ונציה

iforgot

New member
ונציה

הי,

אני חושבת לטוס לונציה באמצע נובמבר, לשישי שבת.
ואח"כ לטייל עוד 3 ימים בטוסקנה.

יש לכם המלצות למסלולים? אילו מקומות באזור כדאי לראות?
האם כדאי לטייל עם רכב? איך הנהיגה שם?
באיזה שדה תעופה כדאי לנחות?

כבר הייתי בונציה בחודש ינואר, מזג האויר היה לטעמי. האם יש לחשוש ממזג האויר בנובמבר?

תודה רבה רבה
יום נפלא

chin1

New member
ונציה בחורף

ונציה בחורף סובלת מהצפות לכן להיות מוכנים לרעיון שללכת בעיר עם מים עד הברכים .
כמו כן צמוד לונציה יש שדה תעופה אז כמובן עדיף לנחות שדה התעופה בורונה הינו כשעה וחצי נסיעה מונציה . שאר שדות התעוה רחוקים מדי .
בונציה הולכים ברגל ובתחבורה ציבורית (אוטובוסים ששטים בתוך התעלות יש מספר קווים). מבחינת הרכב מכוון שאני מבינה שאתם רוצים רכב לטוסקנה הייתי שוכרת בשדה תעופה . כלומר כשעוזבת את ונציה עוברת דרך שדה התעופה לוקחת את הרכב ולשם גם מחזירה בסוף הטיול (אם הטיסה חזרה דרך אותו שדה תעופה)

עדירמר

New member
ונציה

אין טיסות ישירות באמצע נובמבר מת"א לונציה. צריך לטוס רק עם קונקשן דרך פרנקפורט, ציריך, או וינה.
שדה התעופה של ונציה נקרא מרקו פולו ויש אוטובוס ממנו לפיאצאלה רומא.

הנהיגה באיטליה היא כמו בארץ. לנהג האיטלקי יש את אותם הרגלי הנהיגה כמו לנהג הישראלי.
צריך לוודא שהתשלום על האוטוסטרדה כלול כבר בתשלום על הרכב.

beky1

New member
מה שחשוב הוא מועד הטיסות

כל השאר לשיקולך.
לגבי ונציה , מומלץ לבקר בבית של פני גוגנהיים שהוסב למוזיאון.
האי בורנו חמוד מאוד עם מוזיאון הזכוכית שבו.
רכב תשכירי מונציה לכיוון טוסקנה, כידוע לך בונציה אין אפשרות לתחבורת רכב אלא על המים בלבד. אפשר לקחת מלון במסטרה יותר זול לעומת העיר עצמה.
נובמבר קר , היינו שם לפני שלוש שנים, אם אין גשם אין שום בעיה להתסובב בעיר. ההצפות בדר"כ הם בינואר פברואר.
בדקי את מזג האוויר
http://www.weatheronline.co.uk/Italy.htm

אוי

האוי מכוון ל-2 דברים.
1. נסגר לי הפורום לאחר תגובה מושקעת.
2. הנה גם אני נהפכתי ל"מחשבות"..

אז ראשית פגי גוגנהיים.
שנית,רוצה לתמוך בהמלצה של באקי.אסור לפספס את המוזיאון הנחשב לחשוב ביותר באיטליה,ליצירות ואמנות אירופאית ואמריקאית מהמחצית הראשונה של המאה ה-20.
ממוקם בקצה הגרנד קנאל,בקו אלכסוני לכיכר סן מרקו.
בביתה לשעבר של פגי.
לא לשכוח להכנס לחדר צדדי בו מוצגות תמונות של הבת שלה שהתאבדה ב-1967.
בעיקר לא לשכוח להכנס לגן הפסלים בו בין היתר,יצירות של מקס ארנסט ז"ל היה בעלה של פגי ז"ל.
אביה טבע באסון הטיטאניק ב-1912 אגב.
מוזיאונים נוספים של גוגנהיים אפשר למצוא בניו-יורק- איזה בנין!
בילבאו וברלין.
ואם כבר האי בורנו,למה לא מורנו?

beky1

New member
התכוונתי למוראנו , לא בוראנו

טעות שלי.
בבוראנו נחמד לא יותר מזה, לא שווה את 45 דקות הפלגה.

תותי-בת

New member
צ'או מצטרפת להמלצה שלא לקחת רכב בונציה אלא רק ביציאה מהעיר, הנהיגה בטוסקנה? לנו הייתה נוחה, אבל אנחנו רגילים לכבישים איטלקיים וגם לכבישים מפותלים.
מסלול בונציה - אם בית הכנסת מדבר אליכם אפשר לבדוק ביקור בו, יש את פיאצת סן מרקו, יש שייט בתעלות (השאלה אם מזג האוויר יאפשר שייט), מוזיאונים, בית הדוג'ה, הליכות בסמטאות ועלייה על גשרים..
איפה בטוסקנה תהיו? טוסקנה זה מחוז של כמעט 23 אלף קמ"ר. אם אתם מכוונים לערים הגדולות כדאי להשתמש בתחבורה ציבורית כרכבות, אם לכפרים ויישובים קטנים אז כדאי לשכור רכב.
מציעה לך לבדוק את התחזית לפני הנסיעה. וכמובן לערוך חיפוש בארכיון הפורום - אלו יעדים שנכתב עליהם בעבר (גם אני כתבתי).
המשך יום נעים, ליאת.

תותי-בת

New member
ארמון הדוג'ה ולא בית

למעלה