ולשבת עוגות פירות

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
עוגת נקטרינות ופירורים

עוגת נקטרינות בציפוי פירורים מיכל לוי-אלחלל, מתוך לאשה לבצק הפירורים: 120 ג' חמאה בטמפ החדר 1/4 כוס (50 ג') סוכר חום בהיר קליפת תפוז מגוררת קורט מלח 1 כוס פחות 2 כפות (125 ג') קמח לעוגה: 1/3 1 כוסות (190 ג') קמח 1 כוס (200 ג') סוכר 1 שקיק אבקת אפיה (10ג') 1/4 כפית ציפורן טחון קורט מלח 1 ביצה 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל 4 כפות חמאה מומסת 5-6 נקטרינות (800 ג') פרוסות (אפשרי שזיפים) 1 כפית (5 מ"ל) מיץ לימון ההכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ 2. בצק פירורים: שמים חמאה, סוכר חום, קליפת תפוז והמלח בקערה עם וו הקצפה. מערבלים לקרם אחיד. מסירים ומוסיפים הקמח. מערבבים עם הידיים לפירורים גסים. 3. העוגה: מערבבים בקערה בינונית את הקמח, 3/4 כוס הסוכר, אבקת האפיה, הציפורן והמלח. 4. בקערה נפרדת טורפים ביצה עם חלב, תמצית וניל והחמאה המומסת ומוסיפים לתערובת הקמח. מערבבים לבלילה אחידה ושופכים לתבנית. 5. שמים את הנקטרינות בקערה עם מיץ הלימון ושארית הסוכר. מערבבים ומסדרים על הבצק. מעל מפזרים הפירורים. 6. אופים שעה עד שעה ורבע עד שקיסם יוצא יבש.

choopi3

New member
נראה ../images/Emo59.gif

אני כבר מחשבת איך אני עושה אותה דיאטטית

ak5

New member
עוגת תפוחים דנית סלומון

עוגת תפוחים קלה דנית סלומון המצרכים: 150 ג' חמאה 2 ביצים 1 כוס סוכר קליפת לימון מגוררת 1/2 כפית קינמון טחון 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 6 פ"ע קלופים וחתוכים + 1 כף מיץ לימון ההכנה: ממיסים החמאה בסיר מעל להבה נמוכה, מסירים מהאש ומוסיפים ביצים, סוכר, קליפת לימון וקינמון וטורפים היטב. מנפים פנימה הקמח ואבקת האפיה ומערבים לבצק חלק. מעבירים לתבנית קפיצית 24 ס"מ 2/3 מהבצק. מפזרים התפוחים החתוכים. בעזרת 2 כפיות מפזרים מעל גושי בצק. לא צריך לכסות הכל. הבצק מתפזר באפיה. אופים בחום בינוני 180 מעלות בשליש התחתון של התנור במשך 1/2 1 שעה עד שמשחים.

ak5

New member
כרוכית תפוחים דנית סלומון

כרוכיות תפוחים דנית סלומון לבצק: 3 כוסות קמח רגיל 1/2 כפית מלח 200 ג' מרגרינה 1 גביע שמנת חמוצה שמן להברשה למלית: 8 תפוחי עץ גדולים 2-3 כפות מיץ לימון 1 כוס סוכר 1 כף גדושה קורנפלור 1/ כפית קינמון טחון 100 ג' צימוקים בהירים 1 חלמון ביצה+ כף מים להברשה שומשום לעיטור הכנה: שמים הקמח והמלח במעבד מזון. מוסיפים ריבועי מרגרינה ושמנת ומעבדים לבצק. צרים כדור ומקררים 30 דקות פלוס (אני שמתי במקפיא). מגררים ת"ע קלופים במגררת גסה. סוחטים ומטפטפים מיץ לימון ומוסיפים הסוכר, קורנפלור וקינמון. מערבבים. מחלקים הבצק לשלשה חלקים. מרדדים דק לאורך של כ- 30 ס"מ. מברישים בשמן ומפזרים המלית. מגלגלים מכיוון הצלע הארוכה. מעבירים לתבנית. מברישים בביצה וזורים שומשום. מבצעים חתכים עמוקים כל 3 ס"מ. אפים כשעה או עד השחמה. מצננים את הכרוכית ולאחר 10 דקות מפרידים מנייר האפיה וחותכים לפרוסות לפי הסימונים אני שמתי באחת צימוקים, באחת חמוציות ובאחת דובדבנים מסוכרים

DUKASIT

New member
AK דיייי../images/Emo70.gif אני לא עומדת בזה יותר

איזה עוגות נהדרות אתה מכין. תוסיף אותי לרשימת המעריצות - בין הראשונות בבקשה.

ak5

New member
עדכנתי את קובץ האקסל ואת בראש

הרשימה נכון להיום

pirge

New member
יפות למראה ובטוח טעימות להפליא. תוד

תודה ak.

Y A E L I 37

New member
היה שווה לחכות שבוע ימים

כדי לראות את התוצרת המדהימה שלך. אשתך בשלנית טובה כמו שאתה אופה טוב?[סתם סקרנית] AK הכל ניראה יפה טעים ומגרה... אין מילים
שתהיה לך שבת נעימה וטעימה

ak5

New member
אצלנו אין קליינטים בבית כך שאין לה

אפשרות להתבטא בבישול

bigjack

New member
כרגיל AK אין לי מילים../images/Emo106.gif

הכל נראה כמו תוצרת של קונדיטוריה משובחת

ak5

New member
ותוספת של אחר הצהריים עקב הזמנה

עוגת גבינה עם פירות של דנית סלומון בסיס: 150 פירורי ביסקוויטים 1 כף סוכר 75 ג' חמאה מומסת הכנה: מערבבים החומרים במעבד מזון. משטחים בתבנית קפיצית 26 ואופים 12 דקות בחום 180 מעלות. קרם גבינה: 1 ק"ג גבינה לבנה 9% 1/4 1 כוסות סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 כף רכז תפוזים פריגת קליפה מגוררת מלימון 3 כפות מיץ לימון 3 כפות מים 14 ג' ג'לטין 1 מכל שמנת לקצפת הכנה: מערבלים לפחות 5 דקות את הגבינה, 1 כוס סוכר, וניל, רכז תפוזים וקליפת לימון. שמים בקערית את המים ומיץ הלימון ועליו מפזרים ג'לטין. לאחר ספיגת הנוזלים מחממים במיקרו כ- 20 שניות עד שנמס. מזלפים תוך ערבוב לקרם הגבינה. מקציפים שמנת מתוקה עם רבע כוס סוכר ומאחדים את קרם הגבינה עם הקצפת. שופכים על הבסיס ומקררים כארבע שעות. אני הקפאתי כשעה. ציפוי: קופסת שימורי אפרסקים חתוכים לחתיכות קטנות 250 ג' דובדבנים טריים 1/2 חבילה ג'לי משמש כוס מים רתוחים מכינים את הג'לי מאבקה והמים הרתוחים. מפזרים את הפרי על העוגה ועליו את הג'לי. אני השתמשתי בשימורי פירות מעורבים ומספר דובדבנים מסוכרים חצויים לשניים.

למעלה