וגם כמה מתכוני תמצית וניל שהבאתי בזמנו לפורום
מחזור מקל וניל/יניבניב
קודם כל בכל מתכון שכתוב "גרגירים ממקל וניל אחד", אפשר לקחת גרגירים רק מחצי מקל ולקצוץ פנימה גם את המקל עצמו - רק חשוב להקפיד לקצוץ אותו דק.
משאריות של מקל וניל אפשר גם להכין תמצית וניל: שמים את המקל בצנצנת מוסיפים על כל מקל וניל (קצוץ גס) 3/4 כוס ברנדי, מחכים שבוע ויש יופי של תמצית וניל.
ניתן גם להכין סוכר וניל: פשוט לתקוע את המקל לתוך צנצנת סוכר ולחכות שבוע
אפשר גם להכין אבקת סוכר וניל: טוחנים יחד את מקל הוניל והסוכר ומעבירים דרך מסננת להימנע מגושים - מקבלים אבקת סוכר אפרפרה עם טעם א ל ו ה י של וניל.
ערבוב פשוט של אבקת הסוכר הזאת עם גבינת מסקרפונה מניב קרם מדהים, אם תגישי לידו גם תאנים צלויות 10 דקות בתנור בחום גבוה (מאובקות באותה אבקת סוכר ומעט ליקר) והרי לך הקינוח של הצדיקים בגן עדן.
הכנת תמצית וניל מעולה
המתכון ניתן בפורום מתכונים ע"י oh_yes
החומרים:
6 מקלות וניל
1 ליטר וודקה
הכנה:
- חותכים לאורך את מקלות הוניל ומכניסים לבקבוק הוודקה.
- משרים יחד למשך חמישה שבועות.
- שומרים בבקבוק פקוק וסגור. אין צורך לשמור במקרר.
הערות של פורטובלה:
עדיף להשקיע בוודקה מאיכות טובה דווקא משום שעלות תרמילי הווניל כל כך גבוהה,
אם כבר אז כבר לעשות משהו איכותי. אני משאירה את הבקבוק במקום אפל וקריר במשך שלושה חודשים לפני התחלת השימוש, כך טעם הווניל מגיע למיצוי. אני מעבירה כמות קטנה לצנצנת תבלינים לשימוש השוטף והשאר נשאר במזווה.
ודבר אחרון, אל תזרקו את תרמילי הווניל בגמר השימוש- אפשר להוסיף כמה תרמילים חדשים לבקבוק ולצקת שוב וודקה או להשתמש להכנת סוכר וניל.
"מתכון" לתמצית וניל מוודקה/פורטבלה, מ"מתכונים"
החומרים:
1 בקבוק של ליטר וודקה מאיכות טובה - אני (פורטבלה) השתמשתי בסטוליניציה
4 תרמילי וניל
- בעזרת קצה של סכין חד יש ליצור חתך לאורך תרמיל הווניל- לא ממש מהקצה, כך שהתרמילים לא יתפרקו.
- להכניס את התרמילים לבקבוק ולסגור היטב את הפקק.
- להניח במקום אפל וקריר ולהמתין בסבלנות 3 חודשים.
*אם תשאיר/י את הבקבוק ללא תזוזה תוכל/י לראות את הצבע הענברי מטפס מעלה מעלה במעלה הנוזל.
**לנוחיות השימוש מומלץ להעביר כמות מסוימת לבקבוקון קטן ואת שאר הווניל להשאיר בבקבוק המקורי להמשך העבודה.
***כשכל הכמות נגמרת, פשוט לתגבר ב-2 מקלות חדשים ולמלא שוב בוודקה... ולחכות.
זהירות זה ממסטל...
ולא אין לזה טעם של וודקה כי הוניל מאד שתלטני.
אני הבאתי תרמילי וניל מהחופשה בזנזיבר, שם מגדלים אותו, והמחיר היה מצחיק. אגב את כל התרמילים אני שומרת בצנצנת עם מעט וודקה על מנת שלא יתייבשו.
פורטובלה
מתכון לתמצית וניל
2 מקלות וניל גדולים (לחצות לגרד את הגרעינים ולשמור הגרעינים והמקלות)
200 מ"ל אלכוהול 95%
- להכניס לצנצנת האלכוהול, מקלות הווניל החרוצים והגרגרים לסגור לנער ולהמתין 3-2 שבועות.
לאחר מכן לסנן את תכולת הנוזל דרך גזה להוסיף 300 מ"ל מים מינראליים לערבב, להכניס לבקבוקים ולאחסן 3 חודשים לפחות.
תמצית וניל/"שאלה של טעם", עיתון לאשה, 10.9.2001
הובא ל"מתכונים" ע"י זהבית של מעיין
חותכים תרמיל טרי לרבעים ומכניסים אותם לבקבוק קטן.
יוצקים לבקבוק שלוש רבעי כוס וודקה או קוניאק ורבע כוס מים.
סוגרים ושומרים בארון.
כעבור שבוע התמצית מוכנה.
תמצית וניל ביתית/ ערגלית לפורום אוכל Yנט
רכיבים:
2 מקלות וניל בשרניים
200 מ"ל אלכולהול 95%, מהסופר, מדף המשקאות החריפים
צנצנת אטומה.
הכנה:
שלב א'
- שופכים את האלכוהול לצנצנת.
- חורצים את המקלות ומגרדים את הגרגרים לאלכוהול, מכניסים לאלכוהול גם את המקלות עצמם וסוגרים.
- מחכים שבועיים שלושה (לדעתי גם חודש ילך)
שלב ב'
- מסננים את האלכוהול דרך בד גזה לתוך כלי נקי.
- מוסיפים 300 מ"ל מים מינראליים ומערבבים היטב.
- מבקבקים בבקבוקונים אטומים ומאכסנים לשלושה חודשים לפחות.
- את המקלות שסיננו, מייבשים וטוחנים יחד עם ק"ג סוכר לקבלת סוכר וניל משובח במיוחד.
הערה של נירה:
מציעה "לעקר" את הבקבוקונים במים רותחים, וכך התמצית תישמר זמן רב.