וסטיבוליטוס

פריגידר

New member
וסטיבוליטוס

שלום לכולם.. לפני כ 3 שנים הגעתי לגיניקולוגית בשל כאבי בעת מגע מיני. הרופאה איבחנה אותי כחולת וסטיבוליטיס. לאחר כשלושה חודשים של טיפול (משחות שונות, דיאטה, שטיפות וכו..) התופעות נעלמו כלא היו. לפני כשבועיים עקב גרד וכאבים הגעתי שוב לגיניקולוג והפעם עם פיטירייה. הרופא נתן לי טיפול (משחה+נרות) הגרד עבר אך הכאבים והצריבה נשארו. חזרתי אליו ומתברר שנשארו שרידים של פיטרייה (לדברי הרופא ממש מעט) ולכן הוא נתן לי טיפול יותר חזק (שני כדורים ומשחה שונה).ולשאלותיי: 1. האם וסטיבוליטיס הינה מחלה ש"סוחבים" כל החיים והיא מתעוררת במצבים שונים? 2. מה הקשר בין הפטרייה לוסטיבוליטיס? 3. קראתי איזה מאמר שבו נאמר כי הטיפול נגד הפיטרייה מזיק לוסטיבוליטיס - האמנם? תודה דנה

blue4u2

New member
פריגידר היקרה ../images/Emo39.gif..שם חביב.......

אוכל לענות לך מניסיוני האישי בתחום.... וסטיבוליטיס לא חייב ללוותך כל השנים,אבל כן יש לבעיה נטייה להתפרץ במצבים שונים ובתקופות שונות של החיים - בימים לחוצים רגשית/נפשית/פיזית, בשל חוסר חשק, משחק מקדים קצר, קשיים בתקשורת עם בן הזוג, בעיות בריאות וכיו"ב....... ממה שהבנתי - הסיבות לוסטיבוליטיס הן נפשיות ו/או פיזיולוגיות. ו...כן.....טוענים כי לדלקות ופטריות יש השפעה על התפרצות וסטיבוליטיס לצערינו.....דלקת מבוא העריה חריפה עלולה להגרם ע"י זיהומים הנגרמים ע"י פטרית השמרים (קנדידה) אבל לא אצל כל הנשים זה כך, יש כאלה שאחרי טיפול טוב מצליחות "להיפתר" לגמרי מהפטריה או הגרד ומייד גם הכאבים חולפים. אישית הייתי ממליצה לך בחום לפנות למרפאת הנשים בביה"ח איכילוב ולעבור שם אבחון מקצועי שייקל על המצב (שוב מזכירה כי אני מדברת מניסיון אישי). חשוב שתדעי שהטיפולים בוסטיבוליטיס שונים ומותאמים לכל אישה ואישה ורמת הבעיה וכו'. מדובר בטיפולים החל משינויים בכללי היגיינה ותזונה, ביופידבק לשרירי האגן, הפסקת נטילת גלולות, דיאטות מיוחדות, שימוש בכדורים/משחות/שמנים מומלצים (כמו נבט חיטה/עץ התה), ועד טיפול סקסולוגי - פרטני/זוגי/קבוצתי ואפילו ניתוח כאופציה אחרונה בהחלט.... בכל אופן כמו שכתבתי - ממליצה על אבחון אצל טובים ומומחים כדי לפתור את הבעיה אחת ולתמיד. בהצלחה!!!!!!!!!!!!

למעלה