ונטיל צרפתי

duvdevanim

New member
ונטיל צרפתי

קיבלתי היום את הגלגל האחורי החדש ( אחרי שהחישוק בישן נסדק) וראיתי כי יש בו ונטיל צרפתי ולא רגיל (כמו של אוטו) . כיצד מנפחים פנימית שכזו? מה החסרונות בצרפתי לעומת רגיל ? הביאו לי גם מתאם מצרפתי לרגיל - במה זה עוזר?

ADaM4U2

New member
ונטיל צרפתי

בסגירתו אטום יותר ועמיד יותר מהונטיל המצוי.
בנוסף החסרון הוא שאתה לא יכול להזריק לתוף הפנימית (כאשר רגילה) ג'יפה.
זו דעתי. המתן לתגובות של חכמים ממני אני מאמין שיוסיפו עוד הבדלים בין השניים.

shangu23

New member
אחד אחד

דרך הניפוח של ונטיל צרפתי היא כדלקמן - מסירים את הפקק (דאהההה), מבריגים החוצה בעדינות את הראש של הוונטיל עד שהוא משוחרר מספיק כדי שתוכל ללחוץ עליו בקלות כדי להוציא אוויר ואז מחברים עליו את שסתום המשאבה (אם יש לך כזה שמתאים לצרפתי) או שמבריגים עליו את המתאם. את הוונטיל עם המתאם עליו מנפחים "כרגיל" בוונטיל שרדר (רכב).

עד היום ובכל השנים שלי בענף לא קיבלתי תשובה משכנעת למה הוונטיל הצרפתי טוב יותר או טוב פחות מאחיו הגרמני, יש שמדברים על עמידה בלחצים ועוד כלמיני הסברים, לא השתכנעתי, סורי.

בגלגלים הישנים שלי שבאו עם ונטיל צרפתי קדחתי את החור והרחבתי אותו לקוטר של ונטיל גרמני. גם לגבי הקדיחה הזאת יש כאלה שהם נגד מסיבות של החלשת החישוק, אולי יש בזה אמת, לי לא קרה כלום אבל כמובן שזה לא אומר שום דבר...

מאחורי ונטיל פרסטה (צרפתי) עומד רעיון

של הקטנת המומנט הסבובי (צנטרפטי) כתוצאה ממשקל א-סימטרי. (בדומה למשקולת לגלגל בזמן איזון). לדעתי השיפור (אם בכלל) די זניח. אבל זו הסיבה. מעבר לזה כמובן פוזה. לגבי קדיחה לקדח של שרדר (גרמני) לא מומלץ בכל חישוק מהסיבה שצוינה מעלי.

oferbic

New member
לא מאמין..

פרט לעובדה שזה זניח באופניים, אני לא חושב שונטיל פרסטה קל יותר מהשרדר.
אני חושב שלשרדר יש בעיקר יתרונות (ליבה מתפרקת, קלות הניפוח), למעט השניים הבאים של הפרסטה:
1. בחישוק צר מאוד כמו של אופני כביש, כל מילימטר קובע ויכול להשפיע על החוזק של החישוק. לא ראיתי מעולם חישוק כביש עם ונטיל שרדר.
2. לפרסטה יש בד"כ תבריג עם בורג שתופס את הונטיל למקומו, ומקל על הניפוח כשהצמיג ריק. שמעתי שיש יש גם שרדר עם תבריג, אבל זה נדיר ולא נתקלתי בכזה עדיין.

B U G Y

New member
גם הליבה של צרפתי מתפרק...

ואז גם ניתן להכניס חומר...

oferbic

New member
אבל בצורה שונה

הונטיל עצמו נופל פנימה לתוך הפנימית, מה שמכריח להוציא את הפנימית מתוך הגלגל כשרוצים למלא ג'יפה.
אמנם יש פנימיות עם ליבה מתפרקת החוצה כמו בשרדר, אבל הן נדירות, וגם קורה שהן מתפרקות כשמבריגים החוצה את המתאם לניפוח.

B U G Y

New member
מוזר...

כל הפנימיות שאני ראיתי עד היום הליבה פשוט יוצאת החוצה בהברגה, בדיוק כמו הוונטיל של מערכת טיובסלס.

oferbic

New member
פעם חיפשתי בנרות ולא מצאתי

אני כבר לא זוכר מתי בפעם האחרונה ראיתי ונטילים כאלו.
יתרה מזאת, אפילו הונטילים לטיובלס שהגיעו על גלגלי הכביש שלי הם בלי ליבה מתפרקת.

duvdevanim

New member
בהמשך ל"באופנים הישנים..|

בדקתי באינטרנט וראיתי ששמו לי חישוק שייצרו אותו לפני מעל 5 שנים (חישוק של אופני טראדם[?] אופני זוגות)
האם יש בלאי לחישוק עם השנים (בהנחה שמאוכסן במחסן ולא היה בשימוש)?

duvdevanim

New member
מה קורה כאן? בקבלה רשמו לי ששמו לי

BONTRAGER CLYDE
ועל החישוק עצמו רשום:
KAZ WELDED+MACHINED PAT 5228756
אני מניח שאין קשר בין מה שהיתי אמור לקבל לפי הקבלה לעומת מה ששמו בפועל?

אני בחרתי בצרפתי כי...

נפולאון מהווה לי השראה.

אבל גם הגרמנים מהווים לי השראה אז האחורי שלי הוא ונטיל שרדר והקדמי צרפתי

Mr benini

New member
גרמנים מהוים השראה או לא הולכים לקבל בראש....

היום מהספרדים......

כנראה.. אם הייתי משחק כדורגל

אז הייתי קונה נעליים וכדור מספרד ואפילו דשא וחולצה של מסי

למעלה