ועדה בביטוח לאומי בירושלים

ועדה בביטוח לאומי בירושלים

שלום, בני אובחן לאחרונה כאספרגר במכון להתפתחות הילד. יש לנו ועדה עוד שבוע וחצי. איך מסבירים לו? מבחינתינו ומבחינתו הוא ממש לא "ילד נכה" מישהו עבר לאחרונה ועדה בירושלים? למה לצפות?

עברנו ועדה לא מזמן בעפולה

עם בן 9 הסברנו לו שהמדינה יכולה להשתתף בעלות הטיפולים שלו ולצורך זה הולכים לועדה והסברנו לו מה יהיה בערך כולל שאולי ישאלו שאלות שייראו לו מעליבות או משונות בועדה נכנסת כמה דקות בלעדיו כדי לדבר גלוי ואח״כ הוא נכנס לבדיקה. אני מבינה שבנך צעיר יותר ולכן כדאי לבוא עם עוד מבוגר שיישב איתו בחוץ. כל העסק 10 דקות.

schlomitsmile

Member
מנהל
בן כמה הוא? האם הוא יודע על תוצאת האיבחון? אם כן, מה הוא יודע- איך הסברתם לו את העניין? וחוץ מזה
לפורום

חמש וחצי

ולא-לא הסברנו על תוצאות האבחון- רק שזה אבחון שיסביר לנו איך לעזור לו בדברים שקשים לו. לדעתי זה מספיק כרגע. אין בעיני בגיל זה משמעות ל"כותרת" של הקושי. בעיקר כשמאז האבחון נתקלתי במספר אנשי מקצוע כולל אחת שמכירה אותו מקודם שפתאום בגלל ה"כותרת" מייחסים לו את כל טווח הלקויות והקשיים שיש לילדי פידידי, ועוד חושבים שאנחנו בערך אמורים להתאבל עליו, והעניין הוא שהקשיים של הבן שלנו קלים, ואנחנו בהחלט חושבים ש"יכול לצאת ממנו משהו" ולא שהוא איזו תקווה שהתנפצה, בעיקר אם ניתן לו עזרה. ואם אנשי מקצוע חושבים ככה, אז מה עם אנשים פשוטים? אז לוחם בסיירת או איש מכירות הוא לא יהיה, אבל רואה חשבון או איש מחשבים אולי. מה גם שהמיומנויות החברתיות שלו לא כ"כ גרועות, הן לא משוייפות אבל בהחלט קיימות. אני לא מעוניינת שהוא יספר לכל העולם שיש לו אספרגר.

מה הוא מוכר?

איך בגיל כ"כ צעיר אפשר להיות איש מכירות? ואיך הוא בכלל?את חושבת שהוא יסתדר בחיים? כי לגבי שלי אני לא רואה סיבה שלא יסתדר, בעיקר אם נעזור לו. מבחינתי ומבחינת בעלי הילד נורמלי-עם קשיים שניתן להתגבר עליהם. רק חלק מהסביבה חושבת שהוא לא תקין (רוב הגננות, הפסיכולוגית שאבחנה).

inventor

New member
עשיתי לו חנות קטנה שנה שעברה כדי שירויח כסף ו

ומכר כדורים וטריקים בשפת הים (עכשיו הבת שלי נכנסה לעניין - 8) דבר שני הבעיה עם אספרגר לעיתים קרובות שהם מדברים הרבה ובהתלהבות על הנושא שמעניין אותם ולא להיפך (למרות שהכרתי גם כאלה ) אני חושבת שבני יצליח מאד הבן שלי עובד על עצמו ומצליח יפה בנך צעיר אספרגר זו אחלה של אבחנה יחסית יש הרבה שמקימים משפחות ומשתלטים על הקשיים שלהם לומדים להיות יותר מודעים לסביבתם ולחשוב יותר לפני שמדברים כמובן שאני מתייחסת למקרה הפרטי שלי

דדר43

New member
את לא צריכה לפחד מהמושג הזה

תסתכלי על הכוס המלאה הוא יקבל יותר שעות של מורים ,סייעת וכדומה אתם תקבלו יותר כסף אספרגר זה לא נכה מבחינתי ואני מדברת בתור מורה שיש לה בכיתה תלמידים שההורים לא מוכנים להודות שהילד זקוק מינימום לריטלין וזה פוגע רק בילד!!!!!!!!! דרך אגב אנחנו הגשנו מסמכים קיבלנו 100% לPDD NOS מבלי שהגענו בכלל לביטוח לאומי

דדר43

New member
איחרנו לוועדה והרופא קבע

אוטמטית 100% זמני הגשנו מלא מסמכים

dina199

New member
זמני עד מתי ?

וכנראה 'נפלתם' על רופא נחמד שהיה מוכן לוותר לכם על הועדה

dina199

New member
ז"א הוא עשה את ההליך הרגיל .

לדעתי זה מזל שהיתה לו גישה חיובית, כי מישהו פחות מתחשב היה עלול לבטל את הועדה בטענה ש'צריך לראות את הילד'.

למעלה