ומה עכשיו....?

שמית

New member
ומה עכשיו....?

אז אנחנו חזרה "על הסוס" (המשבר מתועד בשיחות קודמות על בגידות) וטוב לנו(אל תגרשו אותי מהפורום....
) האם אוכל לקבל את עצתכם, הלא שבלונית, לגבי איך עושים שהקשר ביננו יישאר טוב ? תודה מראש

adam33

New member
כעת?

אני מניח שזה לא היה קל ואתם בכוחות משתפים להמשיך בחייכם ומאחל לכם הצלחה בכך. אז מה ניתן לומר.. אם בעבר הייתם " ברוגז " וכל אחד לא דיבר עם האחר למשך תקופה ..השתדלו להמנע מכך וגם כאשר אתם כועסים נסו לדבר ולפרק את הבסיס של הכעס על ידי שיחה. תמיד ולא משנה מתיי זיכרו שאתם צריכים להפרות את הקשר ולא לתת לאחר להיות מובן מאיליו על ידכם. גוונו נסו לחשוב שהפרטנר הינו היחיד ולכן עליכם לשכנע אותו שאתם המיועדים ועל אף שהינכם נשואים ולכן צאו נסו להנות מעצמכם מהביחד. היה ואתם צריכים להעד מסיבה זו או אחרת מהבית..שתפו את בן הזוג בכל הפרטים ותנו לו את היכולת אם הינו רוצה בכך להשיג אתכם בכל שעה רמת האימון חייבת לעלות על אף הקשיים. גם אם עומד לכם משהו לומר כנגד האחר בקצה הלשון..המתינו...אל תוציאו.. דעו שבעקבות המילה שלכם שלא במקום אתם עלולים להרוס בשניה מה שאתם מנסים להחיות במשך תקופה. פרגנו..תמיד ..הרי היא אוא הוא האדם הכי מוצלח ..לפי עניכם כי הרי בחרתם בו.. את הפשלות הגידו בצורה חיובית והומוריסטית.. הציעו עזרה בכל דבר גם אם זה מובן מאיליו שאינכם צריכים את האחר..תמיד טוב להרגיש שאתה רצוי ושמישהו אחר נעזר בך. אז...בהצלחה..אני בטוח שלאחרים יש עוד עצות...

קודם כל, כולם פה מבורכים. אנחנו

לא מגרשים אף אחד מכאן. אפילו לא כאלה שטוב להם בזוגיות
... מהם - אנחנו רק מבקשים טיפים... איך עושים כדי שהקשר יישאר טוב ??? - בודקים שוב ושוב מה עושה לכם טוב, וממשיכים בדרך זו... אם אתם "על הסוס" כראה שכבר גיליתם את הדרך. נשמח אם תראו אותה גם לנו.

שמית

New member
קטונתי... אבל אנסה ../images/Emo101.gif

כמי שרק יצאה ממשבר קשה לאחרונה באמת קטונתי מלתת עצות. אבל בכל זאת אנסה להסביר את המקום שלי היום. אולי זה יעזור למישהו. במהלך הזמן האחרון הבנתי כמה דברים: א. מה שהיה בעבר היה. אין לי שום דרך לשנות. ב. לעזוב את הכעס - אם הכעס קיים חשוב לבטא אותו, אבל באיזשהו זמן צריך להיות אפשרי להעביר את הקשב מן הכעס על העבר אל הרצונות והכוונות שבהווה, ולדעת "להרפות" מהכעס כאשר הוא חוסם אפשרויות בהווה ובעתיד. ג. מה אני רוצה - חשוב להיות ברורים קודם כל לעצמינו ואחר-כך לאחרים.ל-"סכסוך" יש דינמיקה משל עצמו, אצל זוג נשוי עם הסטוריה ארוכה הוא יכול בקלות להפוך ל-"סכסוך כדור שלג", הגדל מרגע לרגע, סוחב איתו את כל העבר. ואז ממש קשה לראות מה רוצים... ד. לנסות לנוח (הנה עצה שהיה לי מאוד קשה ליישם בעצמי, אבל נראית לי חשובה) - בעיצומו של המשבר היה לי מאוד קשה לחשוב על נושא אחר. זאת-אומרת כל שעות הערנות שלי הייתי "במשבר" לא נחתי בעצמי ולא נתתי מנוחה לסביבה. זה מתיש, מטשטש את החושים ובסופו של דבר עלול לפגוע בשיפוט (ובבריאות)... ה. אחריות - לחשוב מה החלק שלי במצב אליו הגענו, ולנסות ללמוד מזה משהו. אני למדתי שהאושר שלי הוא באחריותי, אני יכולה "להרשות" לעצמי להיות שמחה,ואני שואפת ששמחה זו לא תהיה תלויה בלעדית באחר. ו. אם עזבתם את הכעס וגיליתם שיש שם עוד אהבה - הצמדו אליה והביעו אותה. ז. ערנות - לשמור שלא "להרדם". נישואין זו מסגרת עם אפשרויות רבות של בריחה... אך בריחה, כמה שהיא נוחה לעיתים, אינה מקדמת את מטרתכם (להיות מאושרים). וואי ! יצאה לי מגילה, אני מנסה לחשוב אם יש עוד משהו לומר (אם הגעתם הלום...). אז רק אומר שאני מרגישה שחל בי שינוי פנימי, והשינוי נראה לי לטובה. אה עוד דבר, לפעמים נראה שדברים "תקועים" כל כך חזק עד כי הם בלתי ניתנים לשינוי, לתת צ´אנס. דינמיקה יכולה להשתנות. מישהו אמר שהמרחק בין מזרח למערב הוא... בהפניית המבט. זהו בינתיים ותודה לכולם.

פלסטיק

New member
תודה לך

באמת תודה על ההשקעה לפעמים צריך לכתוב ולראות דברים כדי באמת להבין שמח שזה עבד בשבילך...

למעלה