשארה עברו על החוק (או שזה חוקי לבקר במדינת אויב ולהביע תמיכה במאבק להשמדת המדינה שלך?). לפי המלצת היועץ המשפטי את בשארה ובל"ד חובה היה לפסול. רביעית, בשארה וטיבי הרבה יותר גרועים ממרזל. חמישית, אני לא מתנצל על זה שאני משווה את ההסתה הערבית להסתה הנאצית כי יש בה את אותה מוטיבים בדיוק של ההסתה הנאצית.

you are missing the fucking point!

יכול להיות שעל-פי חוק יסוד הכנסת מרזל רשאי לשבת בכנסת. יכול להיות שטיבי ובשארה דומים לנאצים ומקומם בכלא ולא בכנסת. יכול להיות שכל אלה הבלים. האם חברי-הכנסת הם אלה שצריכים לקבוע? הרי זה מגוחך! רובם ככולם בעלי-אינטרסים שאינם פועלים על-פי אף חוק אלא בהתאם לשיקול "עד כמה זה יעיל לי ולמפלגתי". כפי שכתבתי בהודעתי הראשונה - מסוכן לדמוקרטיה לשים ברשותם של חברי-הכנסת כלי שכזה לקידום מטרותיהם. אינני מופתע כלל מהחלטות הועדה. יש בה רוב ימני, לכן מרזל יתמודד לכנסת ואילו טיבי ובשארה יאלצו לערער לבג"צ. אסור לנו לשתוק! הכנסת הופכת למאפיה. הח"כים לא בוחלים עוד באמצעים להשגת מטרותיהם. אני קורא לכם לתמוך בהצעתה של התנועה לאיכות השלטון לדחות את הבחירות בשלושה חודשים ולבחור מחדש את המועמדים בכל מפלגה, תוך שמירה קפדנית יותר על הליך תקין וחוקי של פריימריז. מאור

Deathatred

New member
תראה

ועדת הבחירות היא לא המצאה של שרון, הי הייתה בשטח כבר כמה מערכות בחירות טובות ומוזר שרק עכשיו השמאל פתאום קם כנגדה. אני מניח שאם הועדה הייתה פוסלת את מרזל ומאשרת את טיבי ובשארה (אגב היא פסלה את פייגלין ומופז ואישרה את דיין למרות שדיין עברה על חוק הבחירות) הייתם יושבים בשקט ולא מצייצים מילה על הועדה. מצד אחד, פוליטיקאים מכהנים בכנסת זה יותר מידי אינטרסנטי לועדה, מצד שני - אלה היושבים בועדה צריכים לייצג את קשת הדעות בציבור כולל המשקל היחסי שיש לכל דעה. אלה המתנגדים לועדה המורכבת משופטים בלבד חוששים שזו תהיה בעצם ועדה שמאלנית שלא מייצגת את רוב העם ושגם היא תחליט ממניעים פוליטיים-אידיאולוגיים ולא רק משיקולי חוק (למשל, השוםטים יחליטו לאשר את בשארה למרות הראיות נגדו כדי שהערבים לא יחרימו את העבודה ויהרסו את השמאל). המצב שנוצר, וזה קצת קשה להודות, שלציבור יש פקפוק במערכת המשפט והוא חושב שהדעות השמאלניות של השופטים משפיעות על ההחלטות שלהם. ועדה רק של ח"כים זה לא טוב ווועדה רק של שופטים זה גם לא טוב. צריך למצוא משהו אחר - ועדה של אנשי ציבור שאינם חברי מפלגות אך מייצגים את קשת הדעות של הציבור. הועדה תמנה גם שופטים, את היועץ המשפטי לממשלה, כמה פרופסורים למדעי המדינה ולאתיקה (כמו אסא כשר), כמה ח"כים לשעבר ואולי אפילו מדגם של 5 אנשים פשוטים מהרחוב.

Alexco

New member
הרשות השופטת במדינת ישראל

היא הרשות הנקייה ביותר והטובה ביותר מבחינה תפעולית. אם תביט, תראה שבית המשפט העליון הוא הדבר האחרון במדינה שעוד עושה את העבודה שלו, למרות הקשיים שלו (אין חוקה וכו´). על פי החומר הרלוונטי בנושא הערבים-הישראלים שנפסלו (הנמצא באתר גוש שלום של אורי אבנרי), אין שום עילה לפסול אותם, והם נפסלו רק על מנת לפגוע בשמאל. אין שום ספק שבעולם על זה שמרזל הוא גזען ופושע.
מערכת משפט שלציבור אין פקפוק בה, היא תנאי הכרחי לקיומה של דמוקרטיה. לציבור בישראל אין (בינתיים) סיבה לפקפק בה.

Deathatred

New member
הפרדת רשויות

היחידים שאינם מפקפקים בבג"צ הם האליטה השמאלנית שרוב השופטים חברים בה ומחליטים בהתאם לשביעות רצונה. מצד שני, שאר הציבור לא רוחש אמון אוטומטי עיוור לבג"צ ויש לא מעט פסיקות שלו שיוצרות חוסר נחת בקרב הציבור וחוסר אמון. לדעתי, הסיבה היחידה שאתה רוצה שבג"צ יתערב בכל דבר היא כי בג"צ זה כרגע מבין המוסדות היחידים שבהם המיעוט השמאלני הקשה יכול לכפות את רצונו על הרוב. לכן אתה מתנגד ועדה שתהיה מורכבת מאישי ציבור, אנשי משפט ואקדמאים ודבק ברעיון של ועדה של שופטים שמאלנים בלבד. אני מאמין ששופטי בג"צ הם בסופו של דבר הגונים, אך בכל פסיקה גם ההשקפה הפוליטית משפיעה וכאשר מערבים את בג"צ ביותר ויותר עניינים פוליטיים גדל הסיכון שהשופט יכריע עפ"י השקפתו הפוליטית ולא רק לפי שיקולי חוק וצדק. בדמוקרטיה קיים עיקרון הפרדת הרשויות שאחת מנגזרותיו היא שתפקידו של בית-משפט הוא לא לנהל את המדינה ולהכתיב מדיניות לממשלה או למפקדי צה"ל (מה שכמה עותרים מהשמאל ניסו לשכנע את בג"צ לעשות אך בג"צ נמנעמכך ובצדק). בקשר לטיבי ובשארה - יש די והותר חומר ראיות המצדיק את פסילתם והוא נמצא בכל ארכיון של כלי תקשורת (אפילו בהארץ השמאלני). האתר של גוש-שלום, אתר מלא שקרים וחלק במערכת התעמולה של האויב, מן הסתם העלים את כל ההתבטאויות הגזעניות והמסיתות של אותם פושעים ומחק כל זכר לעבירות שהן ביצעו. אתר גוש-שלום הוא איננו אתר אמין ומי שמסתמך עליו עושה זאת על אחרויותו בלבד.

Alexco

New member
בקשת הפסילה של היועץ המשפטי

בקשת הפסילה של היועץ המשפטי

Deathatred

New member
ראיתי ולא שוכנעתי

תפקידו של השב"כ הוא לעקוב אחרי תנועות המסוכנות לבטחון המדינה ולהביא הערכות על מטרותיהן ופעילותן על סמך המודיעין שהשיג. כאשר השב"כ ניטרל את כהנא תמכתם ועכשיו שהוא מנטאל את בל"ד אתם נגדו. אמרו עתה - אנו תומכים שהשב"כ יפעל רק נגד יהודים כי לערבים יש פטור למציית לחוק וחובה עלינו לתת להם לעשות כרצונם לא משנה מה הנזק שיגרם ליהודים. זוהי גישה גזענית מאוד, אתה יודע? השב"כ פעל כאן כהלכה וביצע את תפקידו. ואם היה שב"כ כמו שלנו בויימאר עד יתכן מאוד שהיטלר לא היה עולה לשלטון אלא נמק בכלא בשעה שהנאצים היו מוצאים אל מחוץ לחוק.

למעלה