ומה עם בנות הזוג

Integral Dojo

New member
ומה עם בנות הזוג

שלום!
אני מתכנן ללמוד לדוקטורט בארה"ב שנה הבאה ורציתי לדעת אם האוניברסיטאות שם מציעות ויזה הולמת גם ללבנות זוג (לא נשואים) כדי שהיא תוכל לבוא איתי או שאולי יש סידור פופולארי אחר שכדאי שאדע עליו? היא עצמאית ולכן תוכל להמשיך בעיסוקה גם משם (כתיבת תכנים לאתרים ברשת) אז אני לא חושב שהיא צריכה ויזת עבודה אלא ויזת שהייה אבל אולי אני טועה..?
תודה מראש!

שלייבלה

New member
אם אתם לא נשואים,

היא לא יכולה לקבל דרך ויזת עבודה. במקרים מסויימים היא יכולה לקבל ויזת שהייה לזמן מוגבל. בגדול, אם אתם יכולים\מעוניינים להינשא - עדיף מבחינת ויזות.

לבני זוג לא נשואים זו קצת בעיה.

למיטב ידיעתי, הדבר היחיד שאפשר לקבל זו ויזה שנקראת cohabiting partner, שזו למעשה ויזת תייר מוארכת - זו ויזה שמאפשרת לבת זוגך לשהות באופן חוקי בארה"ב כל עוד אתה שם, אבל היא לא יכולה ללמוד ולא לעבוד.
אם נשואים, אז אם אתה מקבל ויזת F1 היא תקבל F2 (מאפשרת שהות בלבד) ואם אתה מקבל J1 היא תקבל J2 (שתאפשר לה גם לעבוד וללמוד בארה"ב).
לגבי לגור בארה"ב ולעבוד בעבודה מהארץ, אני לא מומחית גדולה, אבל בפורום עוברים לארה"ב (456) יש הטוענים שזה למעשה אסור. אני לא יכולה לחוות על זה דעה של ממש אבל אתה יכול לקרוא שם על הנושא.
בהצלחה!

Integral Dojo

New member
cohabiting partner

יש לך אולי מושג איך להתנהל ומול בי בכדי להוציא וויזה כזאת?

אנופ

New member
שאלה בהמשך: ויזה F1 זה לצורך לימודים, כן? כלו

כלומר אדם שבא ללמוד ורשאי גם לעבוד?
ומהי J1?
תודה.

ויזת F1 היא אכן ללימודים

היא מאפשרת ללומד לעבוד במידה מוגבלת למדי (עד 20 שעות בשבוע ורק בקמפוס - בחופשת הקיץ מותר יותר שעות).
לויזת J1 יש כל מיני שימושים, בין השאר היא משמשת באקדמיה לחילופי מבקרים בין אוניברסיטאות, מרצים אורחים, פוסטדוקים ובמקרים רבים גם לדוקטורנטים, ואז יש כל מיני קריטריונים לגבי מימון הלימודים שלהם.

d a p h n a

New member
בעקרון זה לא חוקי להמשיך לעבוד בארץ...

כאשר היא בארה"ב על ויזה שאינה ויזת עבודה. האם יתפסו אותה? האם יעשו לה בעיות? אולי לא, אבל בעקרון זה לא חוקי, מה גם שאתם עשויים להתקל בבעיה מבחינת מיסוי.

לגבי ויזות, זה לא קשור לאוניברסיטאות אלא לממשלה הפדרלית, שאינה מכירה בזוגות שאינם נשואים למטרות הגירה. על מנת שבת זוגך תקבל ויזה מתאימה דרכך, אתם צריכים להיות נשואים.

Integral Dojo

New member
מענק מלא - מימון כולל בנות זוג?

מישהי אמרה לי שבמקרה שאקבל מענק מלא אוכל לכלול גם את בת זוגתי.. לא?

d a p h n a

New member
לא. מימון של דוקטורט בדרך כלל מספיק

כדי לכסות עלות מחייה של אדם אחד ברמת חיים סטודנטיאלית למדי.

אור302

New member
יודעת מה, אני מתחיל קצת לפקפק בזה

לא ערכתי חישובים מדויקים כמובן. מעולם הצלחתי לחשב הוצאות. אבל אם לוקחים בחשבון כמה גורמים: שבן הזוג מבשל, למשל, הרי אוכלים הרבה פחות בחוץ, שבן הזוג צד מכירות והוזלות, מה שהאדם העובד לא יכול לעשות באורח יסודי. אם חיים רחוק מהמרכז או מהמוסד, כי הרי יש צורך פחות בחיי חברה כשיש בן זוג בבית, והכי חשוב שצריכת החשמל/מים/גז לשני אנשים איננה כפולה במחירה, אלא פשוט קצת יותר - אולי כן אפשרי לשני אנשים לחיות על משכורת של דוקטורנט.

הבעיה האמתית לדעתי היא שמי שנשאר בבית מתחיל אט אט לצאת מדעתו וזה נכון בעיקר כאשר ישנן הגבלות כספיות. לא רק שהנשאר בבית לא עובד, הרי הוא גם לא יכול להרשות לעצמו לבלות.

כן, ותלוי גם בזוג עצמו כמובן

ובאורך השהות בחו"ל. "להתכלב" במשך שנה זה דבר אחד, חמש שנים זה משהו אחר.

22ק ו ס ם

New member
זה אפשרי אם חיים מאוד בצמצום

אבל מספיק שאתה רוצה לבקר בארץ פעם בשנה שזה יהיה בלתי אפשרי. שלא לדבר על שאר הדברים שרוצים לעשות כשכבר נמצאים בחו"ל, כמו טיולים.

ABD2b

New member
????

"שבן הזוג מבשל, למשל, הרי אוכלים הרבה פחות בחוץ"
"אם חיים רחוק מהמרכז או מהמוסד, כי הרי יש צורך פחות בחיי חברה כשיש בן זוג בבית"
אני מניחה שכמו (אולי יותר) משזה תלוי באיפה גרים (כדבריה של דפנה) השאלה היא מי הבנאדם עצמו. הגעתי לכאן ללא בן זוג ובישלתי בבית ולא יצאתי לבילויים שעולים כסף מחוץ לבית (למעט איזה סרט ביום שלישי ב 1.25$ פעמיים בשנה). כך שבן זוג לא היה חוסך לי את העלויות הללו.

למעלה