ועדה רפואית

ritosh

New member
ועדה רפואית

אנחנו עומדים לפני הועדה הראשונה שלנו לקביעה האם הבת שלי תוכר כנכת צהל. היא חלתה בלופוס בזמן השירות הצבאי שלה. אשמח לשמוע מכם איך מתנהלת הוועדה. כמה רופאים יושבים בה, האם ירשו לי להכנס יחד איתה וכדומה. תודה, ריטה.

ebr531

New member
../images/Emo153.gifוועדה רפואית

עפ"י הפרטים הידועים לי לאחר שהוכרתי לפני כשלושה חודשים כנכה צה"ל לוועדה הרפואית ניתן להכנס לבד או בליווי עורך דין בלבד. בכל וועדה יושבים בין רופא אחד לשלושה רופאים אך לא בעלי אותה מומחיות - תמיד ממספר תחומים קרובים לשם קבלת חוות דעת ממצה ומזכירת הוועדה שמשמשת כרשמת. בתחילת הוועדה שואל הרופא את החולה מה יש לך לומר בנושא ***שם המקצוע על החולה לתאר במספר משפטים בלבד את תחילת הפגיעה, האבחון והפגיעות שנשארו היום - כל תהליך הטיפול הרפואי וההבראה לא מעניין אותם - מבחינתם שתהיה בריא לגמרי ולא תקבל אחוזים - סבל לא נחשב לנכות! הרשמת רושמת ולבסוף צריך לחתום על המסמך כהצהרה חלק מהרופאים נחמדים מאוד ועוזרים לחולה לנסח את דבריו בצורה דיפלומטית וחלק אנטיפתים ולא יוצרים קשר עם החולה ואז מגיע שלב הבדיקה הרפואית עפ"י קביעת הרופא לאחר כשלושה שבועות מגיעה בדרך כלל הפנייה לביצוע בדיקות נוספות אם הוועדה עוסקת בפגימה אחת - במקצוע רפואי אחד היא מסכמת את האחוזים ולאחר כחודשיים מפיצים אם מדובר על מספר מקצועות רפואיים זה לוקח המון זמן - כי זה מתנהל בטור ולא במקבילת לאחר וועדה במקצוע X קובעים וועדה במקצוע Y זה לוקח המון זמן וכוחות נפשיים אבל צריך לזכור שבסוף הצדק יוצא לאור בהצלחה

לורן 34

New member
נכת צהל

אם הייתי קוראת את תשובתך אליה לפני הייתי חוסכת בתיקתוקים.אבל אני חושבת שגם אני הייתי בסדר במידע שאני נתתי לה.רוצה לדבר במייל חזור אלי

ebr531

New member
עו"ד

לא ניגשתי לוועדה עם עו"ד היות ובמקרה שלי היה צורך רק להוכיח את הפגיעות הרפואיות - היות ונפצעתי בפיגוע טרור בתחנת הרכבת בנהריה בדרכי לבסיס, לא היה שום ויכוח על זה שזה קרה בזמן שירותי הצבאי ולכן לא הייתי זקוק לעו"ד להוכחת קשר בין הפגיעות לשרות הצבאי - דבר שאולי אתם זקוקים לו.

לורן 34

New member
תשובה ממוכרת לצמיתות במערכת

ככה.טוב אני לא אגולל את סיפורי כאן.אך אני שמחה שבמקרה נכנתי לפה לראשונה וכבר אני יכולה לתרום. מקוה שיש לכם עו"ד.כי זה הכי כדאי והכי שווה כל שקל.איך לי הוא אמר יהיה לך אבא ואמא לכל החיים. עובדה. סעיף ההכרה נבדק ב 2 מישורים א.אם הנכות נגרמה עקב ובגלל השירות או ב.אם הנכות נגרמה בזמן בשירות וללא קשר. ופה מתחיל הסיפור. אין לי מושג מהי המחלה המצוינת אך לפי הנחתי אתם הולכים לבד.וזה ממש ממש ממש לא כדאי.עו"ד המתמחה במש"הבט מכיר את המערכת היטב ושוחה בה הוא גם יכין אותכם וידע לענות לכם על כל שאלה שתצוץ.ואם כבר החלטתם "ללכת על זה" ממש מיותר וטיפשי לבזבז זמן לבד. לכשתוכר ביתך הסכום של העו"ד יהיה כ"כ מבוטל מול ההכרה של מש"הבט. הלאה:בוועדה יושבים רופאים המתמחים מול הבדיקה הרלוונטית של ביתך 2 עד 3 לערך. שכל אחד מומחה. ובס"הכ הם יכולים להיות רופאים שטיפלו בה.ולי היה לא פעם אחת רופאים שאני מכירה ומכירים אותי טוב.שעובדים גם בוועדות של משהבט. לא מאמינה שירצו שתיכנסי.הם תמיד אומרים:לא רק אותה הם צריכים.(הנבדקת) כניראה אין להם כוח לבילבול מוח. אבל בוודאות ומניסיון אם תתעקשי יתנו לך להכנס.אבל עצה:לא רצוי וזה ממש לא אינדיקציה לבדיקת הוועדה. רצוי שתבוא מוכנה ומצוידת בעיקר במסמכי בדיקות אחרונות ועדכניות שנעשו. ואם אין, רק לטובתה אם תעשה. ולמפרע,כל הרלוונטים בזמן פרוץ המחלה+ואחרי המשך טיפול. ישאלו אותה מה התלונות שלה הרפואיות הנוכחיות שלה ואם היא עובדת או עוסקת במשהו ומה ההשלכות של פגיעת המחלה בה. כל מסמך של איש מקצועת בדיקות, רופאים,חו"ד מומחים (בתשלום מצידכם) שיכולים לתמוך בועדה ובתביעה שלה מול צהל רק יתרמו. ספרו לי איך היה בסוף אם תרצו:smadar_hen@ bezeqint.net

ritosh

New member
סמדר תודה.

אני לא משתתפת קבועה בפורום הזה אבל מאחלת לך ברוכה הבאה. תודה אל העצות ובכל זאת, האם לא כדאי ללכת לבד ואז, אם היא לא תוכר להגיש ערעור? תודה, ריטה

עומר י

New member
ועדה רפואית אינה קובעת "הכרה"

"הכרת נכות" הינה החלטה של קצין תגמולים ולא של הועדה הרפואית היושבת על פי סעיף 28א´ לחוק כוועדה מייעצת. הועדה קובעת את הנכות ליה יקבעו זכויות ביתך. הבעיה היא שלופוס או זאבת הינה מחלה מורכבת מסובכת ולא השפעות רבות וחבל שאינכם מסתייעים בעו"ד המומחה בחחוק הנכים (כלומר משרדינו או משרד אחר המומחה בתחום), מאחר והנזק שיכול להגרם מתהליך הכרת נכות ללא יעוץ משפטי הינו רב לצערי. אם תהיה מעוניינים נעניק לכם יעוץ ראשוני חינם. פרטינו בקישור המצורף.

למעלה