ועדה לגודל רכב

• פותח הנושא yd33
  • פורסם בתאריך

yd33

New member
ועדה לגודל רכב

יש לי 80 אחוז ניידות , לפני מספר שנים הרכב המייצג היה הונדה סיביק , אני חושב .
בכל מקרה , בזמנו , לפני כ-4 שנים עברתי ועדה לגודל רכב ונקבע לי רכב מייצג מאזדה 5 מנוע 2000 סמ"ק . בסופו של דבר רכשתי קיה ספורטאז 2000 סמ"ק .
היום כאשר אני רוצה להחליף את הרכב , מכיוון שמאזדה 5 לא מיובאת יותר , זומנתי לועדה חדשה וברוב טיפשותי ביקשתי את אותו הרכב שיש לי כעת , כלומר ספורטאז .
אלא מה , הועדה "קפצה על המציאה" וקיבלה החלטה לאשר לי את "אותו הרכב" , רק עם מנוע 1600 סמ"ק .... אני נוהג הרבה לעבודה ( מקבל תוספת קצבה על מרחק לעבודה מהבית ) , לא היתה לי כוונה לרכוש ספורטאז 1600 סמ"ק - רכב מצויין אבל בזבזן - מה גם שהיו מפחיתים לי את הקיצבה ..
כמובן שערערתי על החלטת הועדה , ובערעור טענתי שהדגם הספורטאז החדש לא מתאים לי .
וכעת הם מאשרים לי אאוטלנדר 2000 סמ"ק , הדגם הפשוט ביותר , INVITE . אציין שדגם זה הוא ללא מסילות גג שעוזרות לי להיכנס לרכב , מסילות אלה הן הדבר הכי חשוב לי בבחירה ברכב מסוים ( וכמובן ללא מערכת מולטימדיה , אבל זה כמובן לא צריך לעניין את הועדה ... )
השאלה שלי היא עד כמה אני מחוייב לרכוש את המייצג שקבעו לי ?
אם ארכוש אאוטלנדר עם רמת גימור גבוהה יותר , יעשו לי בעיות ? אני מבין שאצטרך לשלם יותר על הרמה המפוארת יותר .
מה יקרה אם ארכוש בסופו של דבר ספורטאז 2000 סמ"ק ? מה אכפת לביטוח לאומי איזה רכב אני רוכש , כל עוד הוא במגבלת הסמ"ק שניתנה לי .

ואזהרה לחברים שהולכים לועדה לגודל רכב :
אם אתם צריכים ג'יפון עירוני , אל תגיעו לועדה ותציינו דגם של רכב אשר יש לו גם גרסת 1600 סמ"ק , אחרת זה מה שתקבלו . אל תגידו שהטוסון , ספורטאז או סובארו XV מתאים לכם כי תקבלו 1600 סמ"ק , אלא תציינו דגמים שיש להם רק גרסת 2000 סמ"ק .

yoelbeker

New member
אתה יכול לרכוש רכב אחר משאושר לך...

כמובן שתצטרך להוסיך למחיר הרכב...וגם ההלוואה העומדת משתנה בהתאם ...ותהיה עד למקסימום מיסים לרכב שאושר לך...

yd33

New member
תודה , אז בגדול אוכל לרכוש כל רכב 2000 סמ"ק ,

אפילו אם הצהרתי עליו בוועדה שהוא לא מתאים לי ?
מבחינת הקיצבה שתשולם לי , היא תהיה אחידה לכל רכב בעל נפח מנוע 2000 , נכון ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

yoelbeker

New member
הקיצבה תשולם לפי מה שאושר לך לא מה קנית....

ואתה אכן יכול לרכוש איזה רכב שמתאים לך...

yd33

New member
נראה לי שהוועדה קצת התבלבלה ,

מרוב שהם מנסים לחסוך יותר מדי , הם קבעו לי את הדגם עם רמת הגימור הנמוכה ביותר , invite . דגם זה הוא בכלל עם גיר ידני ולא גיר אוטומטי-רציף , הרישיון שלי הוא לרכב אוטומטי בלבד עם מנגנון ידני של נכים .
אני לא שמתי לב לזה עד עכשיו ..
אני צריך להגיש ערעור על הערעור , רק כדי שיתקנו לי לדגם הבא אחריו , intense .
אין לי כבר כוחות לזה , להמתין עוד כמה חודשים בגלל טעות טכנית שהם עשו ונרשמה בפרוטוקול ( אני מניח שהפרוטוקול כבר הגיע לביטוח לאומי ועכשיו בניידות מוציאים לי אישור לרכישת רכב חדש עם גיר ידני ... )
&nbsp

yoelbeker

New member
לא נורא..תזרום...

בינינו אתה אשם שלא שמת לב...ויותר מזה, לפני הוועדה היית צריך להתייעץ, לבקר בחברות האיבזור ולראות איזה רכב הם מאשרים ומה מתאים לך....
לא נורא..קח באיזי...

yd33

New member
התשובה מגיעה בדואר אחרי 3 שבועות ,

אז איך אני יכול לשים לב ?
הייתי בסוכנויות רכב , ואין לי בעיה עם האאוטלנדר , אני כנראה ארכוש אותו , אבל בטוח שלא את הדגם עם הגיר הידני ..
השאלה היא האם צריך להגיש ערעור על הערעור , רק בגלל שהם התבלבלו עם רמת הגימור של הרכב ? עם הרכב עצמו אין לי בעיה

manliber

New member
ועדה לגודל רכב.

א. את הועדה לא מעניין כל כך איזה רכב מתאים לך אלא איך לחסוך למדינה ולתת לנכה מינימום של הנחה. ואחר כך תקנה מה שאתה רוצה אבל הנחה תקבל מינימום שבמינימום. זאת בנוסף לכך שעל הרכב הישן מקבלים מחיר של גרוטאה כך שכל הפטורים לא מועילים הרבה.
ב. לי מגיע הונדה סיוויק 1800 סמ"ק. קניתי פיז'ו 508 שהוא יקר יותר ב50אחוז וגם גדול יותר ונוח יותר וגם הספק המנוע גדול יותר, אבל משום שהוא 1600 סמ"ק הורידו לי את הקצבה ל1600 סמ"ק, למרות שאושר לי 1800 סמ"ק.

yoelbeker

New member
לא מסכים איתך.....

זה המכון לבטיחות בדרכים, המכון קיבל מהטכניון רשימת מכוניות המתאימות לנכים ולפיה עובד...תפקיד הוועדה להתאים את הרכב\האיבזור שיתאים לנכה שהנכה ינהג בביטחה וגם הנוהגים לצידו בכביש ירגישו בטוחים....
אם אישרו לך 1800 כנראה יודעים למה מבחינה מקצועית....
הצרה אצלנו הנכים שאנחנו רוצים...לא מה אנחנו צריכים....כשאני הייתי במרב"ד הבטתי ברכב שקבעו לי כעל רגליים לא כעל רכב משפחתי או רכב טיולים וכו....
נכון שהמדינה בחרה את המכוניות בכל קטגוריה.

manliber

New member
מכון לבטיחות בדרכים

עד לפני 4 שנים אישרו לי תמיד מאזדה 6 2000 סמ"ק. השנה אישרו לי שברולט טראקס 1800 סמ"ק, האם הטראקס שהיא מכונית עולם שלישי מתאימה יותר ממאזדה להגדרות שציינת? ברור שלא.

yoelbeker

New member
אני לא מומחה במרב"ד וגם אתה לא...

האמן לי מנסיוני האישי שהם עושים עבודה מקצועית ומתאימים לנכה את הרכב המתאים לו...ולא את רכב שהנכה רוצה.....במכון מאשרים רכב לפי התאמה למצבך הגופני\רפואי לא לפי נפח מנוע....

למעלה