וסתם שאלה

וסתם שאלה

איזה כלי יותר מדבר אליכם וגורם לכם להנות ממוזיקת הכליזמר,כינור או קלרינט? או שמא כלי אחר כמו מפוחית אקורדאון וכן הלאה,השאלה שלי היא בתחום הספציפי של מוסיקת הכליזמר

נ.תהילה

New member
לי, נראה לי, שקלרינט.

אין כמו הכלי הזה לפי דעתי, בכלל וספציפית במוזיקת הכליזמרים. ערב-לילה טוב לכולם תהילה

אני משוחד:)))

בגלל שאני מנגן בקלרינט לכן אני נמנע מלהביע דעה:)))) לא שכחתי תהילה את הנגון "אכן אתה א-ל מסתתר" ניסיתי למצוא אותו בנתיים ללא הצלחה אני אקליט אותו בmidi ואשלח לך. לילה טוב

עצבות אינה הכל

לדעתי קלרינט-כינור הם מעולים אבל למוסיקה עצובה. גם ניגון כלייזמרי שמח נשמע בכייני משהו בגלל הכלים האלו, ובכך מפספסים משהו בעיני, כי הפן העצוב הוא רק פן אחד בנשמה. לי למשל מוסיקת כלייזמרים תמיד מתקשרת לקדרות מזרח אירופאית, גם אם זה ניגון שמח.

לדעתי נפש

יש משהו בדבריך אני בעבודה שלי משתדל שהניגונים השמחים ישמעו באמת שמחים ללא עצבות,העצבות בכליזמר לפי דעתי נובעת מהצרות שעם ישראל עבר בכל השנים,כל שמחה אצלינו מהולה גם בעצב
בכליזמר המזרח ארופאי זה יותר בולט. בכליזמר הארציישראלי בולטת ושוב לדעתי התקווה לעתיד אחר אבל גם שם מרגישים משהו מהעצבות

lital_helmer

New member
הכלי הנפלא ביותר!!!

אכן אין כמו הקלרינט....כאחת שניגנה כ10 שנים ומקווה לחזור לנגן ברגע שיתאפשר. ליטל

ulul

New member
כינור

מדוע?? כי הוא נשמע יותר יהודי ועם יותר רגש בלי לפגום חס וחלילה ביחודיותו של הקלרינט מפוחית גם אוהב אך מה הקשר לכליזמר?.?

מפוחית

מישהו שאל פה אם יש קבצים של ניגוני כליזמר במפוחית,שמעתי בזמנו גם מישהו שניגן כליזמר במפוחית:) אינני זוכר מיהו. מעניין האם עוד מישהו מהחברים חושב שכינור יש בו יותר רגש אני חושב שאנחנו צריכים להגדיר גם מהו רגש אני מאוד אוהב כינור אבל קלרינט עוד יותר:)))

jack0

New member
לטעמי האישי כינור

יש לי איזו "יראת כבוד" לכינור אולי משום המיומנות הרבה והתירגול רב השנים שנדרש להגיע לרמה של כנר מעולה, אך בעצם כינור וקלרינט שניהם טובים ומשלימים אחד את השני. אני זוכר בילדותי לפני שכלי הנגינה האלקטרוניים היו נפוצים, שתזמורת חתונה בדרך כלל היתה מורכבת מצוות של מתופף, קלרינט, כינור ואקורדיון, הקלרינט והכינור התחלפו בתפקיד הסולן, והשלימו אחד את רעהו. זה נכון שבנגינת כלייזמר שזורה איזו נימה של עצבות, אפילו בניגונים שמחים, אין תופעה של שמחה שלוחת רסן כמו בניגונים גויים מאותו הסוג. זה כנראה נובע מהאופי היהודי שלעולם לא השלים עם הגלות, כמאמר חז"ל על הפסוק "אז ימלא שחוק פינו" שאין ראוי ליהודי למלא פיו שחוק (כלומר צחוק מלא פרוע ללא רסן) בזמן הזה שנאמר "אז ימלא שחוק פינו" כלומר אז בשוב ה´ את שיבת ציון בזמן הגאולה השלמה רק אז נוכל לשחוק שחוק מלא כי שמחתנו תהיה אז מושלמת.

מבחינת הקושי

כינור הוא אכן קשה לנגינה ולביצוע עשרת מונים מקלרינט,חוץ מזה אני מסכים לכל מילה שכתבת

אופי נגני הכליזמר היה מיוחד במינו

אני לא מקבל במהירות כל כך את הקביעה שלך ש"אין תופעה של שמחה שלוחת רסן כמו בניגונים גויים מאותו הסוג". נגני הכליזמר לא היו צדיקים גמורים מכל הבחינות, אני מצךף את העבודה שפירסמתי לפני כמה זמן בפורום, שם תוכל למצוא פרטים נוספים.

אין כמו הקלרינט + אקורדיון

הקלרינט הינו כלי שנכנס למוסיקת הכליזמר בשלב מאוחר יותר, רק בסוף המאה ה-19 ואילו הכינור שלט ברמה מאה שנים קודם לכן. למרות זאת, אני ממש לא אוהב את הצווחנות של הכינור, ואוהב מאוד את הקול המלטף והחם שיוצא מהקלרינט. האקורדיון שמלווה את הקלרינט הופך את המוסיקה למשהו עילאי ומרומם.

בעיני

השילוב של קלרינט ואקורדאון הוא שילוב מנצח:) ברשימת הכתובות המתחלפות דרך אגב ניתן למצוא את ההודעה היפה ששלח בזמנו היידישיסט שלנו:)))

אולית

New member
ברור שקלרינט! ../images/Emo6.gif

למרות שגם אני משוחדת, כי אני בנגנת בקלרינט שש שנים. אבל בכל זאת כינור תמיד עושה לי באוזן מן רעש צורמני. קלרינט זה כלי מדהים. הכי יפה!. יום טוב, אורית.

leahle

New member
ח ח ח ח

טוב לגלות שאני לא המשוחדת היחידה לקלרינט:)))

leahle

New member
קלרינט!!

לדעתי זה הכלי של הכליזמר! חוצמזה שאני משוחדת כנראה, כי זה הכלי שסבא שלי היה מנגן עליו

נו לאה´לה:))))

בנתיים הקלרינט "מנצח" בתחרות, בהמשך נפתח עץ חדש ונשאל על איזה דגם וחברה של הקלרינט אוהבים הקלרניטנים לנגן,ישנם בקלרינט הסטנדרטי גם שני סוגים, הרגיל מנגן בסולם סי במול,והשני הוא יותר קצר והוא מנגן בסולם דו.

למעלה