ועדה ארצית מפקחת.

yosigrapho

New member
ועדה ארצית מפקחת.

בתאריך 25.4.2012 פניתי אליכם קוראים יקרים, במיני-מאמר בנושא פסיכו-גרפולוגיה, בו הדגשתי בעיקר את הפגיעה המשמעותית בתחום הגרפולוגיה בעטייה של פעילות שרלטנית, בלתי מקצועית וחובבנית למדי, המוציאה שם רע לגרפולוגיה ולאלה העוסקים בה. גרפולוגים שעברו כברת דרך לא קצרה בלמידה וביישום (סטאז'), בעיקר במכוני לימוד השומרים על רף לימוד גבוה, כאלה שאינם מתפשרים ואינם יוצאים ידי חובתם בהכשרת תלמידיהם. בטוחני שיש כאלה רבים וטובים. לא אמנה מספרם או שמותיהם של המכונים, שמה אפגע חלילה במכון זה או אחר. שומה עלינו לשמור על רף גבוה בהכשרת תלמידים אלה. זאת נעשה אם נשכיל למנות ועדה ארצית מפקחת שתורכב מגרפולוגים מובילים בעלי שיעור קומה ומקצוענים. אלה יפקחו על מוסדות הלימוד להכשרת גרפולוגים ורק למכונים המעונינים בכך. מוסדות אלה שיעמדו בקריטריונים הדרושים יאושרו על ידי הועדה המפקחת כמוסדות הרשאים לעסוק בלימוד גרפולוגיה. תלמידים שלא יוכשרו על ידי מוסדות אלה, לא יהיו רשאים לעבור בחינות הסמכה מטעם שתי האגודות לגרפולוגיה. זאת ועוד, לימודי הגרפולוגיה כוללים היום בעיקר טיפולוגיות שונות בפסיכולוגיה וגרפולוגיה. אני מבקש להציע שעות לימוד נוספות מתחומי האנטומיה, הפיזיולוגיה והביומכניקה.תחומים משמעותיים העשויים להעשיר ולספק לתלמיד ידע בסיסי על מבנה הגוף, מערכת העצבים ההיקפית, מערכת השרירים, מבנה המיפרקים, העצמות על קבוצותיהן השונות וכמובן תחום הביומכניקה, המאפשר לתלמיד להבין משמעותה של התנועה ומערכת התמסורת המסועפת והמורכבת החל מהמוח דרך כל "התחנות" השונות ועד לפעולה עצמה. או אז, סבורני שלמידה זו תעניק ערך מוסף הן לתלמיד והן לתחום הגרפולוגיה. כאמור, נאה דורש נאה מקיים ! בימים אלה, פניתי למכון ווינגייט בבקשה, להפנות למכון "כישורים" מרצים מומחים לתחומים הנ"ל.

יוסי שתיהיה סגור על עצמך בוא נדבר.

מרוב שאתה מנסה להמציא את הגלגל ביצירת פסיכו-גרפולוג על אתה יורה לכל הכיוונים,עכשיו חוץ מידע פסיכולוגי אתה רוצה
גם ידע אנטומי.
ידע זה ברכה אבל היכן הגבול??? מדוע שגרפולוג לא יהיה רופא פסיכיאטר בהכשרתו ונסגור ענין.
המצחיק בכל הסיפור הנ"ל שאותו מכון המתיימר להיות אות ומופת לפעילות גרפולוגית מקצועית מעביר הרצאות בנושא שפת גוף
מעביר הרצאות בנושא גרפולוגיה ואסטרולוגיה ,ולסיכום מאמרים בנושא ציורי ילדים שהעלתם לאחרונה שאפילו אני לא יודע איך לכנותם.
כל ההתנהלות שלכם לאחרונה מעלה תמיהות ושאלות,מצד אחד הקמתם אגודה נוספת להתבדלות מהקיימת מאידך אתם רוצים ליישר
קו עם האגודה השניה,לא רוצים להיות קשורים במיסטיקה ונותנים הרצאות במיסטיקה,ועכשיו הקוריוז החדש לימודי רפואה.
בהצלחההההההה בהמשך הדרך.

מה לגבי לימודי בוטניק-גרפולוגיה???

לימודי בוטניק-גרפולוגיה, לימודים מעמיקים בבוטניקה וגרפולוגיה שיהפכו את הגרפולוג למומחה בפענוח ציורי עץ.

yesalus

New member
לגרפולוג הבית שלום

לולא היית נוכח בהרצאה בנושא שפת הגוף יכולת להבין שיש סימנים דומים בחלוקת הפנים לחלוקת הכתב. דווקא היה מאוד מעניין ומעשיר, לא זכור לי ששפת הגוף והפנים קשורה לאסטרולוגיה ו/או מיסטיקה.
כידוע בפיענוח ציורי ילדים יש קשר הדוק לגרפולוגיה ורוב המכונים המכשירים גרפולוגים נותנים גם הרצאות וקורסים בפענוח ציורי ילדים כך שאני לא רואה את ההתקפה במקומה.
המאמר בציורי ילדים שהועלה לעלון הנו של מיכל וימר הגרפולוגית.
לא זכור לי הרצאות באסטרולוגיה שהועברה ע"י המכון ו/או האגודה.
אם היית קורא את דבריו של יוסי מבלי לחשוב בדרך איך רק להתקיף אזי היית מבין שלא מדובר בלימודי רפואה אלא לימודי העשרה והבנה כיצד פועלים שרירים כאלה ואחרים בגוף המשפיעים על כתב היד, שדבר זה גם לומדים בשיעור אחד מלימודי הגרפולוגיה.
ההתקפה מיותרת, ואפשר להגיב לדברים המועלים בפורום ולא תמיד להתקיף ולשלול דעות הנוגדות לשלך.

שיהיה לכולנו יום נפלא

צודקת אבל עדין אין שום קשר לגרפולוגיה.

דמיון ניתן למצוא בהרבה תחומים נוספים אבל אין זה אומר שזה " גרפולוגיה" אני יותר מבטוח שההרצאה בנושא שפת גוף היתה מעשירה
אבל אין בינה לבין גרפולוגיה מאומה.
יתכן שנכחת בהרצאה בשפת הגוף שנערכה,אולם בהרצאה הקודמת על גרפולוגיה ואסטרולוגיה נעדרת,בקשי מיוסי דמתי או רונית גיטלמן
את החומר הם ישמחו להעביר לך.
לא יודע למי זה ידוע שציורי ילדים הם חלק מגרפולוגיה,לולא היית קוראת את המאמר של מיכל עד סופו היית מבינה על מה ההתקפה
זיהוי יכולת אתלטית!!! זיהוי יכולת מתמטית!!! זיהוי צורת דיבור בקול עדין וחלש!!!!
שימוש באיבחון בצבעים בשרות הגרפולוגיה,ממתי איבחון בצבעים קשור לגרפולוגיה.

ההתקפה כלל לא מיותרת היות ואותו אחד שמנסה כביכול להציל את הגרפולוגיה כורה את קברה.

למעלה