וסטיבוליטיס

דינה1998

New member
וסטיבוליטיס

אובחנתי לפני כשבוע מוסטיבוליטיס, הייתי מעונינת פרטים מניסיונכם על דרכי טיפול קימים קודם לפניתי לטיפול מסודר. תודה דינה

meme1975

New member
לדינה 1998 ../images/Emo39.gif

קודם כל, דינה, אין ממה להיבהל...וסטיבוליטיס קיים אצל הרבה נשים גם אם לא כולן מדברות על זה. מתוך ניסיון אישי אני יכולה לומר כי בין מגוון דרכי הטיפול לבעיה קיימים: # טיפול רפואי - שימוש במשחות שונות (תלוי בחומרת המצב, ניתן בדר"כ ע"י רופאי נשים לאחר אבחון מעמיק), # טיפול סקסולוגי-התנהגותי, # ביופידבק לחיזוק שרירי הנרתיק (ע"י פיזיותרפיסטיות מומחיות), # ניתוח (שכפי שהבנתי הינו כאפשרות האחרונה), # הבנתי שיש גם אפשרויות של דיקור סיני, עיסוי לנרתיק וכד', אך פחות מתמצאת בזה, # יש גם אפשרות של שימוש בחומר מאלחש בזמן קיום יחסי מין (עזרקאין), אך זה לא פותר את הבעיה לתמיד אלא רק מקומית, # טיפול קבוצתי (שכאמור קיים ב"איכילוב"). זהו לדעתי, עידן, צדקתי? פספסתי משהו? כפי שאת יכולה לקרוא כאן בפורום, אני אישית ממליצה על הטיפול הקב' (ראי את כל השרשור בעמוד זה), אם כי לכל אחת זה יכול להיות שונה ויש כאלה שזה לא יתאים להן. כדי להגיע לקב' צריך לעבור אבחון ובדיקות וכו'. בכל אופן כדאי לגשת לרופא נשים (שמבין בבעיה, כי לא כולם מבינים) ולקבל ייעוץ והכוונה. שיהיה בהצלחה ושיחלפו לאלתר הכאבים!!!!!!!!!!!!!!!

meme1975

New member
עדיטלי, מה???????../images/Emo12.gif

למה התכוונת בשאלה מה זה????????? מה זה מה??????????????

דינה1998

New member
זריקות מקומיות

שמעתי על טיפול בזריקות מקומיות של סטרואידים וחומרים מאלחשים, מבקשת פרטים ם על זה, האם יודעים משהו

meme1975

New member
ממש לא מוכר../images/Emo5.gif לי אישית

אולי יש רופאים שמכירים את זה - אני כן יודעת על ג'ל מאלחש שמורחים באיזור, כמו שכתבתי - "עזרקאין"..... אולי אחרים יידעו על עניין הזריקות.

גם עזרקאין...

יעיל במידה מסויימת.....ולא פותר תאכלס ת'בעיה. עידן נ.ב. עזרקאין (לאלו מבניכן שכן משתמשות בא בשני ריכוזים: 2% ו5% חזק יותר

זריקות לוסטיבוליטיס../images/Emo70.gif

הזריקות שמזריקים הם של אינטרפרון ולידוקאין (חומר מאלחש כאבים). בעבר עשו זאת בבילינסון ואולי בעוד מרפאות שאינני יודע (ויסלחו לי על זה). כיום כמעט ולא משתמשים בגישה טיפולית זו. שלכן ובשבילכן עידן מיליצ'ר

זריקות

שלום שמי עמית סטודנטית לרפואה בי"ם. רציתי לעדכן את ד'ר עידן מיליצר והבנות בפורום המכובד כאן על שימוש בזריקות שאינם אינטרפרון בטיפול בוסטיבוליטיס. במסגרת עבודה שערכתי בנושא ניתקלתי במס' מאמרים חדשים שמתארים טיפול בזריקות המשלבות סטרואידים שונים ולידוקאין בהזרקה מקומית לאיזור הכואב עם תוצאות טובות. צרפתי תקציר .J Reprod Med 2001 Aug;46(8):713-6 Treatment of vulvar vestibulitis with submucous infiltrations of methylprednisolone and lidocaine. An alternative approach. Murina F, Tassan P, Roberti P, Bianco V. Outpatient Department of Vulvar Disease, Center for the Early Diagnosis of Female Genital Cancer, Via Faravelli n. 31, Milan, Italy. [email protected] OBJECTIVE: To assess the efficacy of submucous infiltrations of methylprednisolone and lidocaine into the vulvar vestibule for the treatment of vulvar vestibulitis. STUDY DESIGN: Twenty-two patients were referred for vulvar vestibulitis. Methylprednisolone and lidocaine were injected into the vulvar vestibule once a week for three weeks at decreasing doses (1, 0.5, 0.3 mL). Follow-up was performed monthly for three months, then at six and nine months. Fourteen women have had 12 months and 5 women, 24 months of follow-up. RESULTS: Fifteen women (68%) responded favorably to the treatment, seven (32%) with absence of symptoms and eight (36%) with a marked improvement. Seven patients (32%) failed to respond in spite of a fourth dose (0.3 mL) given after 30 days. No relapse was observed at nine months' follow-up, while a further 0.5 mL infiltration followed by quick remission of symptoms was needed after one year in five patients. Five patients completed the 24 months' follow-up, with no need for further treatment. CONCLUSION: Submucous infiltration allows methylprednisolone to be deposited in the submucosa, the site of the inflammatory reaction, while the depot formulation allows gradual and prolonged release of the drug. Seven patients (32%) failed to respond, suggesting either that they had a kind of vulvar vestibulitis syndrome where inflammation is less remarkable or failure of the infiltrated drug to become adequately diffused.

נכון עמית צודקת!!

ותודה על התיקון. אני מודע למה שכתבת . לא העלתי את זה על הכתב כי כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, מאז שטיפלו בוסטיבוליטיס בזריקות אינטרפרון בבילינסון, לא נהוג בארץ (עד כמה שידוע לי ואשמח שיתקנו אותי) להשתמש בגישה זו לטיפול בוסטיבוליטיס. בכל מיקרה תודה !! חג-שמח שלך ובשבילך עידן מיליצ'ר

מאנש

New member
זריקות לוסטיבוליטיס (ווגיניסמוס)../images/Emo2.gif

לדינה, לצערי, איני זוכרת כיצד החומר נקרא, כך שאולי כבר רשמו לך עליו, אבל אני ארשום לך את מה שלי ידוע: לפני מספר חודשים התפרסמה ב"זמנים מודרנים" של ידיעות אחרונות כתבה אודות חומר שניתן להזריק במצח, מסביב לעיניים בצוואר וכו', במקום לבצע מתיחת פנים. החומר יעיל ואפקטיבי למספר חודשים ודואג שהעור יהיה מתוח וגמיש. בכתבה נאמר כי ניתן להזריק את החומר גם לנרתיק, במקרים של וסטיבוליטיס ווגיניסמוס
(על הזריקות במקום מתיחת פנים היתה גם כתבה בגיא פינס, כך שבמידה והנושא אכן מעניין אותך, אולי קוסמטיקאית תוכל לעזור לך) בזמנו לא התעמקתי בזה, ולכן אני גם לא זוכרת, כיוון ש: א. נורא הזדעזעתי מהמחשבה, ב. העדפתי להאמין שיש טיפולים אחרים שאולי יעזרו לי (כמו הקבוצה למשל, שעוזרת מאוד)

מאנש

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifבוטוקס

למרות שלא מצאתי את הכתבה, או איזכור אחר, אני בטוחה שמדובר בבוטוקס.

נכון מדובר בבוטוקס ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

יחד עם זאת , עד כמה שידוע לי, נעשה מחקר אחד בתחום שכמובן מדווח על אחלה הצלחות....לא שאני נגד , אבל לא הייתי ממהר!! שלכם עידן

למעלה