וסתם ככה.

that girl

New member
וסתם ככה.

(לרגע של זעזוע) לי

hushhash

New member
לא כל פנייה לרגש היא דמגוגיה...

מותר לפעמים להעביר מסר גם באמצעים שהם לא שכלתניים ולוגיים נטו.

Fleddermaus

New member
מותר, לאהבלים מוחלטים

לאנשים חושבים אפשר להתייחס אחרת, בעיקר כשאפשר. יש כל כך הרבה טיעונים הגיוניים נגד קפיטליזם, אין צורך בזעזוע רגשי, שהוא, במקרה הזה, דמגוגי ביותר. במידה ואין דרך הגיונית לטעון משהו, מדובר במשהו בלתי הגיוני, וזה לא המקרה.

hushhash

New member
נוסטלגיה ../images/Emo4.gif

כשאמנות נוגעת בפוליטיקה, האם אתה מחשיב זאת דמגוגיה? זאת צורת ביטוי שפונה אל החושים הבסיסיים ולא להגיון. אני מסכימה שלדיון וניתוח לוגי יש מקום חשוב בקביעת עמדות, אבל יש מקום לפשטות גם בסבך של טיעונים רציונליים. לא צריך לאבד את המורכבות ואת ההגיון שמאחורי ההתנגדות לקפיטליזם, למשל, אבל אין פסול גם בלהציג את ההתנגדות הזו בצורה הפשוטה ביותר. יש אנשים שסובלים מהקיום של התופעה הזו. אתה מוזמן להגיב לי אבל תסלח לי אם לא אמשיך איתך את הדיון הזה. מנסיון, זה לא יכול להגמר טוב.

Islington

New member
בהחלט נוסטלגיה ../images/Emo13.gif

כמו תמיד, זה תלוי מה את מנסה להשיג בדיון. אם הדיון מטרתו לשכנע - אז תמונות ופנייה לרגש הן לא לגטימיות (אם כי יעילות) ונחשבות דמגוגיה זולה. אם מטרת הדיון היא לעבד נושא מסויים, לאתגר את המחשבה ולעלות שאלות (כך אני רואה דיון) אז טיעונים רגשיים גם לא תקפים, כי אין בהם אלא נסיון ליצור הרגשה מסויימת. תמונות מסוג זה אין בהם אלא דרך טובה, אם כי זולה במקצת, לעורר דיון.

אני שונא ניגונים זולים על הרגש

שנאתי אותם לא פחות כאשר הם יצאו מפיהם של מתנחלי גוש קטיף בזמנו לפני ההתנתקות.

Fleddermaus

New member
../images/Emo45.gif

ברגע שמאבק מתייחס אל קהל היעד שלו כאל מטומטם גמור שלא מסוגל לקלוט טיעונים לוגיים, הוא מאבד הרבה ערך בעיניי.

orvegan

New member
תמונה טובה!

כן מה לעשות אנשים לפעמים צריכים להזדעזע בשביל להבין למה הם גורמים

Fleddermaus

New member
נמאס לי מזה לגמרי

לא כל מי שקונה במקדונלד'ס הוא רוצח ילדים אפריקאים. הילד השמן שבתמונה הוא לא רוצח, זה "קצת" יותר מורכב מזה. אף אחד לא מבין כלום מהתמונה הזאת, רק ניסיון לפנות לרגש במקום לשכל, דבר לא הגיוני בעליל.

orvegan

New member
אמממ הוא כן תורם לרצח שלהם

ברור 4שזה4 יותר מורכב מזה אבל כן הילד בתמונה עוזר לכך ותורם את חלקו ברמח הילד האפריקאי ומה לא הגיוני כי רגש זה דבר שצריך להתרחק ולא לשים עליו?! רגש זה דבר שיש בכל בן אדם ואדם פועל לפי הרגשות שלו הרבה פעמים אז זה לא כזה נורא עם אתה פונה לרגש שלו וגם אתה בעצמך מתוק לא פונה להכול בקרות בלי רגש כי מה לעשות אתה לא רובוט וגם את תתכחש לזה הרבה מהדברים שאתה עושה הם לפי הרגש. אז עם מדברים לפעמים למקום הזה מה רע בזה? כי יותר קל לשכנע אותך ככה? סבבה כי רגש יכול בסופו של דבר להתפתך למקום הגיוני רציונאלי כביכול.

שוב פעם ישר ל"רצח"?

לרגש יש את המקום שלו והוא חשוב מאד, לעומת זאת הוא לא מחליף ולעולם לא יחליף את ההגיון, את הCOMMON SENSE, כאן אין רגש, יש מניפוציה רגשית, מי שעושה בהן את השימוש הרב ביותר הם הקיצוניים, שמאל קיצוני וימין קיצוני, אצלם האידיאולוגיה היא בוואקום, מנותקת כליל מהמציאות ולא משנה איזו מציאות.

ערב רב

New member
זה לא מסובך, יש כמות של אוכל בעולם

השמן מקבל יותר ממה שהוא צריך בשביל לשרוד והרזה לא. ההורים של הילד הזה יכולים בקלות במקום לקנות לו 2 המבורגרים לקנות לו 1 ואת השני לשלוח בדואר לנמיביה לאיזה ילד רעב, הם יכולים לעשות את זה בקלות רבה, אבל הם מעדיפים את סיפוק ילדם על פני חיי הילד הזר. די בסיסי, הייתי אומר.

Islington

New member
הבעייתיות בפנייה לרגש היא שהרגש

מבוסס על חינוך והחיברות נטו. לאדם אין שליטה על הרגשתו והמוסר שלנו לא אחיד. לכן להציג תמונות זוועה הן *נסיון* לפנות לרגש ואת תשכנעי רק משוכנע. או אדם שמונע אך ורק על ידי הרגשות שלו, דבר שאני מחשיב כלא בוגר.

orvegan

New member
לא בוגר?!

כי מבוגרים הם מכונות שפועלות רק לפי "ההיגיון"?! כי פשוט חינכו אותם לעצום עניים בפני דברים שלא עוזרים או מזיקים כלכלית ופונים לרגש ואנושיות אז באמת בואו נעצום עניים בואו נפנה רק ל"הגיון" בואו כולנו נהיה מכונות (או בוגרים?!)

למעלה