ועדה בן מקצועית

• פותח הנושא me210
  • פורסם בתאריך

me210

New member
ועדה בן מקצועית

מה דעתכם? בני בן 7 בכיתה ב עם בעיות התנהגות ואלימות בבית הספר ( אלימות של מכות פה ושם לא אלימות מאוד קיצונית) עד היום ניסינו הרבה טיפולים, אבחונים ועדיין ממשיכים מקבלים הדרכת הורים הולכים לפסכיאטרית כי אנחנו די בטוחים כי הכל על רקע רגשי אפילו ניסנו לתת ריטלים במינונים שונים במשך חודש מה שהחמיר את המצב והיו ריבאונדים קשים אז הפסקנו בית הספר משעה אותו לפחות יום בשבוע וקורא לנו הרבה פעמים לקחת אותו מוקדם מהרגיל כי היתה איזו תלךקרית או משהו הילד כבר צבר פערים רבים ולא ממש משתתף בכיתה המורה לא ממש עוסרת והכל עבור למנהלת שכנראה כבר איבדה את סבלנותה הם מנסים להתיש אותנו כך ההרגשה אנחנו זמינים כל הזמן ומגיעים מיד לאסוף אותו אם יש תקרית כלשהיא אהל כלח ההשעיות ממש לא עוזרות לקדם אותו לאף מקום בעוד שבועיים הם עורכיפם ועדה בן מקצעוית בבית הספר יחד עם מישהי מניהול הפרט בעיריה, מפקחת ביהס, פסיכולוגית ביהס, המנהלת, המחנכת, היועצת והפסיכולוגית שאעימה אנחנו עודים הדרכת הוראים אשר הכירה את הילד רק פעם אחת אך ניסתה לבנות תוכנית של עיצוב התנהגות שביהס הפסיק לאחר שבוע וחצי כי לא היה מי שיתווך לו את התוכנית ועכשיו נראה לנו כי הם רוצים להשיג לו חונך צמוד מהעיריה אך אינם מעונינים שנגיע גם לפגישה בטענה כי הפגישה אינה קובעת גורל ילד כמו ועדת השמה אלא רק פגישת עבודה מה דעתכם? האם לא להתעקש ללכת? אנחנו ממ שמיואשים אך לא ניתן להם לשבור אותנו הילד מתנהג טוב בבית ובסופי שבוע ועם חברים בביקורי בית רק בביהס התנהגות זו והוא ממש נבון וחברותי ומביע חרטה ליבי ממש יוצא אליו כמה שאני כועסת עליו שלא מסוגל להפסיק תודה רבה

פלגיה

New member
מאוד קשה להבין מההודעה

אתם מודים בבעיה שיש לילד? יש לכם רעיון לתכנית עבודה? יש לכם הצעות לפיתרון - איך הילד ימשיך להשתתף במסגרת בית הספר מבלי לפגוע באחרים? האם אתם מרגישים שבית הספר אויב שלכם?

שקדיה11

New member
מחזקת את ידיך

ועונה לך בשני מישורים: ראשית- אתם ההורים. את מתארת שאתם לא חוסכים מאמצים, הולכים להדרכה הורית וטיפול וכו'- ישר כוח! זה דורש לא מעט כוחות נפש להכיר בכך שיש בעיה ולפעול לפתרונה. אבל ילד בכיתה ב' שמושעה "לפחות יום בשבוע" (גם אם זו הגזמה קלה), יש לו בעיה קשה. התחושה שלי היא שאתם מכירים בקושי שלו, ומנסים לוותר לו במקומות שלא צריך. "מכות פה ושם" זו אלימות מאוד קיצונית. ריטלין זו תרופה שצריך לתת עם מרשם ולבצע מעקב, לא להתחיל ולהפסיק ולשנות מינונים סתם ככה. תכונה נפוצה של הורים לילד במצוקה היא "לירות בכל החזיתות", לנסות המון דברים בבת אחת אבל לא לתת לשום פתרון זמן אפקטיבי לעבוד. אם את חושבת שמקור הבעיה הוא רגשי- ואני מניחה שיש לך על מה להסתמך- תפנו לטיפול בכיוון הזה ותקציבו לו לפחות כמה חודשים. שנית- בית הספר. קודם כל, הם לא "מנסים להתיש אתכם": ילד שמפריע, מסכן את עצמו ומסכן אחרים, לא יכול להיות בביה"ס. נקודה. זו לא נקמנות או מלחמת התשה. שנית, "ההשעיות ממש לא עוזרות לקדם אותו לאף מקום"- ודאי שלא. השעיה היא לא עונש מקדם. מה הוא עושה כשהוא מושעה? קם מאוחר, רואה טלויזיה, משחק במחשב? או שאתם מעירים אותו בבוקר ונותנים לו מטלות לימודיות או חינוכיות? תבקשו מהמחנכת לתת לו משימות לימי השעיה, בצורה כזו זה לא יהיה "יום חופש". תצרו אצלו קשר בין ביה"ס והבית: כשאני מתנג רע בביה"ס, אני משלם על זה גם אחה"צ, וכמובן להיפך- אם היתה לי הצלחה קטנה בביה"ס, צ'יפרו אותי בבית. אני באופן אישי דוגלת בתכניות עיצוב התנהגות מדורגות ומותאמות לילד, ואפשר להכין תכנית כזו בבית אם המורה לא מיישמת אותה. אם לא תושעה במשך שלושה ימים, תקבל X. אם תישאר בכיתה בכל שיעור חשבון ולא תצא אפילו פעם אחת, תקבל Y... בנוגע לועדה הבין מקצועית- המנהלת צודקת, זו לא פגישה שקובעים בה גורלות. זו בסך הכל פגישה שבה דנים בילד שביה"ס מרגיש שאין לו כלים להתמודד איתו. נציגי העירייה וכו' שם כדי לתת פתרונות יצירתיים למצוקת ביה"ס. הגישה המאפיינת היא "איך יוצרים מצב שבו הילד מצליח לתפקד במסגרת שלנו". זו לא פגישת "בואו נעביר את הילד למסגרת אחרת". אם זה מאוד חשוב לך, את יכולה לכתוב מכתב ולבקש מהמנהלת להקריא אותו לפרטוקול הישיבה. בהצלחה

תראי,

הילד הוא שלך. זה שהמערכת קוראת לכם שוב ושוב לקחת אותו זה לא כדי להתיש או להעניש אתכם. גם למצא זמן להתקשר אליכם זה בלבול מח. תאמיני לי- הייתי שם. אם אתם זמינים ויכולים לבוא זה כרגע הדבר הטוב ביותר בשבילו. אם המורה מגיעה למצב שהיא קוראת לך, סימן שהוא מאד מפריע, כל הילדים נוכחים במצבו וזה לא לטובתו. גם המערכת כבולה הכוח אדם ובמבנה שלה ומתקשה לתת מענה לילדים שאינם "נורמטיבים". את כותבת שבבית הוא בסדר. נסי אולי למשך כמה ימים לבוא אתו לכתה ולשבת כצל לידו. תראה איך הוא מתמודד. אולי את, שמכירה אותו הכי טוב בעולם, תביני מה הבעיה. אגב, ממש קשה לקרא מה שכתבת. את לא משתמשת בסמני פיסוק.

me210

New member
תודה

אנחנו אכן זמינים כל הזמן ומגיעים לקחת אותו אם יש צורך. רוב הפעמים המורה לא מתמודדת עימו ומעבירה אותו לרדות המנהלת והיא יותר מסתדרת עימו אבל ישד לה עוד הרבה עבודה אז חפעמים אין ברירה והיא קוראת לנו להיגע בזמן האחרון כשיש תקרית הכי קטנה שכוללת אלימות כמו דחיפה או מכה הכי קטנה הם ישר קוראים לנו ואני מבינה שאין סבלנות לאלימות אבל גם אין מישהו מצידם שממש תומך בילד או מנסה לעזור מעבר

me210

New member
עוד משהו

אנחנו כבר ממש עומדים בפני דילמה אם לשלוח את הילד לבית הספר מחר עד שיהיה לזה פתרון כמו חונך שהם מנסים להשיג מהעיריה ויש להם פגישה בנושא בשבוע הבא זה ממש כבר מתוך יאוש כי ממילא קוראים לנו כנמעט כל יום לבית הספר ולא מנסים להתמודד עימו בכלל

פלגיה

New member
חונך יכול להיות רעיון מצוין

להשאיר אותו בבית? אתם יכולים? לא עובדים? יהיה לו מה לעשות בזמן הזה? הוא לא ישגע משיעמום? להישאר בבית יכול להיות רעיון מוצלח, ויכול להיות הרסני. זה מאוד תלוי בילד ובסיטואציה. אם הוא יישב כל היום ויראה טלויזיה אני לא רואה בזה הרבה ערך. מצד שני אולי זה מה שיגרום לבית הספר ללחוץ ולהשיג חונך.

למעלה