ונטיל צרפתי

צפתניק1

New member
ונטיל צרפתי

שלום, אני שוקל לעבור לפנמיות עם ונטיל רגיל עקב התקלות החוזרות ונשנות עם הלז.
האם כדאי לי לקדוח עם מקדחה בחישוק ולעשות זאת?
מה הייתרונות של הצרפתי ומה הייתרונות של הרגיל?

steiff

New member
וונטיל צרפתי

לא יודע מה התקלות בהן אתה נתקל, אבל בכל חנות אופניים אפשר למצוא ראשים חלופיים לוונטיל. אני מחזיק אחד תמיד בתיק האוכף באופניים. היתרון העיקרי: קדח צר יותר בחישוק = יותר חוזק. יתרון שני: אופציה לוונטיל ארוך שמתאים לחישוקים עמוקים. הרחבת החור בחישוק באמצעות קידוח זו פעולה די פשוטה. המחיר הוא פגיעה בחוזק של החישוק.

לא מתרגש מבעיית החוזק.

נכון שתיאורטית חור גדול = פחות מתכת = פחות חוזק.

אבל, אני קודח בכל זוג אופניים שהתגלגל לידי, ואף פעם לא קרה לי שחישוק קרס,
זה התחיל בזוג הראשון שלי, ז"ק עם גלגלים ללא דופן כפולה, שעברו התעללויות עד שאחת מתומכות השרשרת שבשלדה נשברה, ועדיין הגלגלים הקדוחים החזיקו מעמד יפה, עברו לשלדה חדשה ושירתו אותי עוד שנים ברכיבה לא עדינה במיוחד.

tal913

New member

אין בעיה לקדוח בכל חישוק לשטח

Goat On Bicycle

New member
יש עוד אופציה נחמדה

למי שחושש מהעוצמה של המקדחה אפשר להרחיב את החור עם פצירה מעוגלת, שהולכת ומתרחבת (כלומר הקצה שלה בקוטר קטן יותר מהבסיס) ואז מסובבים אותה פנימה לתוך החור כמו הברגה, ומוציאים החוצה בסיבוב לכיוון השני, עובדים ככה עד שהחור בגודל הרצוי..
עובד מצויין, לא מהיר כמו מקדחה..

אין שום יתרון בשיטה הזו, ואולי אפילו להיפך.

קדיחה בלי להפעיל כח, בעזרת מקדח חד, תפעיל פחות מאמצים על אזור הקדח מאשר שיוף.
המהדרין, יכולים לקדוח בשניים - שלושה שלבים, ולהגדיל את הקדח במילימטר-חצי מילימטר כל פעם.
החשוב ביותר הוא באמת לא להפעיל כח, ולקדם את המקדחה בעדינות.
צריך גם להדק טוב את המקדח, כדי שלא ישתחרר במהלך הקדיחה ויגרום לעצירה.

אחרי הקידוח - לעבור בעדינות עם פצירה, כדי לשחרר שבבי מתכת משולי הקדח ולהחליק אותם, ולמנוע נזק לפנימית.

Goat On Bicycle

New member
אין שום הפעלת כוח עם פצירה

עושים את זה בעדינות בתנועת הברגה
עצם זה שהפצירה הולכת ומתרחבת גורם לשיוף והרחבת החור. בלי מאמץ.. מנסיון של הגדלת חורים במספר רב של חישוקים..

למעלה