ועדת אגרנט הבאה

גם אם רצו צבא קטן וקומפקטי

היה מקום לצמצום כמותי,אבל גם לשדרוג איכותי. הכ"א כנראה טוב ומיומן.הציוד עלוב ומיושן. יש אומרים שאפילו אוכל חסר. שישה חודשים שירתתי ברמה באסון יום-כיפור. חלק מהזמן במובלעת הסורית. נפלנו על סופת שלג של שבוע,אבל אוכל-מעולם לא היה חסר.

ITCHAKG

New member
מסכים- גם אני הייתי באותה מובלעת

אך, ההבדל הוא ענק. אז , לא עלו הטיעונים של צבא בזבזני, ושאין צורך לצמצם את תקציבי ההצטיידות והפתוח. יש עכשו אופנה בכל מגזרי המשק האזרחי צמצום מלאיים וחסכון בעלויות. באו "חכמי הדור" ויישמו רעיון זה גם במגזר הצבאי. באם אכן יש בעיה של אוכל וחמישיות עם לוף. אולי העמותות יספקו גם אוכל לחיילים. חברות הקיטרינג שזכו במכרזי הפרטת המזון, עובדיהם ברחו דרומה. לא תמיד הפרטה והתייעלות עומדות בקנה אחד עם צרכי הבטחון. אני זוכר שבעת שישבנו בתל שאמס (35 ק"מ מפאתי דאמשק) ,הגיעו שני פרייבטים עם "דודות" וחילקו לנו חבילות עם מתוקים. היום המרחקים הרבה יותר קצרים ולכל היאפים יש ג'יפים עם נפח אחסון גדול- אז קדימה.

ITCHAKG

New member
אוי מזרעת בית ג'אן

לא היה אוכל אז שחטנו כבשים ואיזה אגוזי מלך היו שם. לאורך כל שבעת חודשי המילואים כולל השבועים וחצי של המלחמה , אף פעם לא היה חסר אוכל, מה שכן נגמרו הסיגריות ונאלצנו לעשן את ה"דגל" שהקיבוצניקים קבלו בחבילות מהעורף. ולגבי הפסקת האש הקרבה עכשו, אל חשש גם לפני 33 שנים האמריקאים אפשרו לנו בגזרת הצפון לכבוש את שני החרמונים, אנחנו אנשי המילואים כבשנו את החרמון הסורי, כשברקע אנחנו שומעים שהפסקת האש נכנסת לתוקפה.

למעלה