ומה לגבי עכשיו?

קרניjack

New member
כי כמו שBullets Of Revenge כתבה

(ואני אפילו לא יודעת את השם שלך עד עכשיו
) זה סוחף מאוד. הותירגום בעברית שקראת אותו בטח הוציא את הספר ממש טיפשי, אז אין פלא

קרניjack

New member
לא ידעתי שמתוכנן ספר חמישי../images/Emo3.gif

לרגע חשבתי שאת הולכת לכתוב איזה ספוילר , וטוב שלא כתבת...אני נמנעת מכאלה למרות שקצת הרסתי לעצמי את NEW MOON, לא יודעת אם את ההפתעה הראשית, אבל גם מעדיפה לא לדעתי מה העיקרי שם ומה לא
לא קראתי את התסריט של הסרט, אני לא מעוניינת, אבל אם יעשו את הקשר שבין הדמויות יותר בוגר מהספר- אני אשמח. לגבי בחירת השחקנים, אני אפילו לא זכרתי שהשחקן שיחק כסדריק בהארי פוטר...ולא צפיתי באף סרט של השחקנית.

השחקנית די טובה..

ראיתי אותה בסרט "השליחים" בתפקיד ראשי, והיא שיחקה לא רע בכלל. לא ברמה של אוסקר, אבל ברמה די גבוהה יחסית לסרט אימה (לפחות לטעמי). הדבר היחיד שמפריע לי בה הוא הקדרות שלה, למרות שככה די דמיינתי את בלה, אז הליהוק דווקא טוב. אגב, אני מאלה שתמיד נזהרים עם ספויילרים, בהתחשב בעובדה שבכל יום אני מדברת לפחות עם 5 אנשים שמי שהכי מתקדם ביניהם נמצא בספר השלישי. אבל מאה העמודים האחרונים של ניו מון שולטים. רק בשבילם שווה לקרוא את החפירה המתמשכת לפניהם.

קרניjack

New member
כולם מי?../images/Emo6.gif

אני משערת שמי שהתחיל עם הסדירה כשהיא לא הייתה מוכרת התחיל באנגלית, אבל רוב הקוראים שיתקלו בספר ככה ייקראו פשוט בעברית.

לא, נו, כל ה10-15. ../images/Emo6.gif

אבל לאו דווקא הרוב קוראים בעברית. אני שומעת בעיקר על אנשים שסולדים מהתרגום ובוחרים לקרוא את כולם באנגלית (כמוני). אני חושבת שזה די מתחלק בסופו של דבר, כי גם האנגלית בספר פשוטה למדי.

קרניjack

New member
אני לא מאלה שנמנעים מתירגום בעברית

"כי התירגום הוא חרא" בלה בלה כמו מנטרה, אבל כשמדובר בספר קליל אני מעדיפה לקרוא את זה בשפת המקור. באנגלית אולי הקיטש נשמע פחות מביך

לי נורא מפריע העניין של תרגום לא טוב.

חוץ מזה, שאם זה רב מכר בקרב בני נוער אמריקאים, סביר להניח שהשפה תהיה פשוטה מאוד, ולכן לא תהיה לי שום בעיה בקריאה. בעיקרון, אני גם מעדיפה לרוב לקרוא ספרי פנטזיה (חוץ משר הטבעות וכאלה שכתובים בשפה גבוהה מדי) באנגלית- גם משפר את השפה ובד"כ גם נשמע טוב יותר באנגלית (וכן, הקיטש פחות מביך
).

קרניjack

New member
המלצות לספרי פנטסיה "קלילים" באנגלית?

אגב, גם ראיתי בסטימצקי את THE HOST שנשמע יותר מורכב מהעלילה הכללית של דימדומים....טוב לפי מה ששמעת? יש עכשיו את אחד המבצעים הטובים לפי דעתי- מכל ספרי האנגלית/נוער/פיקשן (אם אני לא טועה) השני רק ב25.

למען האמת, אין לי המלצות מיוחדות. ../images/Emo6.gif

קראתי את ההארי פוטרים, את הארגון הראשון והתחלתי עוד איזה ספר אחד שאני לא זוכרת את שמו, אבל בעיקרון זהו לפנטזיה (אני חושבת, למרות שאני בטח שוכחת כמה דברים) והשאר זה סתם. וכמובן, הטוויילייטים. ולפי מה ששמעתי, The Host מאוד מומלץ (דיאנה1 קראה אותו, לא?), ואני מתכננת לקנות אותו בימים הקרובים. העלילה באמת נשמעת טובה, אבל תלוי איך סטפני הצליחה להחזיק אותה. היא סופרת סבירה בסופו של דבר, אבל יש לה כשרון בלסחוף את הקוראים, שזה מה שאני אוהבת אצלה.

דיאנה1

New member
אני מאד אהבתי את The host

הוא לא סוחף מהתחלה כמו דמדומים וצריך קצת סבלנות אליו. אבל זה שווה, אחר כך נכנסים אליו ונסחפים, הוא ריגש אותי הרבה יותר מספרי "דמדומים", ממש בכיתי לקראת הסוף. הנה הביקורת שלי בבלוג: http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?EntryId=1247596&blogid=61786&prev=yes&passok=ok גם הוא לא עמוק יותר מדי, וקצת קיטשי, אבל אני בכל זאת ממליצה.

דיאנה1

New member
ודווקא כל כך התאפקתי לא לשים שם שום

ספויילרים
מעניין לשמוע מה דעתך אחרי שתקראי את הספר ואת הביקורת שלי. בא לי לקרוא אותו שוב... אם הוא רק לא היה כל כך ארוך...

דיאנה1

New member
סיימתי את living dead in dallas

ההמשך של dead until dark (זה שעל פיו עשו את True Blood) - הקישור הוא לביקורת על הספר מהבלוג שלי. גם הוא חמוד מאד כמו הראשון. אני בטח אמשיך לשאר ספרי הסידרה (יש 8 בסך הכל) אבל נראה לי שלא ברצף, יש גבול... אני ממשיכה את מרתון באפי, אני לקראת סוף העונה השלישית. ונראה לי שאני אתן עוד כמה פרקים צ'אנס ל True Blood. זה סיכום הפעילות הערפדית שלי בימים אלה...

למעלה