וסטיבוליטיס.

וסטיבוליטיס.

שלום! אני בת 19 ומזה מספר שנים לסירוגין מופיעה לי מעין תחושה של דקירות באיזור פתח הנרתיק בזמן הליכה. אם אני מתקלחת התחושה עוברת. הלכתי כבר למספר רופאים שלעיתים טענו שאינם רואים דבר ו3 פעמים אבחנו פטריה (הם אמרו שלא רואים אותה כי כנראה היא פנימית), למרות שלא היו לי הפרשות. בזמן שקיבלתי וסת באופן סדיר יחסית זה פחות או יותר הסתדר, אבל מזה מספר חודשים לא קיבלתי ולפני חודשיים שבו הדקירות הנ"ל ביתר שאת ממש בפתח הנרתיק. כעת אני ממש מוגבלת מפחד שיתפסו אותי הדקירות הנ"ל ולכן אני משתדלת להיות בקרבת הבית והמקלחת והעניין מטריד וכואב מאוד. הרופא האחרון שהלכתי אליו אמר שהאיזור נראה מעט מודלק והביא לי משחה בשם 'קומאגיס', שלא עזרה. השאלה שלי היא - קראתי על מחלה הנקראת וסטיבוליטיס, אך הבנתי שמדובר בכאבים בפתח הנרתיק בזמן חדירה. הייתכן שמישהי תסבול מוסיטבוליטיס גם כאשר היא איננה מקיימת יחסים? ואם כן, האם יש איזשהו אופן לטפל בכך?

וסטיבוליטיס.

וסטיבוליטיס ( או בשמה היותר נכון ומקובל היום - וולבודיניה) היא תופעה של כאבים במבוא הנרתיק שלא קשורים בהכרח לחדירה . יש בנות שסובלות מהכאבים כל הזמן , בעיקר בזמן הליכה כאשר יש שפשוף עם התחתונים או המכנסיים וגם ללא . במקרה שלך לא נראה לי שזה מה שזה מכיוון שיש קשר בין התופעות לבין האי סדירות במחזור , מה שלא מוכר בוולבודיניה. בכל אופן , כדיא שליכניס לפורום של הסקסולוגים שלנו ב"ליס" ( גם בתפוז) ותקבלי תשובות יותר מקיפות.

למעלה