וסת ללא ביוץ

אנונה11

New member
וסת ללא ביוץ

הייתי השבוע אצל הרופא שלי אחרי שישה חודשים של נסיונות כושלים. ב US הוא ראה שאין ביצית בשחלה (ביום ה- 16 למחזור) והוא אמר שזה לא תקין והחודש לא יהיה ביוץ וצריך רק לחכות לוסת שיכול להגיע גם בלי ביוץ ושאם אני לא אקבל וסת בתוך שבועיים שאבוא ואז אקבל כדורים לזירוז הוסת ואצטרך לעשות בדיקות דם לבדיקת פוריות. שאלותי: באיזה יום של המחזור צריכים לראות כבר את הביצית או את הזקיקים?אולי יש סיכוי שהיא עוד תגיע? (המחזור שלי נע בין 31-38 יום) איזה כדורים אני אמורה לקבל? האם יש להן תופעות לואי ברורות? וכמה זמן מרגע שלוקחים כדורים מקבלים וסת? הרבה שאלות לפעם אחת, ותודה מראש על כל תשובה.

פּוֹנְג

New member
זקיק בשחלה רואים אצל כל אחת

בתאריך אחר, כי לכל אחת יש מחזור באורך אחר. בעיקרון הזקיקים גדלים עד ליום הביוץ ואז משתחררים (ואז כבר לא יראו אותם בשחלה, או בכלל) הביוץ כאמור מגיע אצל כל אחת בתאריך אחר אבל בעיקרון בחצי הראשון של המחזור אם רואים זקיקים - אז יראו אותם. עכשיו אם עשית US ביום ה 16 שזה לפני החצי במחזור הכי ארוך שלך (38) כבר סביר שהיו רואים זקיקים אם היו. אבל אם במקרה היום ה 16 היה בחודש בו המחזור קצר - אז אולי כבר היה הביוץ...? האם הרופא נתן לך גם לעשות בדיקות דם? על מנת לדעת אם היה ביוץ או לא? כדורים להשרית ביוץ הם בדרך כלל כדורי איקקלומין. בהצלחה.

m i c h a l y

New member
אנונה, ברוכה המצטרפת!

תראי, ייתכן מצב בו יש וסת ללא ביוץ אך בעקבות מעקב אחד מאוד קשה ואפילו בלתי אפשרי לקבוע זאת... בעקרון, במחזור ארוך או מחזור שאינו סדיר אי אפשר לדעת בצורה נקודתית מתי צריך להיות ביוץ כך שאם אין סימנים אז הוא כבר לא יקרה. בהנחה שהמחזור שלך 35 יום (למשל) אז הביוץ יקרה רק ביום ה20 או 21, ולכן צריך להמשיך ולעקוב כמה פעמים! אני לא רוצה ממש לסתור את דברי הרופאה, כי יכול להיות שהעין של הרופאה מנוסה מספיק כדי לקבוע שמה שהיא רואה לא מעיד על ביוץ. בכל אופן אני עדיין חושבת שצריך לעשות עוד כמה מעקבים החודש (גם אולטרסאונד וגם בדיקות דם) ורק אז להגיע למסקנות. מאחלת הריון מהיר ובריא, מיכל.

אנונה11

New member
אם הבנתי מכן נכון אז

יכול להיות שכבר היה ביוץ (בהנחה שהמחזור הפעם קצר) והרופא לא ראה ב- US או שאי אפשר לראות אם אני אחרי הביוץ? ויש עוד סיכוי כי אנחנו עשינו "שעורי בית" לפני שהגענו אליו? הרופא בעצם לא דיבר על זקיקים הוא דיבר על ביצית בשחלה? השאלה האם הוא התכוון למה שמכונה אצלנו מצב של זקיקים או שיש שלב מוקדם מזקיקים שבו רואים כבר את הביצית בשחלה לפני היווצרות הזקיק? ואיקקומל נותנים רק להורדת הרירית או גם גורם להיווצרות ביצית וזקיקים? ואז אפשר לחזור לעשות "שעורי בית"? אני חושבת שאני מתחילה להתבלבל!

פּוֹנְג

New member
אחרי הביוץ אמורים לראות נוזל בדוגלס

האם הוא ציין את זה? אני לא יודעת למה הוא אמר ביצית, כאשר למעשה הביציות נוצרות בזקיק. בפעם הבאה תשאלי אותו מה הוא מתכוון.

כדורים להבאת הווסת

נקראים ארגסט. אם אני זוכרת נכון, לוקחים כדור במשך 5 ימים, ואז 5 ימים לאחר לקיחת הכדור האחרון צריכה להגיע הווסת. לא זכורות לי תופעות לוואי

m i c h a l y

New member
נכון.

לקחתי ארגסט משך חמישה ימים. ארבעה ימים אחר כך הופיע הוסת, בלי תופעות לוואי.

נשואה 3 3

New member
היי אנונה

בקשר לכדורים לזרוז הריון עד כמה שאני יודעת כשאני לקחתי לא היו שום תופעות לוואי , נידמה לי שאת לוקחת אותם במשך 4 ימים ותוך כדי מקבלת מחזור , לא נראה לי שיש מקום לדאגה.

למעלה