ומה אני עושה פה? (ט)

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
ומה אני עושה פה? (ט)

כבר ימים שאני קוראת יום יום בפורום ולא מעיזה לכתוב. ההפרעה עזבה אותי ובטח שכולם מאושרים מזה. הנה היא לא מקצצת, הנה היא עלתה במשקל ואפילו אני מנסה לעודד את עצמי אז מה אם את אוכלת, מותר לך, תעזבי כבר את כל החישובים והקיצוצים וזה עובד כי אני אוכלת ואוכלת ואוכלת הכל מהכל. המשקל בחדר ואני כבר שבועות לא מעיזה לעלות עליו- מתה מפחד לראות כמה באמת עליתי ועליתי הרבה ( לא רק בדמיון ).
הכל התחיל בסוף חודש שעבר כשנסענו לחופשה משפחתית באילת. ואז הלכתי לחדר אוכל כל יום ואמרתי לעצמי" עזבי,,תרשי לעצמך הכל את בחופשה" והתרתי רסן כשכל פעם הבטחתי לעצמי שכשנגמרת החופשה אני חוזרת למסלול. אבל נגמרה החופשה, ואני לא חזרתי למסלול, להיפך. אני פשוט נוהגת כפי שנהגתי לפני שההפרעה הגיע כאילו לא הייתה הפרעה מעולם. אוכלת לרוב רק דברים משמינים, כאלה חסרי כל תכלית ותועלת. לא הולכת להקיא אחרי זה. לא כלום. וכבר הבגדים שקניתי בתקופת הירידה חלקם לא עולים עלי, וכבר לא יכה לראות את הוף הזה שמום יותר ויותר. ומבטיחה לעצמי שמחר מספיק חוזרים לצמצם אבל הכוחות שלי אזלו ממני אני לא מצליחה לעמוד בהבטחה. וגם הרעב שכבר הצלחתי רבות להתעלם ממנו שב והזכיר לי שהוא קיים ודוחף אותי לאכול מתי שמתחשק.
ומכל מה שכתבתי, רע לי כל כך. אני שונאת את עצמי גם על איך שאני נראת אבל יותר מכל על זה שאני כבר לא יכולה להכתיב לעצמי כלום. אני כבר לא מצליחה לעמוד בהבטחות של עצמי -כישלון אחד גדול. היה רע לי גם עם ההפרעה אבל רע לי גם ככה ואני כבר לא יודעת מה עדיף. אני חוזרת בצעדי ענק להיות הילדה השמנה שתמיד הייתי ולמה אלוהים למה אני נכשלת בסופו של דבר בהכל
שונאת לקום כל בוקר למאבק חדש מול המראה, מתעבת את הדמות הזו שמשתקפת שם ומתחננת עד דמעות שכוחותי להפסיק את זה יחזרו

בבקשה לא רוצה לחזור להיות איך שנראתי, בבקשה אלוהים, בבקשה

הי

תמיד יש לך כאן מקום, לכתוב על מה שקשה... ונהיה איתך.

כמו שאת מספרת, עדיין קשה לך,
את בטיפול? (סליחה שלא זוכרת)
גם בשלב הזה שאת נמצאת דיאטנית יכולה לעזור לעבור את זה בצורה בטוחה ורגועה יותר.

ותמשיכי לכתוב, את כאן, ואני חושבת עלייך...

ל3

New member
תודה פנס

התגובה שלך מאוד חיממה לי את הלב במיוחד השורה האחרונה בה
. אני רוצה לכתוב אבל משהו בי מרגיש לא פייר והוגן לתפוס כאן מקום כי הרי חזרתי לאכול בלי לדפוק חשבון ובעצם הכל לכאורה בסדר ופה בנות מתמודדות עם כל כך הרבה קשיים אז מי אני שאכתוב פה. מצד שני, מרגישה שכל כך רוצה לחזור לתקופה שיכלתי בכזו פשטות לוותר על האוכל, שפשוט יכלתי להתעלם מכל צורך בסיסי לאכול. עוברת בחנויות בגדים ושוב התחושה שלא להיכנס ולמדוד כי במילא הכל יראה עלי רע עם כל העלייה במשקל הזו. ועכשיו הוסיפו לי סטרואידים כטיפול תרופתי בבעיה אחרת ומנסיון עבר איתם אני מתנפחת ומשמינה למיימדים מפלצתיים אז אני באמת מרגישה שאני מאבדת את ההפרעה, בעצם שאבדתי אותה כבר מזמן ועכשיו יותר מתמיד יהיה לי קשה להחזיר אותה. תמה תקופה ואני לא מציתי אותה עד תום, היא וויתרה עלי ואני לא מוכנה לוותר עלייה עדיין אך גם חלשת אופי בכדי לעשות משהו עם זה

אולי ט

את בטח יודעת, אז רק אזכיר, שאיבוד הרזון אין משמעותו איבוד ההפרעה.
המחשבות והרגשות הקשות שלך, עדיין חולות, עדיין בהפרעה.

levshavur

New member
סליחה שאני נדחפת...

ל3 יקרה שלום,
ראיתי את מה שכתבת לפנס ולא יכולתי להישאר אדישה...

קודם כל, אני כבר מזמן שיצאתי מההפרעה, ועדיין אני מרגישה שיש לי כאן מקום (אם לא אז שמישהי פה תתקן אותי, חחח...) אני חושבת שאת תמיד יכולה לתרום מהחוויות שעברת לטובת עזרה לנשים אחרות. זה גם נותן להן תיקווה שאפשר גם אחרת!
אני לא חושבת שבגדים יראו עלייך רע, זה רק עניין של לבחור את הבגדים היפים ושמתאימים לך, ואם את לא מוצאת משהו לטעמך, אז תלכי לתופרת ותבקשי ממנה עזרה לעצב לך משהו יפה. יש לי חברה שמנה שלא טורחת אפילו להיכנס לחנויות בגדים, היא מעצבת לה בגדים יפהפיים, שלא היו מביישים דוגמנית צמרת...והיא שלמה עם הגוף שלה ועם החיים שלה...
אז אפשר להיות שמנה ומאושרת...!
ורציתי לשאול אותך, בכנות, מה ההפרעה נתנה לך?, שאת מרגישה שלכאורה איבדת?. תביני, הפרעה היא לא מצב נורמלי, זה לא תקין וזה לא צריך להיות ככה...תזכרי גם כמה מאבקים היו לך עם עצמך, ואיזו מלחמה...אז זה לא כזה ורוד ואידאלי כמו שזה נדמה לך...תזכרי כמה ימים היו שלא היה לך כוח לתפקד, וכמה היית עם ייסורי מצפון בגלל זה...אז די! זה נגמר! וטוב שכך...
כמובן שכל הנושא של להיות שמנה ושל דימוי גוף הוא משהו שמעסיק עוד הרבה נשים פה, כך שיש לך מקום, ואת לא לבד...
לבשה.

levshavur

New member
ל3

שלום לך
אני דווקא לא רואה כדבר רע את השינוי שהתחולל בך! אני חושבת שזה חיובי, גם אם פירושו של דבר שאת חוזרת להיות "הילדה השמנה". אני יודעת עד כמה זה קשה להיות ה"שונה" זו שאנשים נועצים בה מבט (ואני מאוד שונה מעצם היותי עם מוגבלויות פיזיות) אבל אני למדתי להשלים עם מה שנשקף אליי מהמראה, ואפילו למצות את הכי טוב שאני יכולה ממה שיש. (אני יכולה להגיד לך מניסיון שבגדים יפים, תסרוקת, איפור וכ' יכולים לחולל נפלאות!) חוץ מיזה מה שאת חושבת על עצמך משדר ומקרין החוצה, ואם תשדרי חוסר ביטחון עצמי, רתיעה (או גועל מעצמך וכו' ...) זה מה שאנשים ירגישו, ואפילו אם באופן לא מודע הם יגיבו לזה...אני זוכרת שבשלב כלשהו בילדות נתתי לילדים האחרים להבין חד וחלק שאני לא מוכנה שיעליבו אותי וירביצו לי וכו'....אני זוכרת שהיה ספר ילדים "אני אתגבר" (אני חושבת של דבורה עומר) שמתאר התמודדות יום יומית של ילדה עם שיתוק מוחין בחברה של ילדים "רגילים"- זה נתן לי המון כוחות, וברצון הייתי קוראת את הספר הזה שוב, היום, כבוגרת....
מה שאני מנסה להגיד זה שהשונות היא משהו שאפשר לחיות איתו, לא צריך להילחם נגד זה.
מבחינת תזונה : אני יכולה להגיד לך שכבר עדיף המצב שלך עכשיו (גם אם פירושו של דבר שאת מרגישה ש"יצאת משליטה") מאשר שיהיו לך חסרים תזונתיים! הגוף צריך דלק! בלי היסודות החיוניים הגוף לא יכול לתפקד בצורה תקינה. אם את אוכלת הכל הסיכוי שיהיה לך חסר הוא נמוך מאוד (חוץ מאשר אם יש בעיות בספיגה או בעיות אחרות של מערכת העיכול) לעומת זאת אם "תצמצמי" הנזק הוא בטוח, ואולי גם בלתי הפיך, אז תנסי לחשוב "מבחינה אובייקטיבית" מהו הדבר הנכון בשבילך. המראה החיצוני זה לא הדבר החשוב באמת! לא לחינם ישנו הביטוי "אל תסתכל בקנקן אלא במה שבתוכו", כי זו התמצית של מה שחשוב באמת. אני מאמינה מכל הלב שבכל אדם, ולא משנה מהו מראהו החיצוני ועד כמה הוא "מכוער" יש משהו יפה, זה יכול להיות השיער, העיניים, הקול וכו'...תמיד יש משהו שאפשר למצוא. אז תנסי למצוא את הדברים שאת כן יכולה להרגיש שיפים בך (קודם כל כמובן מבחינת אופי) אבל גם, ובעיקר לנוכח הדימוי העצמי הנמוך שלך, תנסי לראות מה יפה במראה העכשווי שלך- ואני בטוחה שיש כזה!...ואם בכל זאת מרגיש לך עדיין לא נוח תנסי לחשוב מה אפשר לעשות יפה יותר- איזו תסרוקת, אוליי צבע בשיער (אני צבעתי את השיער לפני שנה לבלונד וזה כל כך שינה לי את ההרגשה! - למרות שזו קצת טרחה כל פעם לנסוע למספרה- כי היא רחוקה לי מהבית, אבל זה שווה! אני גם נותנת לשיער שלי להתארך...)
זה שבגדים לא עולים עלייך זו הזדמנות מעולה לחדש את המלתחה וללכת לקנות חדשים! עכשיו זו גם סוף העונה אז הכל במבצעים והרבה יותר בזול...כמובן שתצטרכי גם בגדים לחורף אבל עוד יש זמן... בארון שלי נשארו עדיין בגדים שלדעתי לעולם כבר לא יעלו עליי אבל אני שומרת אותם כתזכורת-לאיזה מצב אני כבר לא רוצה לחזור. אם זה מרגיש לך טריגרי מידיי לשמור לעצמך עדות כזאת אז תמסרי את הבגדים שקטנים עלייך, יש מספיק משפחות עניות שישמחו לקבל בגדים...או תמכרי בחנות יד שנייה, מה דעתך?
אני ממליצה לך בחום לראות את הסרט "היפה והחיה" בבימוי של קוקטו. הסרט הוא אמנם בצרפתית, אבל יש כתוביות באנגלית (אולי כיום יש בספריות ווידאו גם עם כתוביות בעברית, שווה לברר). אני צפיתי אתמול בהפקה הזאת כחלק מעבודה במסגרת הלימודים שלי, ולמרות שלקח לי כמה שעות! כי כתבתי לעצמי הערות ועצרתי כל פעם את הסרט על מנת להספיק לקרוא את הכתוביות וגם לתרגם חלקים חשובים לעברית. למרות שמדובר באגדה זה נותן חומר למחשבה...אני מאוד ממליצה לך!
אני רוצה להגיד לך, שפעם מישהי הזמינה אותי אליה לביקור- היא גרה בבית חולים אלין בירושלים, ישנם שם האנשים עם הגופים הכי מעוותים שראיתי בחיי, ועם זאת אנשים חיים, אנשים למדו להשלים עם המראה שלהם...אז גם אם אי פעם תגיעי למצב שתהיי ממש "שמנה" מבחינה אובייקטיבית, עדיין זה משהו קל יותר להתמודד איתו מאשר החיים שיש לאנשים האלה...תנסי לראות את הטוב שיש לך: יש לך את הבעל ואת הפיצית, יש לך עבודה, אוהבים אותך, מעריכים אותך....יש אנשים שיכולים רק לחלום שיהיה להם את זה. זה גם עניין של גישה לחיים. אני הכרתי מישהי בסדנה מסוימת ששתינו השתתפנו בה, שנוסף להיותה עיוורת היה לה עיוות נורא בפנים, משהו שאי אפשר להתעלם ממנו...ולא רק שמקומות עבודה לא רצו אותה, אפילו מקומות לימודים התחמקו ממנה...בסופו של דבר היא מצאה עבודה עם ילדים עיוורים שראו את האופי ולא את החיצוניות. ולמה אני מספרת לך עליה? שכשהיא שיתפה אותנו בחוויות הקשות של החיים שלה היא סיפרה את זה בהומור מדהים וכולנו לא הפסקנו לצחוק. היא לקחה את החיים שלה בקלות ומצאה דרך להפיק מהם את הכי טוב, וזה המסר שלי אלייך: אל תיקחי את החיים שלך בצורה קשה, יש לך הרבה טוב ותנסי להביט עליו ולהיאחז בו!

לבשה.

קולדון

New member
להרגיש טוב עם הגוף באמת באמת לא תלוי רק במשקל

אני מבינה שקשה לך.
ואת נמצאת במצב מאוד מוזר עם ההפרעה.
מצד אחד את נפטרת מהסימפטומים (לא מצמצמת)
מצד שני את נשארת עם השנאה העצמית ומרגישה חוזר שליה כי זה (כביכול) לא מבחירה. לא מבחירה את כבר לא מצמצמת, או לפחות לא מבחירה מודעת.

ועדיין, את בטוח מרגישה גם את היתרונות של לאכול, ולא כאילו שאת בעונש. ואל להיות באובססיות מטורפות כל כך, ולא להיות מורעבת, ולא להיות עייפה, או חלשה. את בטוח גם נהנית מזה באיזשהו מקום, יחד עם כל הקשיים שזה מעלה.

אני חושבת שקשה לך להזדהות עם הגוף החדש. את מתה מפחד להשמין.. אני לא בטוחה למה.
אבל להחלים לא אומר בהכרח לחזור לנקודת ההתחלה שבה היית (מבחינה משקלית) לפני האנורקסיה.
מאוד הגיוני שלפני האנורקסיה מאוד סבלת ולא הרגשת טוב עם עצמך, ובעצם כבר היית חולה והאנורקסיה עוד לא התפתחה פשוט.

בהתליך ההחלמה את בסופו של דבר מגיעה למצב פיזי שאת יכולה להזדהות איתו.
וזה הולך יד ביד עם תהליך של קבלה עצמית מבחינות אחרות.
כל עוד את מאוד קשה עם עצמך מהבחינות האחרות, גם יהיה לך קשה להיות גמשיה עם עצמך מהבחינה החיצונית.
כל עוד את שונאת את עצמך, את תרצי להלחם בגוף שלך. וזה לא ישנה לאיזה משקל תגיעי. אולי בתת משקל את פחות מזהה את עצמך (שכרגע את מאוד שונאת) ולכן זה מרגיש נסבל יותר. אבל זו לא גולת הכותרת, זה רק סוג של רע במיעוטו ומאוד מאוד עצוב.

מרגיש לי שיש לך דברים לפתור עם עצמך.. בדרך כלל מגלים שלשנאה העצמית הזו יש מקור חיצוני דווקא שבלית ברירה את משליכה על עצמך כי זה איכשהו קצת פחות כואב.
ברגע שאת מבינה שאת לא אשמה, ואת מתחילה לקבל את עצמך, את גם רוצה להתייחס יותר בכבוד לגוף שלך ודואגת לו כמו שצריך.

jellybelly1

New member
לפעמים

עושים קישור בין תקופות מלאות יותר שלנו לאומללות שהרגשנו אז ופוחדים שהדברים חייבים לבוא ביחד. אבל צריך להכניס לנו לראש שאנחנו לא אותה ילדה\נערה שהיינו, שיש היום יכולות וכלים להתמודד עם החיים שלא היו אז.
התקופה הכי קשה בחיים שלי הייתה התקופה הכי מלאה שלי. הרגשתי שאני מקבלת יחס רע מאנשים והאשמתי את המראה שלי. אבל היום כשאני עדיין דחויה ברור לי שזאת לא הסיבה. וזאת אני והיחס שאני נותנת לעצמי שמשתקף אצל אחרים.

ל3

New member
אתן פשוט מקסימות

אני לא יודעת אםא ני ראוייה לכל התגובות מחממות הלב שלכן ובכל זאת אימצתי אותן בחום לליבי. תודה שהקשבתן לי והגבתן אני רוצה לענות לכן באופן אישי כי יש לי נקודות שארצה להיתייחס אליהן אבל היייתי אצל המטפלת היום ודברים עלו ואני מוצפת ריגשית אז אנסה להיתייחס מאוחר יותר
תודה בנות

למעלה