וסת ניטרוקס ואויר

yossin

New member
וסת ניטרוקס ואויר

שלום אמר לי אדם שאני מעריך כי מרגע שהשתמשתי בוסת שלי עם אויר אסור לי להשתמש בו יותר עם נייטרוקס (למרות שהוא מותאם ניטרוקס) כי יש שמן באויר שהפך את הוסת מסוכן לשימוש נייטרוקס. האם נכון ? האם מדוייק ? תודה

גור צור

New member
ערב טוב קרפיון

מה שמעניין אותי זה האם ניתקלת במחקר רציני ולא של אחת מן התאחדויות שמאמינות בחוק ה 40 - אשר מתיר שימוש בתערבות עשירות בחמצן ללא כל הבחנה בין חמצן לאוויר ערב טוב, גור , קבוצת ריף צלילה

הקרפיון

New member
ערב אור

לי אישית לא יצא לקרוא דוחות כאילו. קראתי את הדוח של NASA מ1997 שבוא לא מצאו כל סימן להצתה, גם עם וסטים לא מוסבים, ב50%. אבל הדוח הזה מכיל סעיף קסט"ח של "זה נכון שלא היו כל עדויות לבעיה, אבל זה לא אומר שלא צריך להסב". מאוד משונה, אני חייב להגיד. לא ברור למה עשו את הניסוי מלחתחילה. באתר של Eilat Divers Supplay מוזכרים מחקרים של NASA ושל NOAA שאומרים בדיוק את זה (40% וכ"ה), אבל את הדוחות המקורים לא קראתי. (דש לאור, דרך אגב)

המאמר עליו מספר הקרפיון נמצא

באתר של Undersea Breathing Systems כנס לדף הראשי ומשם תיכנס ל http://www.dnax.com/research.html בדף שיפתח לך ישר ל NASA STUDY מאמר מעניין . דרך אגב , קראתי פעם באתר הרישמי של ANDI שישנו איזשהו קובץ שניקרא הספר האדום בו מאוגדים כל המחקרים וההוכחות בנושא , יכול להיות שלניר אבני יש העתק ? הבנתי דרך האתר של ANDI שניתן לירכוש אותו בעלות צילום הקובץ , האם זה אפשרי גם כאן בארץ ? . (ANDI has available a comprehensive assembly of current manufacturer and international guidelines. This report, referred to as The Red Book, was compiled by Charlie Johnson, ANDI Training Director. It shows the actual documents that the manufacturers cite as their policy and includes policy statements from The CGA, ANSI, ASTM, NFPA, NASA, USA Federal mil-std´s., Various country standards/laws, and much more ) שלומי

siliconarts

New member
תלוי במילוי....

שלום, רק רציתי לומר, כי ישנם כמה וכמה מועדונים בארץ (כגון קורל סי דייברס) שלמרות שממלאים רק אוויר (תערובת 21%), הם כפופים ומותאמים לתקן ANDI SafeAir. כלומר, בעצם הם ממלאים שם SafeAir(R)21, לכן לא תמצא שם אדי שמן.

למעלה