ונטילים נשברים

mandymoa

New member
ונטילים נשברים

ניצלתי תאונה שחייבה אותי להחליף גלגל קידמי כדי להחליף גם את האחורי. מאז, כבר נשברו לי ונטילים( פרסטה ) של 3 פנימיות.
הפעמיים הראונות האשמתי את הפנימית, כי זה לא היה הפנימית ה"רגילה" שלי. אבל, הונטיל הסאחרון כן היה.
שמתי לב שהקדח של הונטיל לא נימצא במרכז החישוק, אלה נושק למרכז. זה תקין? זו יכולה להיות הסיבה?
אם לא, מה יכול לגרום לזה?

shangu23

New member
מה בדיוק נשבר?

צינור הוונטיל עצמו נשבר? הראש? נקודת החיבור לפנימית?
ממה שכתבת קשה להבין, אבל בכל מקרה אם הקדח אינו במרכז אז סביר להניח שהוונטיל יושב בתוכו באלכסון וזה יכול לגרום לשבר...

mandymoa

New member
צינור הונטיל עצמו נשבר

מה שמוזה הוא, שלמיטב זיכרוני, לפחות פעם אחת הוא נשבר באמצע, ז.א. לא בנק' ההשקה עם החישוק.

shangu23

New member
תחליף פנימיות

אין סיבה נראית לעין מדוע ונטיל יישבר באמצע כמו שתיארת, למעט מכה ישירה או סדק/ליקוי אחר שהתקיים בפנימית תקולה

TakeCtrl

New member
אני סיימתי עם presta מזמן.. יבואן אחד אומר לי

שהם נחותים מschrader וספקים סתם דוחפים אותם, גם לי הוא עשה בעיות והיה יותר מדי עדין. היום אם גלגל הוא Presta אני הופך אותו לschrader וגומר עניין

mandymoa

New member
זה גלגל כביש,

אני לא בטוח אם אפשר/כדאי להרחיב לו את הקדח...

אפשר להרחיב את הקדח ,אצל בעל מקצוע .

השאלה מה רוצים להשיג בזה .

אם הפנימית באיכות ירודה , למה לא לשים פנימית באיכות גבוה ולסגור ענין , למה להתאים עגלה לסוס ?

mandymoa

New member
הונטיל האחרון שנישבר היה של קנדה

אלו הפנימיות שאני משתמש בהם כבר דיי הרבה שנים על האפניים האלה.
כשנישברו לי ונטיליפ של חברה אחרת - האשמתי את הפנימית. עכשיו זה כבר קשה יותר.

אתה המקרה הראשון

שאני שומע שונטילים נשברים .
רוכב 10 שנים לפחות , בעולם לא שמעתי .
איך זה נשבר , ככה סתם מעצמו , או אייך , מתי , באיזה סיטואציה בדיוק ?
מוזר לי כל הדבר הזה קצת .פרט .

mandymoa

New member
האמת, אין הרבה מה לספר

בד"כ זה לאחר כ חצי שעה-שעה רכיבה, נשבר סתם
, תוך כדי רכיבה, אפילו לא בעליה/ירידה ממדרגה.
&nbsp

steiff

New member
איך אתה מנפח את הצמיגים?

משאבת יד? משאבת רצפה?

החשד שלי הוא שבמהלך הניפוח אתה מפעיל כוחות צדדיים על צינור הוונטיל. לא קרה לי בוונטילי פרסטה, לא באופני כביש ולא באופני הרים.
מה שנשבר לא מעט בוונטיל פרסטה זה הראש שמבריגים כאשר פותחים וסוגרים את הוונטיל לצורך ניפוח. זב קורה לרוב בגלל משאבה עם ראש לא תקין או לא נקי.

mandymoa

New member
בפעם הארונה זה היה עם משאבת יד

בפעמים הקודמות, נדמה לי שבמשאבת ריצפה, אבל האמת לא ממש זוכר...
נראה לי אבל שיש לך נקודה טובה. תודה!

creth11

New member
זה כניראה תמיד ממשאבת היד אבל לא נישבר מיד

תבדוק איך אתה מנפח ?
בזמן הניפוח אוחזים את ראש המשאבה התפוס על הוונטיל ומונעים ממנו לזוז למשל ע"י אחזקתו יחד עם החישוק, לפי תיאורך אתה מזיז את ראש המשאבה או אינך אוחזו כלל בזמן הניפוח ואז או שובר או סודק את צינורית הוונטיל והוא נופל מתי שבא לו.
אסור להפעיל כוח על הוונטיל בזמן הניפוח, לא הוונטיל הוא הקונטרה לפעולת הניפוח אלה היד האוחזת את ראש המשאבה כאשר הוונטיל לא צריך לזוז או להרגיש כוחות צד עקב הניפוח.
אצלי כבר יותר מ 10 שנים ואצל ילדי יותר מ 20 שנה של ניפוח בכל סוגי הוונטילים והפנימיות לא נישבר וונטיל אחד.
נכון שהוונטיל הצרפתי הוא מקולל אבל זה ביגלל השסתום המטופש שלו ולא בגלל שבר בצינורית.

למעלה